عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتوگو با ایلنا:
رد بودجه ۱۴۰۰ از سوی مجلس قطعی است/ وقتی تحریم هستیم فروش روزانه ۲ میلیون بشکه نفت واقعی نیست/ بودجه عمرانی کاهش چشمگیری داشته است
جعفر قادری گفت: نمیشود گفت این بودجه قابل قبول است و اگر به همین شکل بودجه وارد مجلس شود به طور قطع کلیاتش رد خواهد شد و به تصویب نمیرسد.
جعفر قادری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره کلیات بودجه سال ۱۴۰۰ که از سوی دولت به مجلس ارائه شده است گفت: رشد بودجه عمومی نسبت به سال ۱۳۹۹ تقریباً ۴۷ درصد رشد داشته که در هیچ دورهای چنین رشدی را نداشتهایم.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه محاسبات ادامه داد: وابستگی بالای ۴۰ درصد به درآمدهای نفتی و کاهش ۲۹ درصدی مالیات نسبت به گذشته از دیگر ایرداتی است که میتوان بیان کرد.
وی با اشاره به فروش بالای نفت در بودجه ۱۴۰۰ گفت: پیش بینی شده است که در سال آینده ما روزانه بین یک میلیون تا ۲ میلیون و ۳۰۰هزار بشکه نفت صادر خواهیم کرد که این فرض واقعی نیست چراکه در شرایط تحریم امکان فروش نفت وجود ندارد.
نماینده مردم شیراز گفت: اگر بنا باشد از محل فروش اوراق سلف نفتی تامین مالی انجام دهیم که این طرح در گذشته در مجلس رد شده است پس ما چگونه میتوانیم آن بپذیریم؟
وی ادامه داد: مساله بعدی که در بودجه سال آینده وجود دارد این است که سهم اعتبارات عمرانی بسیار پایین است و در حدود ۱۰۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که نسبت به ۸۰۰ هزار میلیارد تومان گذشته بسیار ناچیز است. از سوی دیگر نحوه واگذاری ها قابل قبول نیست و حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که اصلا درست نیست. بر روی کاغذ و بودجه مولدسازی هایی برای دارایی های دولت آورده شده که قابل قبول نیست.
قادری بیان کرد: مشارکت بخش دولتی با بخش غیر دولتی به هیچ عنوان مورد بررسی قرار نگرفته است، موانع کسب و کار مورد توجه قرار نگرفته که همین عوامل باعث میشود سال آینده از نظر مالی یک سال شکننده را در پیش داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: فرض دولت بر این است که مذاکره صورت میگیرد و توافق انجام می شود اما اگر چنین چیزی اتفاق نیافتد چه باید کرد؟ معتقدم باید به هرحال کوچک، چابک و مقاومسازی دولت انجام شود و اگر این تغییرات رخ ندهد اقتصاد ما با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطر نشان کرد: نمیشود گفت این بودجه قابل قبول است و اگر به همین شکل بودجه وارد مجلس شود به طور قطع کلیاتش رد خواهد شد و به تصویب نمیرسد.
وی درباره اصلاح احکام ساختار بودجه که در مجلس آغاز شده است، بیان کرد: اصلاح احکام ساختار بودجه را مجلس شروع کرده اما هنوز به سرانجام نرسیده است. بندها و بخش هایی که مصوب شده برای بودجه مانده است که اگر مجلس این بودجه را تایید کند با مصوباتش نمیخواند؛ بنابراین معتقدم تعاملی بین دولت و مجلس باید صورت گیرد تا بودجه اصلاح شود در غیر این صورت با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.