خبرگزاری کار ایران

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در جمع تولیدگران: / تکرار /

طرح بنگاه‌های زودبازده بیکاران را بدهکار کرد

طرح بنگاه‌های زودبازده بیکاران را بدهکار کرد
کد خبر : ۱۷۱۲۲۳

موج تعطیلی کارگاه­‌های تولیدی سال­‌های اخیر، شهرک­‌های صنعتی را هم در نوردید / تبعیض­‌ها، روح استعداد را در کالبد جوان جامعه می­‌کشد و جوانان را برای تلاش و کوشش ناامید می­‌کند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب هزاران طرح بدون کارشناسی در دولت قبل را موجب عقب‌گرد از اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله نظام و عدم اجرای آن را باعثناامیدی مردم دانست و گفت: طرحی که ادعای اشتغال برای بیکاران داشت، آنان را بیکاران بدهکار کرد.

به گزارش ایلنا، آیت الله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدار جمعی از مدیران ارشد صنایع تولیدی و شرکت­های دارنده برند برتر داخلی، با اشاره به نقش تولیدگران و کارآفرینان در جوامع گفت: افراد مولد و کارآفرین، با ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در زندگی فردی و اجتماعی انسان­ها تأثیر گذارند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تشریح اوضاع اقتصادی کشور و ضرورت تلاش تولیدگران گفت: امیدواریم با برنامه­های دولت و همکاری قوای مختلف و بخش خصوصی، از شرایط فعلی بگذریم و جوانان با شغل مناسب، هم احساس استقلال فردی و هم احساس وظیفه اجتماعی کنند.

وی با بیان تاریخچه، چگونگی و چرایی ساخت شهرک­‌های صنعتی و توسعه آنها در دوران سازندگی گفت: هدف آن علاوه بر رونق اشتغال، افزایش تولیدات بومی بود که اگرچه در آغاز کار، خوب بود، امّا موج تعطیلی کارگاه­‌های تولیدی سال­های اخیر، شهرک­‌های صنعتی را هم در نوردید.

آیت­الله هاشمی رفسنجانی وجود نیروهای انسانی کارآمد را سرمایه ارزشمند انقلاب و کشور دانست و گفت: هنر مدیریتی، بکارگیری این سرمایه­‌ها در خدمت تولید ملی و تقویت خودکفایی کشور است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نقش تولیدگران را برای رونق پایه­‌های اقتصادی بسیار مهم توصیف کرد و گفت: یکی از ملزومات اقتصاد مقاومتی، اتکا به نیروهای داخلی است تا نگذارند کشور در تحریم­‌های ظالمانه گرفتار رکود تورمی شود.

آیت‌الله هاشمی موانع برای رونق صادرات و واردات را باعثاختلال در نظم اقتصادی کشور دانست و گفت: طولانی شدن ترخیص کالا، علاوه بر ایجاد وقفه در تولید و افزایش قیمت­‌ها، هزینه­‌های بی­‌دلیلی را برای کشور ایجاد می­‌کند.

وی با بیان مصادیقی از دستاوردهای دولت سازندگی برای رفع موانع اداری در مسیر کارهای مردم، از جمله صدور یک روزه گذرنامه و یا گواهینامه رانندگی، گفت: برنامه­‌ریزی برای وقت مردم، جلوگیری از هدر رفتن بهترین سرمایه ملی است که در افواه ارزش طلا را دارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز نگرانی نسبت به بعضی از خبرها در رسانه­‌ها، به بورسیه شدن بدون قاعده چند هزار نفر در دانشگاه­‌های داخل و خارج از کشور در دولت گذشته اشاره کرد و گفت: این تبعیض­‌ها، روح استعداد را در کالبد جوان جامعه می­‌کشد و جوانان را برای تلاش و کوشش ناامید می­کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خویش با بیان دلایل رویکردهای جهانی به برنامه­‌های بلند مدت، به تدوین برنامه­‌های اوّل تا پنجم در جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: امسال باید برنامه ششم از سوی دولت آماده و در مجلس تصویب شود تا پس از طی مراحل قانونی در جامعه اجرا شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری اصول مربوط به وظایف رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی، گفت: نظارت بر حسن اجرای سیاست­‌های کلی که از وظایف رهبری است و به مجمع تفویض کردند، می­طلبد تا در مراحل قانون­گذاری و اجرا مواظبت شود که انحرافی صورت نگیرد.

وی انحرافات از سیاست­های کلی در برنامه­‌های اجرایی دولت سابق را باعثعقب­گرد کشور از اهداف چشم انداز ۲۰ ساله نظام و برنامه­‌ها دانست و گفت: تصویب هزاران طرح بدون کارشناسی در سراسر کشور که محصول جلسات یک ساعته در سفرهای استانی بود، علاوه بر هزینه­‌های گزاف، به خاطر عدم اجرا باعثناامیدی مردم شده است.

آیت­الله هاشمی رفسنجانی، مصرف بی­رویه درآمدهای نفتی را بلایی به جان اقتصاد دانست و با اشاره به شکست طرح کارگاه­‌‌های زود بازده، گفت: طرحی که ادعای اشتغال برای بیکاران داشت، آنان را بیکاران بدهکار کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خویش، مدیریت آب را برای عبور از خشکسالی، ضرورت تقویت کشاورزی در سال­های آینده دانست وگفت: اگر برنامه­های علمی باشد، می­توان ۸۵ درصد مصرف فعلی آب کشور در کشاورزی را به نصف رساند که هم نگرانی­های کارشناسان و اقلیم شناسان برای خشکسالی­ها برطرف می­شود و هم زمین­های بیشتری زیرکشت می­رود.

وی در پاسخ به تقاضای حاضران برای استفاده از تجربیات میدانی تولیدگران در تدوین سیاست­های کلی و قوانین گفت: کمیسیون­‌های مجمع تشخیص آماده همکاری هستند و استنادات و طرح­های خویش را برای رونق تولید در کشور بنویسید و مطمئن باشید از همه ظرفیت­های علمی و تجربی در جهت تقویت بنیه­های اقتصادی کشور استفاده می­شود.

در آغاز این دیدار چند تن از تولیدگران با ارائه گزارشی از واحدهای تولیدی خویش، به بیان مشکلات، موانع، دیدگاه­ها، پیشنهادها و راهکارها برای رونق تولید در کشاورزی و صنعتی پرداختند که اساس اقتصاد در کشور است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز