آیت الله واعظ موسوی در گفتوگو با ایلنا:
نمیتوان جلوی شبکههای ارتباطی جدید را گرفت
زمانی بلندگو را هم از مظاهر شیطان میدانستند اما امروز از آن استفاده میکنند / جامعه اسلامی باید فراتر از زمان باشد / محدودیت ابزار نوین بدون ارائه راهکار اصلاحی، نتیجهای جز عقب افتادگی ندارد.
ایلنا: چند روز پیش بود که علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اظهار نظری راجع به فیلترینگ فیس بوک و شبکههای اجتماعی گفته بود " جایی که ضرورت ندارد، باید این محدودیتها را برداشت، بخصوص در مورد شبکههای اجتماعی، مثلا شبکه اجتماعی که ۴/۵ میلیون نفر عضو دارد. اینکه کسانی در این فضا تخلف میکنند، دلیل نمیشود که آن را فیلتر کنیم. مثل این میماند که برای مقابله با برخی از تخلفات که در یک خیابان اتفاق افتاده است، کل خیابان را ببندیم "؛ آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد نیز چندی پیش گفته بود «بنده اگر یک لیوان شربت سکنجبین را در دست بگیرم و بگویم ۹۸درصد این لیوان شربت گوارا است و فقط ۲ درصد آن زهر است و شما بگیر این را بخور آیا این کار درست است، اینکه شما میگویید فیس بوک ۱۵ درصدش زهر است آیا باید فیلترینگش شکسته شود و راه برای دشمنان خدا باز شود.»
آیت الله سیدمحمد واعظ موسوی نماینده مجلس خبرگان رهبری و از اساتید درس خارج فقه حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، و در پاسخ به این سؤال که کدام اظهار نظر فوق منطقی تر و مورد تایید است؟ اظهار داشت: آخر الزمان، آن گونه که از روایات استخراج می شود دوره پیشرفت نهایی علوم خواهد بود و مسلما پیشرفت علوم، با استفاده از ابزارهای مناسب آن میسور و ممکن می شود.
وی افزود: آن چه که در طول تاریخ ثابت شده، این است که، تمام ابزارهایی که برای پیشرفت جامعه بشری ابداع شده و مورد بهره برداری قرار میگیرد، چه بسا ممکن است از طریق بعضی از سودجویان و فرصت طلبان در مسیرهای خلاف نیز به کارگرفته شود، اما همان گونه که یک مثل عامیانه می گوید که " به خاطر ۴ تا بی نماز نمیشود در مسجد را بست " و " اگر چهار نفر آدم لات سر کوچه، از چاقو برای کشتن انسانها و قتل استفاده می کنند، نمی توان کارخانه چاقو سازی را تعطیل کرد و دست جراح و پزشکان را در شکافتن شکم بیمار با تیغ بیستوری بست و جلوی جراحی ها را گرفت "، نمی توان به خاطر استفاده ناصحیح بخشی از افراد از تکنولوژی روز و شبکه های ارتباطی جدید، جلوی آن را بگیریم.
این استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم، خاطرنشان کرد: در اوایل ورود بلندگو به محافل عمومی، خیلیها مخالف بودند و آن را از مظاهر شیطان به حساب می آوردند، اما امروز کمتر مجلس و مراسمی است که از این امکان بهره نگیرد.
آیت الله واعظ موسوی گفت: بقیه ابزار پیشرفته ای هم که امروز برای ایجاد ارتباط و برای رشد و تعالی در جامعه به آن ها نیاز داریم، را نباید صد در صد رد کنیم بلکه باید نظر اصلاحی به آن ها داشته باشیم و فرهنگ استفاده از آنها را تصحیح کنیم.
وی افزود: نمیتوانیم با ایجاد محدودیت تنها، بدون ارائه راهکار مناسب و آموزش دادن راه های استفاده و بهره برداری بهینه، خود را در مقابل پیشرفت قرار دهیم، چرا که چنین عملکردی، جز واماندگی، واداددگی و عقب افتادگی، نتیجه دیگری نخواهد داد.
این نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: باید با زمان پیش رفت، بلکه ما مدعی هستیم که ضوابط حاکم بر جامعه اسلامی باید فراتر از زمان و جلوتر از زمان پیش برود و بتواند هر زمان در محیط پیرامونی خود احاطه داشته باشد؛ لذا من فکر می کنم مسائل تخصصی را باید به متخصصین امر واگذار کرد و با بهره گیری از نظرات صحیح متخصصان و کسانی که بهره برداری های صحیح را از این امور بلدند، بتوانیم به فراخور حال خودمان از ابزار لازم برخوردار باشیم.