رحیم پورازغدی در پیش از خطبه:
امروز برخی از یاران امام جرات تکرار شعارهای ایشان را ندارند
همانگونه که رهبری فرمودند گرایش به دنیا طلبی در بین مسئولین و مردم و اسراف زدگی و مصرفگرایی دو خطری است که مانع تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور خواهد شد و از سویی ضعف دیگر این است که پیشرفتهای مادی ما از پیشرفتهای معنوی بیشتر شد و این در واقع یک نوع عقبماندگی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: با قاطعیت میتوان گفت که انقلاب با تکیه بر مقام معظم رهبری امروز بر همان مسیری پیش میرود که امام بر آن ایستادگی کرد اما متاسفانه میبینیم که کسانی که جزء یاران امام بودند امروز جرأت نمیکنند شعارهای امام را تکرار کنند اما رهبری هنوز همان شعار هایی را که امام برآن تکیه داشتند مطرح میکنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن رحیم پورازغدی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و تسلیت سالگرد رحلت امام خمینی(ره) و قیام ۱۵ خرداد، طی سخنانی در خصوص مفهوم شناسی بازار اسلامی و ارتباط آن با اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: این مبحثبه مقولات بسیار مهم و متعددی در حوزه اقتصاد اسلامی مرتبط میشود و از زوایای بسیار مهمی میتوان به آن پرداخت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بازار اسلامی از یک طرف به مقوله توسعه و پیشرفت و از طرف دیگر در ذیل عنوان عدالت قابل درج است و از طرفی دیگر نیز به مفهوم اقتصاد مقاومتی مربوط میشود و به طور ویژه میتوان آنرا در ذیل عنوانی که مقام معظم رهبری برای سال جاری تعیین کردهاند، قرار داد.
وی همچنین بحثبازار اسلامی را با مدیریت جهادی، به معنای یعنی مسئولیت قوای سهگانه و اصلاح مناسبات اقتصادی و تجاری مرتبط دانست و خاطر نشان کرد: اینها مباحثی است که ما یک مقدار از آنها فاصله گرفتهایم در حالی که ما توجه نداریم که برخی مشکلات ما به فاصله گرفتن از روایات دینی در حوزههای مکاسب و مکاسب محرمه محدثه برمیگردد.
این کارشناس مسائل فرهنگی در اشاره به تفاوت بین بازار مسلمین و بازار اسلامی گفت: به لحاظ فکری کسی که وارد بازار مسلمین میشود میتواند اصالت حلیت و طهارت را جاری کند و در بازارهای ما هنگام نماز ندای اذان بلند میشود اما بازار اسلامی دارای خصوصیاتی علاوه بر همه اینها است که به مناسبات حقوقی و اخلاقی مرتبط است که چنانچه این مناسبات رعایت نشود آن بازار، بازار اسلامی نیست.
رحیمپور ازغدی تاکید کرد: ما سعی میکنیم به فرهنگ اقتصادی توجه کنیم و یک بار دیگر به احادیثاهل بیت(ع) رجوع کنیم تا دریابیم که درخصوص بازار اسلامی چه گفتهاند. به عنوان نمونه ما در روایات متعدد میبینیم که بازار اسلامی، بازاری است که در آن دروغ، قسم خوردن و چانهزدن وجود ندارد که براین اساس باید پرسید که آیا شما بازاری را سراغ دارید که وقتی وارد آن بازار میشوید نه دروغ بگویند و نه کسی قسم بخورد و نه چانه بزند؟
وی در ادامه با ذکر تعبیری از امام تاکید کرد: یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی عبارت است از اتکا به استعدادهای این ملت بدون قطع رابطه با جهان.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین اظهار داشت: همانطور که امام(ره) فرمودند باید تمام تکیه ما به انگیزههای ایمانی درون و اصلاح قوانین و نظام اداری که تولید کننده را در برابر خارج تقویت و حمایت کند، باشد.
وی با بیان اینکه کسی که تلاش میکند تولید را به مصرف کننده برساند، در حال عبادت و جهاد است افزود: ما روایات متعددی داریم که بازار میتواند معبد شیطان باشد چراکه در آنجا که دروغ، ریا و رشوه جاری باشد حقوق شرعی مردم از حلقومشان بیرون کشیده میشود.
رحیمپور ازغدی با تاکید بر اینکه توجه اصلی ما باید به داخل باشد نه بیرون، گفت: تعبیری که حضرت امام خمینی(ره) داشتند این بود که شاه بالاتر از ضربه اقتصادی، علمی و سیاسی که به ملت ما زد ضربه روحی و روانی بود که به مردم ما وارد کرد و کاری کردند که مردم ما به خود اعتماد به نفسی نداشتند و ننگی بالاتر از این وجود نداشت که برای یک عمل ساده آپاندیس به خارج رجوع کنند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: تنها یک روش ما را از این مشکلات نجات خواهد داد و آن این است که تصمیم بگیریم که درهمه رشتهها از همه کشورها جلو بزنیم و این جز با برنامه، تلاش و رعایت اخلاق اسلامی میسر نیست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سخنان امام(ره) درخصوص خطر به حکومت رسیدن اشراف و مرفهین خاطر نشان کرد: همانطور که امام فرمودند باید مراقب بود تا از به قدرت رسیدن اشراف و مرفهین جلوگیری کرد چرا که این افراد به ملت خود بی اعتماد و در برابر ضعفا گردن کلفت اما در برابر قدرتمندان خارجی خاضع و متملق هستند.
وی گفت: اگر حاکمان به خدا اعتقاد نداشته باشند اتکا به نفس و ایمان به مردم هم نخواهند داشت و خود را نیز گم خواهند کرد و با متخصصین و کارفرمایان داخلی طوری رفتار خواهند کرد که اینها مایوس و افسرده میشوند.
رحیمپور ازغدی افزود: منشا این بی اعتمادیها به دانشگاه انحصاری بر میگردد که در زمان شاه درست شد و بیشتر کسانی که در دانشگاه شاهنشاهی زیر نظر انگلیس و آمریکا تربیت شدند اگر چه مومن و متدین هم بودند اما معتقد بودند که باید با تکیه بر خارجیها کشور را اداره کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به هشدار امام(ره) درخصوص به قدرت رسیدن لیبرالها درکشور گفت: امام فرمودند من امروز بعد از گذشت ۱۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی از سپردن برخی پستها به گروه هایی که عقیده واقعی به اسلام و انقلاب نداشتند پشیمان هستم و از محضر خانوادههای شهدا و مردم عذر خواهی میکنم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این مطلب با تمسک به نقل قول دیگری از امام(ره) خاطر نشان کرد: ما هنوز چوب اعتماد بیجا به لیبرالها را میخوریم.
وی خاطر نشان کرد: با قاطعیت میتوان گفت که انقلاب با تکیه بر مقام معظم رهبری امروز بر همان مسیری پیش میرود که امام بر آن ایستادگی کرد اما متاسفانه میبینیم که کسانی که جزء یاران امام بودند امروز جرأت نمیکنند شعارهای امام را تکرار کنند اما رهبری هنوز همان شعار هایی را که امام برآن تکیه داشتند، مطرح میکنند.
رحیمپور ازغدی گفت: همانگونه که رهبری فرمودند گرایش به دنیا طلبی در بین مسئولین و مردم و اسراف زدگی و مصرفگرایی دو خطری است که مانع تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور خواهد شد و از سویی ضعف دیگر این است که پیشرفتهای مادی ما از پیشرفتهای معنوی بیشتر شد. که این در واقع یک نوع عقبماندگی است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اشکال دیگر ما این است که در حوزه عدالت اقتصادی و اجتماعی که مد نظر اسلام بود به بعضی از شاخصهای مهم آن نرسیدیم و به بعضی از شاخص های آن البته رسیدیم اما به خط عدالت اجتماعی و اقتصادی در بسیاری از حوزه ها نرسیدیم و بر این اساس مقام معظم رهبری فرمودند تا مسئولین حکومت احساس مسئولیت نکنند و تقصیرها را همچنان به گردن یکدیگر بیاندازند ما همچنان با این مشکلات رو به رو خواهیم بود.