خبرگزاری کار ایران

تاجرنیا در گفت‌وگو با ایلنا:

استیضاح فرجی‌دانا جزو نقاط تاریک مجلس نهم باقی می‌ماند / این استیضاح تلنگری به اصولگرایان سنتی بود

استیضاح فرجی‌دانا جزو نقاط تاریک مجلس نهم باقی می‌ماند / این استیضاح تلنگری به اصولگرایان سنتی بود
کد خبر : ۱۹۸۸۴۲

مقالاتی که در دوره احمدی‌نژاد چاپ و منتشر شد، سرمایه‌گذاری دولت‌های اصلاحات و سازندگی بود / اصول‌گرایان سنتی باید در مواجهه با اصول‌گرایان افراطی تکلیف خود را مشخص کنند. آنها نمی‌توانند از یک سو در دولت مشارکت داشته باشند و از سوی دیگر دائما در مقابل شعارها و حرکات افراطیون سکوت کنند.

نماینده پیشین مجلس معتقد است که این استیضاح به عنوان یکی از نقاط تاریک مجلس نهم همواره باقی خواهد ماند و اصول‌گرایان سنتی باید در مواجهه با اصول‌گرایان افراطی تکلیف خود را مشخص کنند چراکه این استیضاح تلنگری به جریان اصول‌گرای سنتی بود که باید مراقب باشند که جریان افراطی طیف آنها به شدت در حال رشد کردن است.

علی تاجرنیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به بحثاستیضاح اخیر وزیر علوم گفت: در کشور ما اتفاقاتی رخ داد که مبدع آن همکاری‌هایی بود که به دلیل همراهی با دولت دهم صورت گرفته بود. اگر بدبینی‌های مربوط به آستانه انتخابات سال ۸۸ نبود و همکاری لازم با کاندیداها انجام می‌شد شرایط به این شکل نبود.

وی افزود: در انتخابات سال ۸۸ حتی شخصی مثل محسن رضایی در جبهه اصول‌گرا انتقاداتی را نسبت به بحثانتخابات مطرح کرد و اتفاقاتی در کشور رخ داد که به برخی امکان تسویه حساب سیاسی را داد.

تاجرنیا با بیان اینکه در طول این چند سال با برخی افراد تسویه حساب‌ سیاسی صورت گرفت که حتی ارتباطی با انتخابات نداشتند، گفت: مشکلی که پیش آمده این است که همان کسانی که با عدم تدبیر خود منجر به این اقدامات تلخ شدند، برای اینکه به کسی امکان فعالیت ندهند، امروز آن را پیراهن عثمان کردند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: امروز مسائل سال ۸۸ فرصتی برای تسویه‌ حساب‌های سیاسی شده است و اگر این نگاه ادامه پیدا کند، آنچه مسلم است این است که بدنه مدیریتی کشور به نوعی از مدیران لایق محروم خواهد شد.

نماینده پیشین مجلس با تاکید بر اینکه در همه شرایط باید قانون حاکم باشد، اظهار کرد: چنانچه در مراجع قضایی برای افراد پرونده‌ای تشکیل شده است باید متناسب با جرم مرتکب شده برای آنها حکم صادر شود نه اینکه با طرح این ادعا که برخی افراد اتهاماتی متوجه آنان است از حقوق اجتماعی محروم شوند.

وی افزود: اگر قانون‌گذار که خود ناظر بر اجرای قانون است، رفتاری خلاف قانون انجام دهد، دیگر سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. اردیبهشت سال گذشته همین مجلس قانون مجازات اسلامی را ابلاغ کرد که در آن شرایط محرومیت از حقوق اجتماعی تعریف شده است. بنابراین صرف قبول نداشتن فردی با بهانه فتنه، نمی‌توانیم کسی را از حقوق خود محروم کنیم. ضمن اینکه زیبنده مجلس قانون‌گذار نیست که خود بی‌قانونی انجام دهد.

تاجرنیا در بخش دیگری از این گفت‌وگو با تاکید بر اینکه نجفی سرپرست وزارت علوم و شخص رئیس جمهور و کلیه بدنه دولت به عنوان مجری قانون اساسی باید با بی‌قانونی‌ها برخورد کنند، گفت: اگر فضاسازی‌ها در کشور باعثشود که بخشی از مدیران اجرایی کشور حذف شوند، این رفتارها دائما تکرار خواهد شد و این مساله در تعارض با شعار اعتدال دولت است.

وی ادامه داد: دولت باید حافظ قانون اساسی باشد. تجربه نشان داده که عقب‌نشینی کردن و منفعل شدن مقابل تندروها نه تنها آنها را با جریان معتدل همراه نمی‌کند بلکه زیاده‌طلبی‌های آنها را نیز بیشتر خواهد کرد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب عنوان کرد: اینکه نمایندگان از وزرا بخواهند معاونین‌شان را با نظر آنها تعیین کنند نوعی دخالت در امر قوا محسوب می‌شود. به نظر من اساسا ماهیت این استیضاح سیاسی بود. نادران در نطق خود در موافقت با استیضاح گفت که ما از اول اسفند این استیضاح را کلید زدیم، یعنی دقیقا زمانی که هنوز شش ماه هم از عمر فرجی‌دانا در وزارت علوم نگذشته بود.

این نماینده مجلس ششم خاطرنشان کرد: چطور ممکن است عملکرد یک وزیر را بتوان در شش ماه ارزیابی کرد.

وی با بیان اینکه حوزه آموزش عالی حوزه‌ای است که امروز بسیاری از کشورها روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند، گفت: سرمایه‌گذار‌ی‌های صورت گرفته در طول یک سال و شش ماه جواب نمی‌دهد. مقالاتی که در دوره احمدی‌نژاد چاپ و منتشر شد، سرمایه‌گذاری دولت‌های اصلاحات و سازندگی بود. اگر خود استیضاح‌کنندگان از چهره‌های دانشگاهی بودند، به خوبی درک می‌کردند که شش ماه فرصتی برای اصلاح ساختارها نیست و اگر هم مشکلی وجود دارد، ارتباطی با فرجی دانا نداشت.

تاجرنیا با بیان اینکه عناوین مطرح شده در طرح استیضاح رویکردی کاملا سیاسی داشت، گفت: سخنان موافقان استیضاح نیز این مساله را تایید می‌کرد. قطعا این استیضاح به عنوان یکی از نقاط تاریک مجلس نهم همواره باقی خواهد ماند.

وی با اشاره به اینکه نگاه استیضاح‌کنندگان در خصوص انتصابات وزارت علوم برای حوزه آموزش عالی کشور سهمی مهلک است، گفت: اصول‌گرایان سنتی باید در مواجهه با اصول‌گرایان افراطی تکلیف خود را مشخص کنند. آنها نمی‌توانند از یک سو در دولت مشارکت داشته باشند و از سوی دیگر دائما در مقابل شعارها و حرکات افراطیون سکوت کنند.

وی خاطرنشان کرد: نمی‌شود که اصول‌گرایان سنتی بسیاری از صحبت‌های صدا و سیما و برخی تریبون‌ها که بیشتر صدای جبهه پایداری است، را بشنوند و نسبت به آن واکنش نشان ندهند. احساس می‌شود که بخشی از جریان اصیل اصول‌گرا با رویکردی مشخص با مجموعه اصلاح‌طلبان و بخشی نیز با افراطیون همراهی می‌کنند.

تاجرنیا در پایان اظهار کرد: این استیضاح تلنگری به جریان اصول‌گرای سنتی بود که مراقب باشند چراکه جریان افراطی طیف آنها به شدت در حال رشد کردن است. به نظر من توجه به این مساله می‌تواند زمینه برخورد و فعال شدن اصول‌گرایان سنتی در رای اعتماد به نجفی و یا هر فردی که رئیس جمهور معرفی کند را بیشتر کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز