روحانی در جلسه هیات دولت:
مقاومت، صبر و اراده مردم انقلاب را به پیروزی رساند/ دولت در شرایط جنگ اقتصادی کشور را اداره کرد / اگر آمریکا در مسیر قانون قرار بگیرد، جواب ما روشن است
رئیسجمهور گفت: مقاومت مردم، صبر مردم و اراده مردم در برابر رژیم وابسته از زمانی که با حرکت سریع از دی ۵۶ آغاز شد، در دی ۵۷ به ثمر نشست و شاه مجبور به فرار شد و با فرار شاه معلوم بود که انقلاب پیروز شده و این انقلاب در ماه بهمن به پیروزی نهایی رسید.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن روحانی در جلسه امروز هیات دولت گفت: در ایام قیام مردم قم در ۱۹ دی سال ۵۶ هستیم. در هفدهم دی با مقاله اهانت آمیز به رهبر انقلاب اسلامی و مرجع تقلید شیعیان در یکی از روزنامهها حرکتی آغاز شد که تا نوزده دی ادامه پیدا کرد و به کشتار خونین مردم منتهی شد. در واقع در سال ۵۶ مردم از آبان ماه که شهادت فرزند برومند امام، مرحوم حاج آقا مصطفی اتفاق افتاد یک حرکتی در سراسر ایران آغاز شد و این حرکت آنچنان شدید بود که وقتی من در سخنرانی در مسجد ارگ پیشنهاد لقب «امام» را برای مرجع عالیقدرمان مطرح کردم بلادرنگ مردم پذیرفتند و از هفتههای بعد لفظ امام را از همه میشنیدیم و این نشانه علاقه مردم نسبت به رهبر انقلاب بود. حرکتی در آبان شروع شد و در دیماه رژیم کار احمقانهای انجام داد و نهضت اسلامی شور و شوق زیادی پیدا کرد و ۱۹ دی سرآغازی برای حرکت مردم علیه نظام فاسد آن زمان شد.
وی ادامه داد: ۱۹ دی قم در نهایت منتهی به ۲۹ بهمن تبریز و چهلم قم شد و این چهلها ادامه پیدا کرد و در فروردین ۵۷ در یزد و در نهایت ۱۷ شهریور حرکتهای مردم در تاسوعا و عاشورا و ایام محرم ادامه پیدا کرد و این حرکت یعنی مقاومت مردم، صبر مردم و اراده مردم در برابر رژیم وابسته از زمانی که با این حرکت سریع از دی ۵۶ آغاز شد، در دی ۵۷ به ثمر نشست و شاه مجبور به فرار شد و با فرار شاه معلوم بود که انقلاب پیروز شده و این انقلاب در ماه بهمن به پیروزی نهایی رسید.
رئیس دولت تدبیر و امید گفت: کار دیگری که مردم انجام دادند، در جنگ تحمیلی در سال ۵۹ بود که یک جنگ تحمیلی توسط مزدوران و ابرقدرتها به مردم تحمیل شد. یک سال بعد شاهد اولین پیروزیهای بزرگ در این حرکت مردم بودیم. در مهر سال ۶۰ با عملیات ثامنالحجج و با شکست حصر آبادان به پیروزی رسیدیم و در آذر ماه بستان آزاد شد. این حرکت در فروردین ۶۱ ادامه یافت و در نهایت خرداد آن سال منجر به آزادسازی خرمشهر شد. مقاومت شدید مردم در برابر یک تجاوز بیگانه ما را در مسیر پیروزی قرار داد.
رئیس جمهور گفت: حرکت سوم مردم نیز در سال ۱۳۹۷ بود که جنگ تحمیلی اقتصادی بر مردم ما تحمیل شد و کسی که در رأس یک قدرت بزرگ جهانی بود، بهصراحت مدعی شد که من باید نظام ایران را از طریق جنگ اقتصادی ساقط کنم و فشاری وارد میکنیم تا ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ به نتیجه میرسد و ایرانیها دیگر نمیتوانند چهلمین سالگرد انقلابشان را جشن بگیرند و برای آمریکا در تهران فرش قرمز پهن میشود.
وی افزود: مردم با صبر، ایستادگی و مقاومت در یکسال به پیروزی رسیدند و آثار این پیروزی را در سال ۱۳۹۸ پدیدار شد؛ در اوایل سال ۹۸ آرامش اقتصادی بهتری بود و اگر آن روند ادامه مییافت امسال شرایط بهتری میداشتیم و در پایان سال ۱۳۹۸ با کرونا مواجه شدیم. میبینیم که دولت در شرایط غیرعادی و جنگ توانست کشور را بهگونهای اداره کند که هم فعالیتهای تولیدی و توسعهای را ادامه دهد و هم زندگی مردم در شرایط سخت بتواند عبور کند؛ البته زندگی مردم سخت است و ما در جنگ و محاصره شدید بین المللی بودیم و این روشن بود. با این حال اما مردم صف نبستند و برای پیدا کردن کالای اساسی در خیابانها سرگردان نبودند؛ بخشی از افزایش قیمتها برای شرایط جنگی، مقداری برای بیانصافی برخی فعالان اقتصادی و مقداری هم باید در مدیریتها باید کار بیشتر انجام میدادیم و مردم در سختی و فشار بودند ولی در عین حال دولت در این زمینه اقدامات خود را انجام داد.
