سردار عبداللهی:
قرارگاه خاتم هیچگاه عرصه را برای بخش خصوصی تنگ نکرده است
اجرایی شدن آزاد راه تهران - شمال یکی از آرزوهای مردم است که در این خصوص قرارگاه هم قرارداد دارد و هم ترک تشریفات آن ابلاغ شده، اما اجرای این پروژه عظیم منوط به تامین اعتبار است که در صورت تامین منابع مالی قرارگاه با تمام وجود و با دل و جان حاضر است آنرا به انجام برساند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) با بیان اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) هیچگاه عرصه را برای بخش خصوصی تنگ نکرده است، گفت: امروز۱۵۰ هزار نفر در پروژههای قرارگاه فعالیت میکنند که مجموعه نیروهای رسمی در این پروژهها به یک درصد نمیرسد؛ قرارگاه در واقع مسئولیت مدیریت نیروهای مستعد و کارشناسانی که از خارج مجموعه قرارگاه هستند را بر عهده دارد؛ با توجه به میدان وسیع و عرصه فعالیت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) بخش خصوصی راغب به فعالیت در این قرارگاه است و قرارگاه از این طریق به تربیت مدیران توانمند و شایسته میپردازد.
به گزارش ایلنا به نقل از سپاه نیوز، سردار سرتیپ دوم پاسدار مهندس عبادالله عبداللهی در نشست خبری که در محل معاونت روابط عمومی سپاه برگزار شد با بیان اینکه امروز سالروز تاسیس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در سال ۱۳۶۸ بر اساس اصل ۱۴۷ قانون اساسی و تدبیر مقام معظم رهبری مدظله العالی است، گفت: پس از پایان سالهای دفاع مقدس بر اساس مقتضیات زمان و امکانات موجود در سپاه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) برای عمران و آبادانی کشور وارد میدان شد چرا که سپاه وظیفه خود میداند همانطور که از سالهای دفاع مقدس از کشور دفاع کرد در دوران سازندگی نیز کارهای مورد نیاز را انجام
دهد.
وی افزود: به لطف خداوند قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) پروژههای زیادی را به مرحله بهره برداری رسانده است و در طول بیش از دو دهه فعالیت ۱۵۰۰ پروژه عمرانی در حوزههای زیر ساخت ریلی و جادهای، سد و شبکههای آبی، خطوط انتقال آب، گاز و نفت و ساخت پالایشگاه تقدیم مردم کرده است.
سردار عبداللهی ادامه داد: خطوط آب رسانی بیش از ۱۴ استان کشور توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) ساماندهی شده است و اکنون مشغول ارائه خدمات به هموطنان میباشند و در حال حاضر نیز این قرارگاه ۲۵۰ پروژه اجرایی را باتوان مهندسی خوب و استفاده از نیروهای مجرب در دست اجرا دارد.
در ادامه این نشست خبری، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در تشریح ۲۵۰ پروژه عمرانی در دست اجرای این قرارگاه توضیح داد در مراحل اول شروع به کار قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) پروژههای کوچک نیز پذیرفته میشد ولی طی ۱۰ سال اخیر به دنبال این بودیم که بر پروژههای بزرگ کشور متمرکز شویم و این ۲۵۰ پروژه از جمله پروژههای بزرگ در عرصة نفت، آب، گاز، صنعت و معدن و ارتباطات است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پروژههای گاز ۱۵ و ۱۶ به همت اراده جوانان متخصص قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) به مرحله بهرهبرداری رسیده این پروژهها از یک مهندسی صد در صد ایرانی برخوردار هستند. در اوایل کار شرکتهایی مثل توتال، شل و هیوندای کره در کارهای قرارگاه ایجاد خلل میکردند، اما امروز همه پروژهها به صورت بومی به مرحله اجرا میرسند.
سردار عبداللهی گفت: در حوزه آب رسانی بیش از ۱۰ میلیون متر مکعب آب در مخازن سدهای ساخته شده توسط قرارگاه ساماندهی شده است و در حوزه ابنیه این قرارگاه پل صدر را در طول بیست و شش ماه با بهترین سرعت و کیفیت و همچنین صرفه اقتصادی تحویل کشور داد که پروژههای مشابه آن بیش از شش سال به طول میانجامد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در پاسخ به این سوال که چه میزان از فعالیتهای این قرارگاه بومی هستند، افزود: علم و تکنولوژی به کار رفته در پروژههای مختلف قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در همه رشتهها بومی هستند حتی در عرصه نفت که پیچیدهترین این رشتههاست تمامی فعالیتها بومی هستند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) آیا در حوزه تولید علم نیز فعالیت میکند، گفت: پروژههایی که با این حجم و گستردگی اجرا میشوند مسلماً نیاز به توان علمی و مهندسی بالایی دارند و قرارگاه نیز این علم و فناوری را از طریق استفاده از متخصصان داخلی که در دانشگاههای داخل کشور تحصیل کردهاند به دست میآورند.
عبداللهی در پاسخ به پرسشی مبنی اینکه آیا قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در کشورهای دوست نیز فعالیت میکند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کشور خودمان نیاز وافری به عمران دارد اولویت را به فعالیتهای عمرانی داخل اختصاص دادهایم، ولی اگر از سوی کشورهای دیگر نیز درخواستی باشد بر روی آنها فکر میکنیم.
سردار عبداللهی در خصوص فعالیتهای قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) و تمایز کارهای اقتصادی و عمرانی گفت: کارهای اقتصادی و عمرانی دو مقوله جدا از هم است، فعالیتهای اقتصادی اقداماتی با انگیزه تجاری است که ما بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و رسالتی که بر عهده داریم از آن پرهیز میکنیم.
وی با بیان اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) هیچگاه عرصه را برای بخش خصوصی تنگ نکرده، گفت: امروز۱۵۰ هزار نفر در پروژههای قرارگاه فعالیت میکنند که مجموعه نیروهای رسمی در این پروژهها به یک درصد نمیرسد؛ قرارگاه در واقع مسئولیت مدیریت نیروهای مستعد و کارشناسانی که از خارج مجموعه قرارگاه هستند را بر عهده دارد؛ با توجه به میدان وسیع و عرصه فعالیت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) بخش خصوصی راغب به فعالیت در این قرارگاه است و قرارگاه از این طریق به تربیت مدیران توانمند و شایسته میپردازد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در خصوص برخی اظهارات پیرامون استفاده از شرکتهای خارجی در پروژهها توسط وزارت نفت در دولت یازدهم اظهار داشت: در این خصوص تدبیر وزارت نفت است که هر اقدامی را صورت دهد، ما در این حوزه دخالتی نداریم اما در فاز ۱۵ و۱۶ پارس جنوبی مدعی هستیم که با وجود اینکه این پروژه اولین تجربه بومی ما بوده و تحریمها نیز تاخیر اندکی را در روند اجرایی پروژه موجب شدهاند این پروژه به موقع راه اندازی شده است.
وی افزود: از سوی دیگر ادعا داریم پایهای که برای فازهای ۱۵ و ۱۶ بنا شده به عنوان اصول و پایه به فازهای دیگر نیز تعمیم داده شده و به لطف خدا در راه اندازی فازهای دیگرهیچ مشکلی نداریم.
سردار عبداللهی تصریح کرد: فاز ۱۵ و۱۶ پارس جنوبی در واقع شامل ۴ فاز و ۴ترین است که ترینها باید به تدریج راه اندازی شوند و امروز با افتتاح فاز اول، ۸ میلیون متر مکعب گاز به شبکه اصلی تزریق میشود.
