خبرگزاری کار ایران

استاد کالج ترینیتی آمریکا در گفت‌وگو با ایلنا:

مذاکره با ترامپ نتیجه‌ای ندارد/ ایران باید یک بلوک اقتصادی با کشورهای منطقه و جهان تشکیل دهد/ چین و روسیه مستشارانی را به همراه موشک‌های زمین به هوا به ایران اعزام کنند

مذاکره با ترامپ نتیجه‌ای ندارد/ ایران باید یک بلوک اقتصادی با کشورهای منطقه و جهان تشکیل دهد/ چین و روسیه مستشارانی را به همراه موشک‌های زمین به هوا به ایران اعزام کنند
کد خبر : ۷۶۴۶۱۹

استاد کالج ترینیتی آمریکا با اشاره به اینکه قدرت اقتصادی آمریکا در حال کاهش است، گفت: ایران باید تجارت با دلار را متوقف کند و یک بلوک اقتصادی با کشورهای منطقه و جهان تشکیل دهد.

پروفسور «جانی اریک ویلیامز» در حوزه اقتصاد سیاسی و علوم اجتماعی متخصص است. حوزه تحقیقات و تالیف او جنبش‌های مدنی و اجتماعی، حقوق اقلیت‌های قومی و نژادی و فرهنگ سیاه‌پوستان را در بر می‌گیرد. وی هم‌اکنون به عنوان استاد علوم اجتماعی در کالج ترینیتی در آمریکا مشغول تدریس است.

متن گفت‌گوی ایلنا این استاد کالج ترینیتی را در ذیل می‌خوانید:

قدرت اقتصادی آمریکا در حال کاهش است

چین و روسیه مستشارانی را به همراه موشک‌های زمین به هوا به ایران اعزام کنند

***با توجه به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران و تحریم‌ها گرچه کشورهای اروپایی، روسیه و چین این اقدامات یکجانبه را محکوم کرده‌اند و گفته‌اند که می‌خواهند با ایران در زمینه اقتصادی همکاری کنند، اما آنها قادر به انجام تعهدات خود به دلیل سلطه دلار نیستند و همین موجب کاهش تعهدات ایران در برجام شده است. راه حل شما برای زنده ماندن این توافق چیست؟ طرف‌های برجام چگونه می‌توانند به تعهدات خود عمل کنند؟

روابط سیاسی بین اروپا، روسیه و چین با ایالات متحده به سرعت در حال تغییر است، زیرا ایالات متحده یک قدرت اقتصادی جهانی است، اگرچه قدرت آن در حال کاهش است اما هنوز هم می‌تواند بر اقتصاد این کشورها تاثیر بگذارد. به همین دلیل، آنها تا حدودی در مخالفت با منافع آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی در بحرانی که در رابطه با توافق هسته‌ای ایران ایجاد کردند، محتاط هستند.

اروپایی‌ها احتمالا با اکراه از ایالات متحده حمایت خواهند کرد. اگر دولت ایران موافقت کند، روس‌ها و چینی‌ها می‌توانند همان کاری که در ونزوئلا کردند را انجام دهند؛ برای جلوگیری از حمله نظامی، مستشارانی را به همراه موشک‌های زمین به هوا (پدافند هوایی) به ایران اعزام کنند تا گزینه نظامی کنار گذاشته شده و تمام طرف‌ها مجبور شوند از تعهداتشان پیروی کنند.

تردید دارم اروپا بتواند پالایشگاه‌های دولتی خود را به خرید نفت از ایران ترغیب کند

***اروپا بارها اعلام کرده است که شرکت‌های خصوصی مایل به ایجاد رابطه تجاری با ایران نیستند چراکه از جریمه‌های آمریکا رنج می‌برند! آیا اروپا قادر خواهد بود پالایشگاه‌های دولتی خود را به خرید نفت از ایران ترغیب کند؟

با توجه به آنچه من در بالا گفتم، بسیار تردید دارم.

با سیاست کوپنی آشنا نیستم

***در صورت تحریم و جنگ اقتصادی چه مزایایی را می‌توان از سیاست کوپنی بدست آورد؟ آیا شما کشوری را می شناسید که موفق به غلبه بر مشکلات اقتصادی با این روش شده باشد؟

با سیاست کوپنی آشنا نیستم

ایران باید تجارت با دلار را متوقف کند

***چه اقدامی باید برای رهایی اقتصاد سنتی ایران از تأثیر سلطه دلار انجام شود؟ آیا استفاده از ارزهای ملی در مبادلات بین‌المللی دو جانبه و سه‌جانبه، تاثیرات دلار بر اقتصاد ایران را کاهش می‌دهد؟

ایران باید تجارت با دلار را متوقف کند.