وی ادامه داد: دولت در هر مقطعی آمد و یک کمکی را برای اقشار آسیبپذیر اضافه کرد. ما از آبان سال ۹۸ یک بسته حمایتی معیشتی ماهیانه برای ۶۰ میلیون نفر مقرر کردیم و همین طور هم ادامه دارد. ما در شرایط کرونا بسته های حمایتی متعددی را مقرر کردیم. در یک چند ماه برای ۳ میلیون نفری که خیلی در شدت بودند و بسته های حمایتی برایشان قرار دادیم، بعد از آن وام در اختیار بانکها قرار دادیم و به مردم وام دادیم. در این اواخر هم دیدید که یک بسته حمایتی برای ۳۵ میلیون نفر مقرر کردیم. دولت در همه این مقاطع اولین هدفش این بود که اقشار آسیب پذیر در این جنگ، به سختی اما با حداقل ها بتوانند زندگی کنند. البته دولت فعالیت های عمرانی و توسعهای خود را ادامه داده است.
روحانی گفت: شما میبینید که ما هر هفته و هر روز در سه سال اخیر، افتتاح داشتیم. یک رسانه خارجی خیلی عصبانی شده بود که من گفتم در این دولت بیش از دولتهای قبل به اقشار اسیب پذیر رسیدگی کردیم. در این دولت با همه فشار و با همه جنگی که وجود داشت، ما در زمینه آب، برق، ارتباطات، راه، بهداشت و آموزش برای روستاهای دور افتاده کارهای زیادی کردیم. در همین هفتهای که گذشت ۱۳۷ روستای ما به شبکه آب سالم پایدار متصل شد. در طول این ۷ سال و چند ماه بیش از ۱۲ هزار روستای ما به شبکه آب سالم پایدار متصل شده است. قبلا هم من گفتم که برای یک جمعیت ۸ میلیون در این دولت آب سال در اختیارشان قرار گرفته است. قبل از این دولت یعنی در سال ۹۲ حدود ۹۰۰ هزار نفر از روستائیان ما دارای آب سالم پایدار بودند و در پایان این دولت، این عدد به ۱۰ میلیون روستایی میرسد.
رئیسجمهور گفت: کسی در دنیا فکر نکند که تحریم و جنگ اقتصادی ملت ایران را از پا در می آورد؛ ما مسیر خود را با قدرت ادامه می دهیم و هر وقت طرف مقابل تسلیم شد ما هم استقبال می کنیم. برای مثال اگر کسی که هر روز در کوچه شیشه ما را میشکست و حالا پشیمان شده و دیده ما را به زحمت انداخته اما او هم به جایی نرسیده، ما استقبال میکنیم. گر دولتی که در آینده نزدیک در آمریکا سر کار می آید و دو هفته دیگر آقای بایدن قدرت آن را در دست می گیرد بگوید که آمریکا دیگر شیشه نمیشکند و توبه کرده و در مسیر قانون قرار گرفته جواب ما روشن و ساده است. اگر شما به همه تعهدات خود عمل کنید ما هم به تعهدات خود عمل خواهیم کرد. البته اگر به تعهدات خود عمل کنید منتی سر ما نگذاشته اید؛ چرا که تا به حال کار خلاف قانونی میکردید که از آن دست برداشته اید و متوجه شده اید که اشتباه کردهاید.
رئیس جمهور گفت: امسال علیرغم تحریم،جنگ اقتصادی و کرونا در شش ماهه اول شاهد رشد اقتصادی هستیم و امیدواریم تا پایان سال هم رشد مثبت اقتصادی داشته باشیم در حالی که در شرایط کرونا تعداد معدودی از کشورهای جهان از رشد مثبت برخوردار هستند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شرایط مختلف انجام اقدامات متفاوتی را اقتضا میکند و همه باید به این موضوع توجه داشته باشند، اظهار داشت: بدون تردید اقداماتی که باید در شرایطی که دشمن جنگ اقتصادی را تحمیل کرده و جامعه ملتهب است، انجام شود با شرایط عادی متفاوت است لذا هدف دولت از اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالاهای اساسی به خاطر آن است که قیمت کالاها برای مردم قابل تحمل باشد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی اگر افرادی از این موضوع سوءاستفاده کردند دلیل نمیشود که کل این تصمیم کنار گذاشته شود، بدون تردید بایستی با هر کسی که در این زمینه تخلف کرده برخورد جدی شود لذا اینکه تعداد معدودی از تصمیم اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی تخلف کردهاند مبنا نمیشود که کار و تصمیم نادرست بوده است.
