کواکبیان در مراسم آئینها و سنتهای قوم ترکمن؛
اقوام ایرانی فرصت هستند نه تهدید / استیضاح فرجیدانا چوب لای چرخ دولت گذاشتن بود
آقایان بارها گفتند که سالیانه ۲ میلیون ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کردهایم اما دیدیم که با کنار رفتن دولت و آمدن دولت جدید و اعلام آمارهای واقعی، تا چه میزانی با لشکر بیکاران مواجه هستیم.
دبیرکل حزب مردمسالاری با تاکید براینکه همه اقوام ایرانی در جهت اتحاد و برابری گام بر میدارند گفت: هیچکس حق ندارد چنین فکر کند که اقوام ایرانی مثلا قوم ترکمن بخواهد علیه ایران اسلامی حرکتی کند و اینها حاشیهسازی برای اقوام نجیب ایران است.
به گزارش ایلنا، مصطفی کواکبیان در مراسم جشن آیینها و سنتهای قوم ترکمن که در منطقه گلیداغ استان گلستان برگزار شد گفت: ابتدا لازم است به همه عزیزان و بزرگان قوم معزز ترکمن تبریک بگویم. برای من افتخار است که برای اولین بار در این مراسم قوم بزرگ ترکمن شرکت میکنم.
وی افزود: ما براین باور هستیم که تمام قومیتها در سرزمین ایران اسلامی قبل از آنکه وابسته به قومیتها باشند، ایرانی هستند و برای ایران و عظمت ایران گام برمیدارند و حاضر هستند برای سرزمین مادری خودشان، جانشان را فدا کنند. به خصوص عزیزان ترکمن که اعتقادات بسیار راسخ به اسلام عزیز دارند.
دبیر کل حزب مردمسالاری گفت: ترک، بلوچ، کرد، لر و ترکمن یا دیگر اقوام با انسجام و وحدت میتوانند سرزمینی آباد و آزاد و پیشرفته در سطح جهانی ایجاد کنند.
وی با اشاره به بحثسرمایههای اجتماعی گفت: وظیفه دولت وحکومت این است که آیینهای هر قومی را حفظ کند و سنتهای همه اقوام ایرانی باید حفظ بشود زیرا اینها سرمایههای اجتماعی همه ایرانیان است.
کواکبیان گفت: قوم ترکمن آدابی دارد که متعلق به همه است و این آداب و سنتها متعلق به همه مردم است. بنده هم که از تهران به این منطقه آمدهام، آیین قوم ترکمن به من هم تعلق دارد و این آیین سرمایه ملی است.
وی با تاکید براینکه هیچ کس حق ندارد آیینهای ما را مخدوش کند یا در مقابل آنها صف آرایی کند گفت: این را بدانید که افتخار همه ما، اتحاد و انسجام ماست. عدهای در اوایل انقلاب فکر میکردند که چون تازه انقلاب شده میتوانند بین نظام برآمده از انقلاب و اقوام تفرقه بیندازند اما به برکت خون شهدا و اتحاد ملت و به برکت وجود شما جوانان از جمله مردم ترکمن اتحاد ایران اسلامی برقرار است و این اتحاد میتواند سرمشق و الگویی برای جهان باشد.
دبیرکل حزب مردمسالاری با تاکید براینکه ما پیشرفت خوبی در ایران داشته و خواهیم داشت گفت: با این وجود هیچ کس نمیتواند بگوید مشکلات نیست. میزان بیکاری در کشور بالاست و دولت باید تلاش کند تا با ایجاد اشتغال و کارآفرینی مشکلات را برطرف کند و برای پیشرفت بیشتر تلاش کند.
کواکبیان با تاکید براینکه در هشت سال دولت گذشته ایرادات زیادی به مدیریت کشور وارد بود گفت: حالا که دولت یازدهم آمده باید تلاش کند تا آن مشکلات کاهش پیدا کند و از بین برود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر علاوه برکاهش تورم، دولت باید تلاش کند تا رکود تورمی نیز از میان برداشته شود گفت: نباید شاهد این باشیم که درهر خانهای چند جوان بیکار وجود داشته باشد. باید مشکلات زیر ساختی کشور حل شود تا این بیکاریها کاهش پیدا کند.
دبیر کل حزب مردمسالاری با ابراز تاسف از آمارهای غلطی که در دولت قبل بارها مطرح میشد گفت: آقایان بارها گفتند که سالیانه ۲ میلیون ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کردهایم اما دیدیم که با کنار رفتن دولت و آمدن دولت جدید و اعلام آمارهای واقعی، تا چه میزانی با لشکر بیکاران مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه در دولت قبل حدود ۷۰۰ میلیارد دلار فروش نفت داشتیم گفت: چرا هیچ کس از آن آقایان نپرسید که آن پولها کجا رفت و با آن همه درآمد ناشی از درآمد نفت چه کردید؟
مدیرمسئول روزنامه مردمسالاری با اشاره به آمارهایی که از فسادهای اقتصادی مطرح میشود گفت: آدم از شنیدن این همه فساد مالی که در دولت گذشته اتفاق افتاده بود خجالت میکشد. یک نفر ۱۱ هزار میلیارد تومان نفت ما را برده و پس نمیآورد. الان هم اموالش را حساب کردهاند و میبینند جوابگوی بدهیهایش نیست. فساد ۳ هزار میلیارد تومانی هم که دیدیم چه بر سر کشور آورد.
کواکبیان گفت: فساد اقتصادی، معیشت مردم را به خطر میاندازد و مانع توسعه اقتصادی و رشد میشود و مشکلات درست میکند. این همه فساد و مشکلات در دولت گذشته بود و امروز امیدواریم این مشکلات در دولت یازدهم پیش نیاید.
وی با ابراز تاسف از ماجرای استیضاح وزیر علوم که باعثبرکناری فرجی دانا شد گفت: مجلس دایم شعار میدهد که در تعامل با دولت است. اما این تعامل با دولت نیست و رفاقت هم نیست بلکه نوعی چوب لای چرخ دولت گذاشتن است.
وی با تاکید بر اینکه اصلاحطلبی یعنی در چارچوب قانون اساسی حرکت کردن گفت: معنای درست اصلاحطلبی این است که قانون اساسی در کشور تعطیل نشود.
دبیر کل حزب مردمسالاری گفت: اصل ۱۶ قانون اساسی میگوید که همه آحاد جامعه در برابر قانون اساسی مساوی هستند و هیچکس بر دیگری برتری ندارد کما اینکه در اصل ۱۵ قانون اساسی آمده که همه اقوام علاوه بر زبان رسمی فارسی میتوانند زبان خودشان را داشته باشند و حتی با زبان خودشان درس بخوانند و ادامه این آیینها و سنتهایی است که مردم از جمله مردم ترکمن دارد.
وی با تاکید براینکه ما معتقدیم همه اقوام ایرانی در جهت اتحاد و برابری گام بر میدارند گفت: هیچکس حق ندارد چنین فکر کند که اقوام ایرانی مثلا قوم ترکمن بخواهد علیه ایران اسلامی حرکتی کند و اینها حاشیهسازی برای اقوام نجیب ایران است.
کواکبیان با اشاره به اینکه قبل از حضور در مراسم، به مزار مختوم قلی در شهر مراوه تپه رفته بود گفت: شما مردم ترکمن شاعر برجستهای به نام مختوم قلی دارید که باعثافتخار ایرانیان است و به فردوسی ترکمنها مشهور شده است.
وی با اشاره به روحیه ضد استکباری قوم ترکمن گفت: روحیه مبارزه با ظلم نشان میدهد که ترکمن چه روحیه بالایی دارد.
کواکبیان با تاکید براینکه تفکر غلطی مطرح میشود که اقوام ایرانی تهدید هستند گفت: اقوام ایرانی یک فرصت هستند که میتوانند دست در دست یکدیگر ایرانی آباد و آزاد بسازند و هرکس غیر از این فکر میکند، اشتباه فکر میکند.
نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی خطاب به مردم گفت: دقت کنیم. هوشیاری و بیداری خودمان را حفظ کنیم امروز دولت آقای روحانی میخواهد مذاکرات هستهای را به نتیجه برساند و تحریمها را بردارد تا گشایشی در اقتصاد کشور اتفاق بیفتد اما شرط آن است که در کشور ما اجماع داخلی باشد نه آنکه یک سری بگویند دلواپسیم و چوب لای چرخ دولت بگذارند.