خبرگزاری کار ایران

رییسی در همایش جایگاه ادیان در نظام‌های حقوقی:

جریان‌های ساخته شده با نام دین را نباید به حساب ادیان الهی گذاشت

جریان‌های ساخته شده با نام دین را نباید به حساب ادیان الهی گذاشت
کد خبر : ۱۲۸۷۸۸

ما تکفیری‌ها را مسلمان نمی‌دانیم، صهیونیسم را یهودی نمی‌دانیم و استکبار را هم مسیحی نمی‌خوانیم، چراکه با آموخته‌ها و آموزه‌های ادیان رابطه‌ای ندارند.

معاون اول قوءقضاییه با اشاره به اینکه جریان‌های ساخته و پرداخته شده با نام دین را نباید به حساب ادیان الهی گذاشت، ادامه داد: به نام تشیع جریان بهائیت، به نام اهل سنت جریان تکفیری، به نام یهودیت صهیونیسم و به نام مسیحیت سلطه و استکبار را ساخته‌اند که آن‌ها هم ادیان و هم جوامع بشری را تهدید می‌کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در همایش ملی جایگاه ادیان در نظام‌های حقوقی که صبح امروز - شنبه - در دانشگاه علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: ادیان الهی ریشه در دین حنیف ابراهیمی دارند و در فطرت انسانی با یکدیگر مشترک هستند و به حق‌خواهی و عدالت‌خواهی اعتقاد دارند.
معاون اول قوه‌قضائیه با بیان اینکه ما باید به همه انبیاء اعتقاد داشته باشیم و نباید به جدایی آن‌ها دامن بزنیم، گفت: به جای اختلاف دین، تکامل ادیان تعبیر درست‌تری است، چراکه ادیان در اصول با یکدیگر اختلاف ندارند.
وی دین را باعثائتلاف جوامع بشری دانست و خاطرنشان‌کرد: افرادی که از اختلاف ادیان سخن می‌گویند باید از آن‌ها پرسید مگرکفر و شرک باعثوحدت می‌شود که بگوییم ادیان باعثتفرقه هستند.
رئیسی ادامه داد: آنچه از آموزه‌های دینی نسبت به انسان داریم این است که انسان‌ها باید ربانی و الهی شوند و بتوانند چهار رابطه را رقم بزنند که شامل رابطه با خود، رابطه با خدا، رابطه با دیگران و رابطه با جهان و محیط زیست است.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه در ادیان الهی ظلم به خود، خدا، دیگران و محیط زیست محکوم است، ابراز داشت: ظلم امر مردودی در ادیان الهی است و فرقی نمی‌کند که ظالم، مسلمان، یهودی، مسیحی و یا هر دین الهی دیگر باشد و باید در مقابل ظلم و استکبار که از سوی هر فرد و مدعی ادیان باشد، ایستاد.
رئیسی با اشاره به اینکه پیامبر عالی‌قدر اسلام می‌فرمایند حق ندارید علیه اهل کتاب ظلم روا دارید، تصریح کرد: در نظام اسلامی اساس حقوق شهروندی نسبت به مسلمانان، یهودیان، مسیحیان و سایر ادیان الهی یکسان است و همه ادیان باید از عدالت و امنیت یکسانی برخوردار باشند.
معاون اول قوه‌قضائیه با بیان اینکه آنچه در این نشست باید مورد توجه قرار بگیرد روبرو شدن ادیان با امواج دگرگون سازی بشری است، گفت: موج مدرن‌سازی، موج عرفی‌سازی و موج جهانی‌سازی امواجی هستند که در عصر معاصر ادیان را دگرگون ساخته‌اند و باید پرسید که تعامل متدینین به ادیان در برابر این امواج چگونه باید باشد و چگونه می‌توان دین را در متن و لایه‌های زندگی و شئون آن مشاهده کرد و از فرصت‌های آن استفاده و از تهدید‌هایش رهایی یافت.
وی با بیان اینکه در نظام اسلامی ایران حقوق ادیان برابر است، ابراز داشت: از نظر مؤسس نظام اسلامیمان که در آثار و گفتارشان مشهود است همه ادیان باید از حقوق شهروندی، سیاسی و اجتماعی برخوردار باشند و عدالت و امنیت برای آن‌ها تضمین شده باشد.
رئیسی ادامه داد: در کشورمان ادیان الهی دارای نظام حقوقی متناسب با دینشان هستند و در اجرای حقوق شهروندی آنان نیز گام‌های اساسی برداشته‌ شده است.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه جریان‌های ساخته و پرداخته شده با نام دین را نباید به حساب ادیان الهی گذاشت، ادامه داد: به نام تشیع جریان بهائیت، به نام اهل سنت جریان تکفیری، به نام یهودیت صهیونیسم و به نام مسیحیت سلطه و استکبار را ساخته‌اند که آن‌ها هم ادیان و هم جوامع بشری را تهدید می‌کنند.
رئیسی با بیان اینکه این جریان‌ها فقط پوششی به نام دین دارند، خاطر نشان کرد: ما تکفیری‌ها را مسلمان نمی‌دانیم، صهیونیسم را یهودی نمی‌دانیم و استکبار را هم مسیحی نمی‌خوانیم، چراکه با آموخته‌ها و آموزه‌های ادیان رابطه‌ای ندارند.
معاون اول قوه قضائیه گفتگو بین ادیان را راهکار مناسبی برای تقریب آن‌ها دانست و ادامه داد: امروز به نام حقوق بشر، غربی‌ها حقوق انسان‌ها را تضییع می‌کنند و ما را متهم به نقض آن می‌کنند.
وی در ادامه افزود: ما به عنوان مدعی غرب را متهم می‌کنیم که حقوق اولیه انسان‌ها را ضایع ساخته است.
رئیسی در پایان خاطرنشان کرد: ‌ای کاش دادگاه عادل بین‌المللی به دور از نفوذ قدرت‌های سلطه‌گر وجود داشت تا ستمگرانی که به نام دین و برای امیال ستمگرانه خود به افراد ظلم می‌کنند را مجازات می‌کرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز