فرشاد مومنی در گفت و گو با ایلنا؛
با توافق هستهای٬ معجزهای در اقتصاد ایران رخ نمیدهد / اصلاح نظامهای ساختاری٬ اولویت نخست ماست
کسانی که این تصورات، تفکرات و خیالات خام را دارند چقدر خوب است به تاریخ اقتصادی ایران در سالهای ۱۳۵۲ تا ۵۶ مراجعه کنند در آن برهه زمانی دولت وقت ایران در قله در هم تنیندگی منافع با قدرتهای بزرگ قرار داشت اما به خاطر اشتباهات فاحش سیاستی که مرتکب شد علاوه بر حمایتهای همه جانبه سقوط کرد.
یک استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: تا زمانی که بلوغ فکری و اصلاح نظام و سیاستهای ضد تولیدی وجود نداشته باشد هیچ معجزه ای حتی با توافق با غرب و رفع تحریم ها در اقتصاد در کار نخواهد بود.
فرشاد مومنی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا؛ درخصوص ارزیابی خود از مذاکرات هسته ای و تحولات اقتصادی بعد از توافق احتمالی و در پاسخ به این سوال آیا با توجه به برخی از صحبت ها و تبلیغات با توافق احتمالی و رفع تحریم ها معجزهای در اقتصاد ایران رخ می دهد، گفت: این نوع برخورد و تحلیل را خطرناک و مشکوک ارزیابی می کنم. ما باید بدانیم تا زمانی که بلوغ فکری و اصلاح نظام و سیاستهای ضدتولیدی وجود نداشتهباشد٬ هیچ معجزه ای در اقتصاد در کار نخواهد بود. لذا اولویت نخست ما٬ اصلاح نظامهای ساختاری است نه فکر کردن به اینکه توافق هستهای همه مشکلات را حل میکند.
وی ادامه داد: کسانی که این تصورات، تفکرات و خیالات خام را دارند٬ چقدر خوب است به تاریخ اقتصادی ایران در سالهای ۱۳۵۲ تا ۵۶ مراجعه کنند.
مومنی افزود: در آن برهه زمانی دولت وقت ایران در قله در همتنیندگی منافع با قدرتهای بزرگ قرار داشت اما بخاطر اشتباهات فاحش سیاسی که مرتکب شد٬ علاوه بر حمایتهای همهجانبه سقوط کرد.
این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: اگر دولتی واقعا توسعهگرا باشد٬ باید علیه این توهم٬ روشنگری انجام دهد و اگر خدایی ناکرده در درون دولت و نظام کسانی هستند که چنین تصور خامی دارند٬ در جهت اصلاح آن باید اقدام شود.
وی در پایان گفت: در این زمینه صحبتهای فراوانی دارم که در آیندهای نزدیک با توجه به تحولات مذاکرات با مردم و دولت در میان خواهم گذاشت.