اقتصاد سبز، اقتصاد آینده است

ایران باید از فن‌آوری‌ و درآمد نفت خود استفاده کند تا به یک اقتصاد ملی پایدار مبدل شود

***در ایران همیشه تاکید بر اقتصاد بدون نفت یا حداقل ساماندهی درآمدهای نفتی بوده است اما در عمل شاهد وابستگی اقتصاد ایران به نفت هستیم که پیامدهای منفی آن را می‌توان در تحریم آسان اقتصاد ایران مشاهده کرد برای اینکه درآمدهای نفتی در اقتصاد ایران ساماندهی شود و اقتصاد ایران به سمت سیستم مالیات‌ستانی منظم حرکت کند، چه ملزوماتی نیاز است؟

ایران می‌تواند اقتصاد خود را چندبعدی و متنوع کند. اقتصاد سبز، اقتصاد آینده است، بنابراین ایران باید از فن‌آوری‌های خود و درآمد نفت استفاده کند تا به یک اقتصاد ملی پایدار مبدل شود که وابسته به فروش سوخت‌های فسیلی نیست. ببینید همانطور که کوبا، چین، آلمانی‌ها و اسکاندیناوی‌ها با این کار اقتصادهای مستقل ایجاد کردند و الان به طور کامل به تجارت جهانی وابسته نیستند.

ایران باید یک بلوک اقتصادی با کشورهای منطقه و جهان تشکیل دهد

***با توجه به اینکه تحریم‌های آمریکا مردم ایران، معیشت و اشتغال آنها را هدف گرفته است و به نوعی ما شاهد جلوگیری آمریکا از فروش مواداولیه تولید داخل هستیم، به نظر شما یک کشور برای اینکه بتواند وابستگی شدید خود در تولید کالاهای اساسی و صنعتی را کاهش دهد به چه ملزوماتی نیاز دارد؟

ایران باید یک بلوک اقتصادی با کشورهای دیگر در منطقه و در سراسر جهان مثل چین، کوبا، ترکیه، روسیه و غیره تشکیل دهد.

دولت ایالات متحده برای مقابله با قدرت‌های اقتصادی و نظامی نوظهور برنامه درازمدتی دارد

***به اعتقاد بسیاری از ناظران جهانی، آمریکا با تحریم نفت ایران به دنبال تحریم قدرت‌های نوظهور همچون چین، هند، ترکیه و... است و تحریم نفت ایران تحریم اقتصاد جهانی است که اقدامی برای سلطه اقتصادی آمریکا و باج‌خواهی از جهان است، نظر شما چیست؟

بدون تردید دولت ایالات متحده برای مقابله با قدرت‌های اقتصادی و نظامی نوظهور برنامه و اهداف درازمدتی دارد. برای جزئیات بیشتر، پروژه قرن جدید آمریکا را ببینید.

آمریکا تلاش می‌کند از نفوذ اقتصادی خود برای زورگویی به سایر کشورها استفاده کند

***برخی معتقدند در حال حاضر آمریکا به کمک اهرم دلار زورگویی می‌کند و درگیری آمریکا در این حوزه به ایران محدود نمی‌شود و بسیاری از کشورها از جمله روسیه را شامل می‌شود. این تعبیر از دید شما درست است؟

همانطور که اشاره شد، قدرت جهانی اقتصاد ایالات متحده در حال کاهش است، اما هنوز هم تأثیر قابل توجهی بر سایر اقتصادهای جهان، از جمله روسیه دارد. در این راستا، ایالات متحده تلاش می‌کند تا از نفوذ اقتصادی خود برای زورگویی و فشار به سایر کشورها برای دستیابی به اهداف و منافع خود استفاده کند.

درخواست از آمریکا برای دفاع از حقوق بشر گوش شنوایی ندارد

***تحریم‌های یکجانبه آمریکا، چه تبعات حقوق بشری می‌تواند داشته باشد؟

ایالات متحده در تاریخ سابقه طولانی و مداومی در سوءاستفاده از تحریم‌های اقتصادی علیه شهروندان برای تشویق آنها به سرنگونی دولت‌هایشان برای دستیابی به منافع بیشتر دارد. متأسفانه، ایالات متحده احترام کمی برای حقوق اساسی بشر، حتی درمرزهای خود، قائل است، بنابراین درخواست از آنها برای دفاع از حقوق بشر گوش شنوایی ندارد.

ترامپ فقط ابزار نومحافظه‌کاران، اسرائیل و عربستان سعودی است

***برخی در ایران معتقدند مذاکره با ترامپ نتیجه‌ای نخواهد داشت؛ چراکه طرف مقابل به هیچ تعهدی پایبند نیست. نظر شما در این باره چیست؟

بله ترامپ فقط ابزار نومحافظه‌کاران و اسرائیل و عربستان سعودی است که مایل به غلبه بر منطقه هستند.

خاورمیانه تا زمان تخلیه تمامی منابع طبیعی‌اش، غیرقابل سکونت خواهد بود

***پیامدهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هرج و مرج و جنگ در منطقه چیست؟

جنگ، منطقه را بی‌نظم می‌کند تا آمریکا بتواند کنترل منابع نفتی را برعهده گرفته و اهدافش را به اروپا، روسیه، هند، ترکیه، چین و برزیل تحمیل کند. در این صورت منطقه خاورمیانه تا زمان تخلیه تمامی منابع طبیعی‌اش، غیرقابل سکونت خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز