سرادر کاظمی در نشست خبری مطرح کرد؛
انتقال تجربه فرماندهی حفاظت سپاه به کشورهای دوست و اسلامی
ما بعد از گذشت سی سال صاحب سبک و تجربه شدهایم و از آموزشهای خوبی در این خصوص برخورداریم. درخواستهای از کشورهای دوست و همسایه در این رابطه شده است که ما تجربیاتمان را به آنها انتقال بدهیم و فنونمان را به آنها آموزش بدهیم و از خطوط هواپیمایشهان محافظت بکنیم.
جانشین فرماندهی حفاظت سپاه در پاسخ به این سوال که آیا تجربه حفاظت سپاه در اختیار سایر کشورها قرار دادهاید، اظهار داشت: ما بعد از گذشت سی سال صاحب سبک و تجربه شدهایم و از آموزشهای خوبی در این خصوص برخورداریم. درخواستهای از کشورهای دوست و همسایه در این رابطه شده است که ما تجربیاتمان را به آنها انتقال بدهیم و فنونمان را به آنها آموزش بدهیم و از خطوط هواپیمایشهان محافظت بکنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار محمد حسن کاظمی در نشست خبری که به مناسبت سیامین سالگرد تاسیس این فرماندهی برگزار شده بود، با بیان اینکه دشمنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی توطئههای فراوانی از جمله ترور شخصیتها، بمبگذاری و جنگ تحمیلی را برای زمینگیر کردن نظام اسلامی ایجاد کرد، اظهار داشت: در سال ۶۲ دشمنان ترفند جدیدی را برای شکست انقلاب اسلامی در عرصه بین المللی با ربودن یک فروند هواپیما ایجاد کردند.
جانشین فرماندهی حفاظت سپاه ادامه داد: در سال ۶۳ بار دیگر این ربودن هواپیماها تکرار شد و کم کم به یک روال برای ضربه زدن و بردن آبروی انقلاب اسلامی تبدیل شد.
سردار کاظمی با بیان اینکه با ربودن هواپیماها، کلیه رسانههای غربی جنگ عملیاتی علیه ایران ایجاد میکردند، ادامه داد: این هواپیمارباییها باعثشکست اقتدار نظام و همچنین ایجاد مشکل در عقبه امنیتی نظام میشد که در نهایت باعثلغو قراردادها و عدم اعتماد به ایران میشد.
وی با اشاره به دستور امام خمینی به فرمانده وقت سپاه مبنی بر تشکیل فرماندهی حفاظت خاطرنشان کرد: پس از این دستور فرماندهی حفاظت سپاه تشکیل و بسیاری از همکاران که توانسته بودند موفقیتهایی را داشته باشند جمع آوری شدند و بعد از آن تاریخ تا سال ۸۹ که آخرین هواپیماربایی را شاهد بودیم، ۲۶ مورد هواپیماربایی صورت گرفت که توسط سپاه خنثی شد و بعد از آن دیگر شاهد وقوع این رویداد نبودیم.
جانشین فرماندهی حفاظت سپاه با اشاره به نامه فرمانده وقت سپاه به حضرت امام در سال ۶۷ در خصوص ادامه ماموریت در این زمینه اظهار داشت: در پاسخ به آن نامه که توسط سید احمد آقا به امام داده شده بود، ایشان از سپاه خواستند تا ماموریتش را ادامه بدهد و از خدمات سپاه نیز تجلیل کردند. همچنین در نامهای پس از به رهبری رسیدن مقام معظم رهبری ایشان نیز خواستار ادامه ماموریت سپاه شدند.
وی در ادامه تاکید کرد: سپاه بعد از سی سال چه در سطح داخلی و چه در سطح بینالمللی توانسته است ماموریتش را با موفقیت انجام بدهد و فضایی آرامی در عرصه هواپیمایی فراهم کند تا خطوط هوایی ما جزو امنترین خطوط هواپیمایی در دنیا باشد.
در ادامه برنامه، خبرنگاران از جانشین فرماندهی حفاظت سپاه سوالاتی را پرسیدند که با پاسخهای وی همراه بود.
سردار کاظمی در پاسخ به این سوال که آیا حفاظت سپاه با نهادهای بینالمللی که در این زمینه فعالیت دارند، همکاری دارد، گفت: در هر کشورمان سازمان هواپیمایی کشوری وجود دارد که ما با آنها در ارتباط هستیم اما در عرصه بین المللی دو سازمان ایکائو و یاتا فعالیت میکنند و چون جمهوری اسلامی ایران جزو سازمان ایکائو است، ما از نظر ایمنی و امنیتی با آنها در ارتباط هستیم.