وی روند اجرای پالایشگاه و فازها را مربوط به دو بخش خشکی و دریا دانست و اظهار داشت: بخش خشکی این فازها مربوط به قرارگاه میباشد، در این حوزه بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داریم اما بخش دریا مربوط به شرکتهای دیگر است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در خصوص فعالیتهای قرارگاه قرب نیز گفت: اصل ۱۴۷ قانون اساسی و نیاز کشور به حوزه فعالیتهای سازندگی بعد از جنگ اجازه ورود سپاه به فعالیتهای سازندگی کشور را میدهد؛ امروز ظرفیت موجود در قرارگاه ظرفیت مردمی و بسیجی است و ما با تربیت نیروهای مستعد و در اختیار گذاشتن تجهیزات روز دنیا در واقع به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی کمک میکنیم.
سردار عبداللهی در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر ظرفیت تجهیزات، ماشین آلات و مهندسی که در اختیار قرارگاه است را در هیچ کجا نمیتوان یافت.
وی با بیان اینکه در سالهای دفاع مقدس با توکل بر خدا خلاء تجهیزات و ادوات جبران و موجب ایستادگی ما در برابر دنیای استکبار شد، تحریمها علیه ایران را اقدامی جدیدی ندانست و اظهار داشت: امروز تحریمهای ۳۴ ساله میتواند ما را به خودکفایی برساند، به نحوی که در تمامی پروژههای قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) کلیه مراحل طراحی، اجرا و بهره برداری توسط متخصصین و مهندسان داخلی صورت میگیرد که دستاورد عظیمی برای قرارگاه محسوب میشود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) تصریح کرد: با توکل بر خدا، روحیه جهادی و مدیریت انقلابی میتوان به اهداف عالیه رسید که امروز قرارگاه با این روحیه در حال بومی سازی قطعات است که به لطف خدا توانستهایم ۶۰ درصد قطعات مورد نیاز برخی معادن را در داخل کشور بسازیم.
سردار عبداللهی پیرامون اجرای پروژه صدر نیز گفت: پروژه صدر بزرگترین پروژه شهری بود که با تمام پیچیدگیها به موقع به انجام رسید؛ هرچند اجرای این پروژه ۶ سال پیشبینی شده بود، اما در ۲۶ ماه به اجرا درآمد و آن را میتوان از بزرگترین دستاوردهای قرارگاه دانست.
وی تامین مالی پروژه را یکی از بخشهای مهم پروژهها عنوان و در خصوص جایگاه نخبگان در پروژههای قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) گفت: این حجم کار اجرایی و پروژه قرارگاه بدون حضور نخبگان و متخصصان قابل اجرا نیست؛ ما ارتباط تنگاتنگی با نخبگان دانشگاهی داریم و از وجود آنان در کلیه پروژهها استفاده میکنیم.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) در خصوص خبر کنار گذاشته شدن این قرارگاه از پروژه ساخت آزادراه تهران - شمال با بیان اینکه این خبر صحت نداشت، گفت: اجرایی شدن آزاد راه تهران - شمال یکی از آرزوهای مردم است که در این خصوص قرارگاه هم قرارداد دارد و هم ترک تشریفات آن ابلاغ شده، اما اجرای این پروژه عظیم منوط به تامین اعتبار است که در صورت تامین منابع مالی قرارگاه با تمام وجود و با دل و جان حاضر است آنرا به انجام برساند.
سردار عبداللهی پیرامون برخی اظهارات در خصوص فازهای ۲۳و ۲۴ پارس جنوبی گفت: در فازهای جدید پیمانکار قرار نیست خودش سرمایه گذاری کند و در جای مناسب باید به این اظهارات پرداخته شود؛ اما آنچه اهمیت دارد این است که ما خود را سرباز نظام و ولایت میدانیم و فعالیت در فازهای جدید بستگی به تدبیر دولت دارد.
وی با رد ادعای واگذاری سهام شرکت صدرا گفت: سهام شرکت صدرا هنوز واگذار نشده، بحثهایی صورت گرفته اما هنوز اجرایی نشده است.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) در خصوص همکاری و تعامل قرارگاه با دولتهای مختلف گفت: در تمامی دولتها ما وظایف خود را به خوبی انجام دادهایم که اجرای بیش از ۱۵۰۰ پروژه در دولتهای قبلی شاهد این مدعاست؛ ما به عنوان افرادی که بر اساس تکلیف و روحیه انقلابی دغدغه معیشت، آبادانی و اشتغال جوانان را داریم در این راستا با جدیت تلاش میکنیم.
سردار عبداللهی افزود: امروز قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در بیشتر پروژهها فعال و مشغول به کار است، تعاملات خوبی با دولت فعلی داشتهایم که عایدات خوبی در پیشرفت اجرای پروژهها را به همرا داشته است.
وی در مورد پروژههای ریلی و فرودگاهی تحت اجرای قرارگاه نیز گفت: در حال حاضر با بیش از ۲۴ هزار کیلومتر بیشترین پروژههای ریلی کشور از جمله راه آهن غرب، زاهدان و اینچه برون به گرگان در اختیار قرارگاه است؛ در خصوص احداثفرودگاه نیز توافقاتی صورت گرفته اما به مرحله عمل نرسیده است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) پیرامون اقدامات قرارگاه در مقابله با تحریمها گفت: همانطور که ما برای اجرای پروژههای گذشته از دشمنان اجازه نگرفتیم و در مجموع کارهای واگذار شده را به ثمر نشاندیم، امروز نیز در صورتی که تحریمها برداشته شود برخی روندهای اجرایی پروژهها تسهیل میشود، اما اگر نشد ما مشکل خاصی در اجرای پروژهها نداشته و به کار خود ادامه میدهیم.
وی علت هجمههای روانی و رسانهای دشمن بر علیه فعالیتهای سازندگی سپاه را این گونه تشریح کرد: کسی که در میدان عمل است همواره در تیررس دشمنان قرار دارد؛ دشمن سعی میکند با تنگ کردن عرصه، میدان کار و عمل را از ما بگیرد، زمانی که قرارگاه با فراهم آوردن بستری عظیم توطئههای دشمنان را خنثی میکند و در راستای عمران و آبادانی کشور تلاش میکند دشمنان عصبانی میشوند؛ آنچه برای ما مهم است تکلیفی است که بر عهده داریم و خیلی به حاشیه سازی دشمنان توجه نمیکنیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) با بیان اینکه تاکنون این قرارگاه اقدامات مطلوب و موثری را در حوزه محرومیتزدایی در کشور انجام داده است، گفت: در کنار هر پروژهای به عنوان خمس کار تا شعاع ۷۰ کیلومتری خدماتی به مردم از محل بودجه و اعتبار قرارگاه ارائه میشود که شامل راه سازی، ساخت حمام، مسجد، مدرسه و حسینیه و… میباشد که تا کنون ۳ هزار پروژه در این حوزه عملیاتی شده و ۱۲ هزار ۷۰۰ پروژه نیز در دست اجرا است.
وی پیرامون اجرای پروژه حرم تا حرم از شهر مقدس قم تا مشهد مقدس نیز گفت: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در بسیاری از پروژهها از جمله پروژه حرم تا حرم مشارکت دارد، قطعه اول این آزادراه به طول ۱۵۰ کیلو متر در چهار باند رفت و برگشت میباشد که آماده شدن دو باند آن ۱۱ سال به طول انجامیده، اما قرارگاه ۴ باند این آزاد راه را در دو سال آماده کرده است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در پایان تعداد پروژههای به اتمام رسیده در گرایشهای محتلف توسط قرارگاه را ۱۵۰۴ و پروژههای در دست اجرا را ۲۵۰ مورد عنوان و خاطر نشان کرد: کشور ما از بهترین نعمتها، پتانسیلها و ظرفیتها برخوردار است؛ رسالت ما کوشش در آبادانی و عمران ایران است که به حمدالله امروز کشور به کارگاهی تبدیل شده و امیدواریم با همکاری نخبگان، آحاد مردم و دولت بتوانیم وظیفه خطیر خود را جامه عمل بپوشانیم.