علیرضابیگی در گفتوگو با ایلنا:
اصلاح قانون انتخابات در دستور کار صحن مجلس است/با همت شورای نگهبان این طرح به انتخابات ۱۴۰۰ خواهد رسید/ محدودیتی برای کاندیداتوری زنان در قانون مطرح نیست
عضو کمیسیون امورداخلی و شوراهای مجلس، گفت: به منظور حزبی شدن انتخابات ریاست جمهوری مقرر کردیم هر کاندیدا ۵ مشاور شاخص خود را برای معرفی برنامههای او معرفی کند اما افرادی که از سوی احزاب معرفی شوند از شرط معاف خواهند بود.
احمد علیرضابیگی (عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص آخرین وضعیت طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات، گفت: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات که از طریق صحن مجلس برای پارهای تغییرات به کمیسیون ارجاع شده بود مجددا بعد از اعمال تغییرات لازم به صحن مجلس اعاده شد و اکنون در دستور کار صحن علنی مجلس و در نوبت رسیدگی قرار دارد.
نماینده تبریز درباره تعیین شرایطی برای ثبت نام نامزدهای انتخاباتی، اظهار داشت: تلاش ما در مجلس این بود که بتوانیم با انجام برخی تغییرات انتخابات ریاستجمهوری، جلوی تکرار برخی اتفاقاتی که در گذشته رخ میداد مانند حضور یک نفر با اسب یا برخی افراد دیگر که شرایط آنها تناسبی با کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری نداشت را بگیریم.
وی ادامه داد: در این خصوص تلاش کردیم تا معیارهای قابل سنجشی را که محل مناقشه نباشد تعیین کنیم و از این طریق به وزارت کشور امکان بدهیم که با تکیه بر قانون بتواند برخی افراد که دارای شرایط نیستند را ثبت نام نکند و در مقابل ثبتنام از افرادی که دارای شرایط مشخص و قابل سنجش باشند انجام شود.
علیرضابیگی در تشریح شرایط تعیین شده، بیان داشت: بخشی از این شرایط کمی و به راحتی قابل سنجش است مانند سن کاندیداها که باید در زمان ثبت نام حداقل ۴۵ و حداکثر ۷۰ سال باشد یا تحصیلات متقاضی کاندیداتوری که کارشناسی ارشد و بالاتر درنظر گرفته شده است.
وی افزود: برخی شاخصها هم کیفی هستند که طبق قانون احراز آنها برعهده شورای نگهبان است اما عناوین آن را ما در قانون ذکر کردیم که شورای نگهبان از این جهت باید نامزدها را مورد ارزیابی قرار دهد.
عضو کمیسیون امورداخلی و شوراهای مجلی درخصوص مساله کاندیداتوری زنان در انتخابات ریاست جمهوری و نظر کمیسیون در این رابطه، گفت: در کمیسیون بحث جنسیت مطرح نشد و اساساً جنسیت به عنوان عامل محدود کننده برای شرکت در انتخابات به شمار نمیآید.
وی پیرامون مساله معرفی ۵ مشاور توسط کاندیداها به شورای نگهبان نیز بیان داشت: ما به منظور اینکه بتوانیم انتخابات ریاست جمهوری را یک انتخابات حزبی قرار دهیم که در واقع افراد با دارا بودن شناسنامه حزبی خود را در انتخابات ریاستجمهوری عرضه کنند، مقرر کردیم که نامزدها باید ۵ نفر مشاور شاخص و برجسته خود را که توانایی بیان برنامههای آنها را در حوزه های مختلف داشته باشند، معرفی کنند اما درمقابل کسانی که از سوی یک حزب معرفی شوند و در انتخابات شرکت کنند نیاز به معرفی پنج نفر مشاور شاخص ندارند.
علیرضابیگی در پایان در پاسخ به این سوال که «تصور میکنید این طرح به انتخابات ۱۴۰۰ برسد؟» اظهار داشت: بله این طرح باید حتماً به انتخابات ۱۴۰۰ برسد و دلیلی ندارد که این اتفاق رخ ندهد. انشاءالله شورای نگهبان هم برای تسریع در تصویب و تایید این قانون همت میکند تا امکان اجرای این قانون در انتخابات آتی فراهم شود.