وی ادامه داد: در سال ۸۶ بازرسان این نهاد بر امنیت خطوط نظارت کردند و سپاه با عنوان مقام ذیصلاح در این رابطه با آنها همکاری داشتند که در حدود ۱۰ روز تمام آیتمهای ما را مورد بررسی قرار دادند که ما توانستیم در دنیا از مقامات برتر در خصوص امنیت پرواز باشیم.
جانشین فرماندهی حفاظت سپاه با اشاره به بازرسی مجدد ایکائو در سال ۹۱ تصریح کرد: در این سال، آنها توصیههایی برای ارتقای حفاظت پرواز داشتند و ما آنها را انجام و مشکلاتمان را رفع کردیم که در بازرسی مجدد آنها توانستیم نمرهای موفق دریافت کنیم.
سردار کاظمی در پاسخ به این سوال که آیا تجربه حفاظت سپاه در اختیار سایر کشورها قرار دادهاید، اظهار داشت: ما بعد از گذشت سی سال صاحب سبک و تجربه شدهایم و از آموزشهای خوبی در این خصوص برخورداریم. درخواستهای از کشورهای دوست و همسایه در این رابطه شده است که ما تجربیاتمان را به آنها انتقال بدهیم و فنونمان را به آنها آموزش بدهیم و از خطوط هواپیمایشهان محافظت بکنیم.
وی در خصوص اینکه این کشورهای چه کشورهایی هستند، گفت: هنوز این موارد قطعی نشده و اما میتوانم بگویم کشورهای درخواست کننده کشورهای دوست و اسلامی هستند.
جانشین فرماندهی حفاظت سپاه در خصوص تجهیزات این ارگان در امنیت پرواز، اظهار داشت: برخی از تجهیزات از خارج تامین و بخشی نیز توسط خودمان تهیه میشود و حتی ممکن است دستگاههای خارجی را با دستگاههای خودمان تقویت کنیم و من این خبر را به شما میدهم در تهیه وسایل امنیتی حافظت هواپیمایی به مرزهای خودکفایی رسیدهایم.
سردار کاظمی در خصوص عملیتهای حفاظت سپاه خاطر نشان کرد: آخرین اقدام برای هواپیماربایی در سال ۸۹ صورت گرفت و از زمان تشکیل فرماندهی حفاظت تاکنون ۲۶ مورد نیز صورت گرفته که همگی آنها ناموفق بودند.
وی ادامه داد: نزدیک به ۱۳۰ مورد نیز عملیات هواپیماربایی صورت گرفته که همگی آنها در نطفه خفه شدهاند از هنرهای برادران ما این است که در این عملیاتها حتی یک مسافر نیز زخمی نشده است.
جانشین فرماندهی سپاه حفاظت در پاسخ به این سوال که منشاء عملیاتهای هواپیماربایی را چه میدانید، گفت: منشاء این عملیاتها بیشتر خارجی است که با هدایت دولتهای متخاصم و استکباری صورت میگیرد اما این عملیاتها توسط ایرانیانی که عضو گروهکها هستند انجام میشود.
سردار کاظمی در پاسخ به این سوال که آیا حفاظت سپاه به غیر از حفاظت از هواپیماها اقدامات و وظایف دیگری انجام را برعهده دارد، تصریح کرد: سپاه به غیر از حفاظت از هواپیماهای غیرنظامی حفاظت از شخصیتهای کشوری را نیز برعهده دارد و در همین رابطه بعد از ترور شهید مطهری ماموریت از شخصیتها نیز به سپاه واگذار شد و مشاهده میکنیم که ترور دیگری صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه هر کجا نامی از سپاه بوده اراده از دشمنان سلب شده است، تاکید کرد: بعد از ترور نخبگان هستهای ماموریت حفاظت از دانشمندان نیز به سپاه برگزار شد و اگر تروری نیز صورت نگرفته است به خاطر آن بود که سپاه جلوی خطرات را گرفته است.
جانشین فرماندهی حفاظت سپاه در خصوص تعداد کسانی که در رابطه با حفاظت شهید شدهاند؛ گفت: تاکنون ۶۰تن در خصوص حفاظت هواپیمایی و ۳۰۰ تن نیز در حفاظت از شخصیتها که عمده این افراد در جنگ به شهادت رسیدند.
سردار کاظمی در پایان در خصوص دیدار فرمانده کل سپاه از واحد حفاظت سپاه اظهار داشت: ایشان پس از بازدیدی که از فرماندهی حفاظت داشتند و گزارشی که ما از تحولات و اقداماتمان به ایشان ارائه دادیم ایشان از اجرای خوب این ماموریت تشکر کردند و گفتند که حتی اگر این موارد را بیان نمیکردید در نوع رفتارتان نیز این اجرا قابل مشاهده بود.