روحانی افزود: در یک سال گذشته دولت به طور تدریجی و در حدی که جامعه بتواند تحمل کند تعدادی از کالاها را از شمول اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج کرده است و امروز چند قلم از کالاها باقی مانده که برای مردم اهمیت دارد البته ممکن است دولت در شرایط مناسب تصمیم دیگری در زمینه این کالاها نیز اتخاذ کند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: سر و صدا کردن و جار زدن در خصوص برخی از تصمیماتی که هنوز نهایی نشده و در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است، فایدهای جز ایجاد رانت و فساد ندارد.
روحانی با بیان اینکه دولت بودجهای را برای اداره کشور در سال آینده تدوین کرده و از تمام مفاد آن و تبصره به تبصره آن دفاع میکند، گفت: از مجلس شورای اسلامی توقع داریم که در این زمینه همکاری کنند و البته اگر پیشنهاد و اصلاحی لازم است از آن استقبال میکنیم اما شاکله بودجه حفظ شود چرا که طبق قانون اساسی، بودجه را دولت تنظیم و تدوین میکند و البته مجلس هم حق دارد آن را اصلاح کرده و پیشنهاد جدید بدهد.
رئیس جمهور تصریح کرد: همه باید با یکدیگر همکاری کنیم تا در نهایت بودجه بهتری به نفع مردم به تصویب برسد.
روحانی با تاکید بر اینکه خطوط قرمزی در بودجه وجود دارد که قابل شکستن نیست، گفت: دولت قبول نمیکند که بدون حساب و کتاب، مالیاتها افزایش یافته و عوارض گمرکی به هم بریزد چرا که معتقدیم به اندازه کافی مردم تحت فشار هستند.
رئیس جمهور گفت: دولت مصمم است در سال آینده روزانه ۲میلیون و ۳۰۰هزار بشکه نفت و میعانات بفروشد و قدرت آن را هم دارد لذا اگر این موضوع کنار گذاشته شده و به جای آن مالیات در نظر گرفته شود قطعا به مردم فشار خواهد آمد.
روحانی افزود: همچنین به منظور تقویت پول ملی پیش بینی کردهایم که قیمت دلار بر مبنای ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان باشد و چنانچه این رقم یک مرتبه به ۱۷هزار تومان افزایش یابد بدون تردید آثار و تبعات اقتصادی زیادی برای مردم خواهد داشت لذا نباید مردم و دولت را در ماههای آخر تحت فشار مشکلات اقتصادی قرار داد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تراکنشهای بانکی که مردم انجام میدهند برای خرید جنس یا خدمات است و قرار نیست که چندین بار از مردم مالیات اخذ شود و همه اینها خطوط قرمزهایی هستند که دولت آنها را مدنظر قرار داده است.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی در روز ۱۸ دی ماه اشاره کرد و گفت: هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی البته به خطا و اشتباه، حادثه بسیار تاسفانگیز و دردناکی بود و با خانواده جانباختگان این حادثه ابراز همدردی میکنیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: از زمانی که علت سقوط هواپیما آشکار شد به مسوولین اعلام کردم که هر آنچه اتفاق افتاده را به مردم اعلام کنند و البته مسببین آن بایستی در دادگاه عادلانه محاکمه شوند و بیتردید قوه قضاییه همه عاملین حادثه را تحت محاکمه قرار خواهد داد و این برای مردم بسیار اهمیت دارد.
روحانی گفت: بایستی همه زوایای این حادثه روشن شود و مردم از آن اطلاع یابند و در نهایت دادگاه هم بایستی حکم نهایی را اعلام کند.
رئیس جمهور افزود: دولت در جلسه هفته گذشته در خصوص پرداخت خسارات به خانواده جانباختگان این حادثه تصمیمگیری کرد و در این راستا مقرر شد بدون تفکیک جانباختگان به داشتن تابعیت ایرانی و یا غیرایرانی، ۱۵۰هزار دلار به عنوان خسارت پرداخت شود.
روحانی تصریح کرد: درباره قصور و تقصیر هم قطعاً در دادگاه محاکمه انجام خواهد شد و خواهان آن هستیم آنچه حق است بدون هیچ اغماضی مورد رسیدگی قرار بگیرد و محاکمه عاملان بایستی با دقت در دادگاه عادله انجام شود.
رئیس جمهور در ادامه با گرامیداشت رحلت آیتالله هاشمی رفسنجانی در ۱۹ دی ماه خاطرنشان کرد: مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی حداقل در دو مقاومت ملی مردم ایران جزء سرداران و در خط مقدم بود و در موفقیتهای این مقاطع تاریخی نقش اصلی داشت.
روحانی آیتالله هاشمی رفسنجانی را جزء مظلومین تاریخ توصیف کرد و گفت: شهید بهشتی را به عنوان مظلوم اول میشناسیم اما ایشان مظلومی بود که بعد از شهادت مقام، جایگاه و منزلت ویژهای در افکار عمومی پیدا کرد اما مظلومیت آیتالله هاشمی همچنان ادامه دارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: همه باید از بزرگان خود قدردانی کنیم و اگر قدردانی نشود تاریخ قضاوت خوبی از ما نخواهد داشت.