آغاز نشست دو جانبه ایران و آمریکا
نشست دو جانبه ایران و آمریکا در سطح معاونین دقایقی پیش در حالی آغاز شد که سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی به نمایندگی از ایران و وندی شرمن، ویلیام جوزف برنز به نمایندگی از آمریکا در این نشست حضور دارند.
نشست دو جانبه ایران و آمریکا در سطح معاونین دقایقی پیش در حالی آغاز شد که سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی به نمایندگی از ایران و وندی شرمن، ویلیام جوزف برنز به نمایندگی از آمریکا در این نشست حضور دارند.
به گزارش ایلنا، در دومین روز از دور نخست مذاکرات هسته ای ایران با گروه ۱ + ۵ در سال نو میلادی قرار است معاونان وزیران خارجه ایران و ۱ + ۵ در چارچوب گفتوگوهای دو جانبه و چند جانبه با یکدیگر دیدار کنند.
سید عباس عراقچی، مجید تخت روانچی، حمید بعیدی نژاد، محمد امیری، داود محمدنیا، دیپلماتهای کشورمان هستند که در این دور از مذاکرات حضور دارند.
این درحالیست که صبح امروز معاون وزیر خارجه کشورمان با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا که روز گذشته برگزار شد گفت: مذاکرات هشت ساعته وزرای خارجه ایران و آمریکا که در چند نوبت صورت گرفت، بسیار فشرده، صریح و جدی بود به گونهای که همه موضوعات بار دیگر مرور و آخرین مواضع ردوبدل شد.
سیدعباس عراقچی افزود: در بعضی از موضوعات کارشناسان هم به جلسات مذاکرات ملحق شدند و در مجموع قرار شد مذاکرات پنج شنبه در سطح معاونان وزرای خارجه ادامه یابد. وی با اشاره بهبرنامه کاری دکتر ظریف و سفر وی به چند کشور اروپایی افزود: وزیر امورخارجه صبح پنج شنبه ژنو را به مقصد برلین آلمان ترک خواهد کرد و پس از آن به فرانسه خواهد رفت.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دیدارهای دوجانبه ظریف و کری راه را برای نشست های معاونان و کارشناسان ترسیم خواهد کرد؟ گفت: این خیلی طبیعی است. وقتی که روسا ملاقات می کنند مسیر را برای معاونان و کارشناسان خود روشن میکنند و چارچوب مباحثمشخصتر میشود.
معاون وزیر خارجه کشورمان افزود: مهم این است که مذاکرات در فضای کاملا جدی و صریح جریان دارد و اراده دو طرف برای رسیدن به توافق، مشخص است، اما اینکه آیا توافقی که هر یک از طرفها میخواهند به آن برسند، مورد توافق دیگری هم باشد، کار سختی است و هنوز با آن فاصله داریم، با این همه تلاش ها ادامه دارد اما هنوز برای قضاوت درباره نتایج مذاکرات زود است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ایدههای جدیدی در این جلسات مطرح شده است؟ گفت: به طور مسلم در هر جلسه ای ایدههایی مطرح میشود که برخی جدید و بعضی تکراری هستند و این طبیعی است، اما تا وقتی طرفها در همه موضوعات به توافق نرسند در حقیقت در هیچ موضوعی به توافق نرسیدهاند.
وی با بیان اینکه «کار بسیار سخت و پیچدهای در حال انجام است»، افزود: علت اصلی آن این است که موضوعات متنوع و بسیار متعددی وجود دارد به گونهای که یک سوی آن بحثتحریمهاست و در سوی دیگر بحثبرنامه صلحآمیز هستهای ایران است که این برنامه خود ابعاد مختلفی را چون راکتور اب سنگین، برنامه غنیسازی، تاسیسات مختلف و بحثنظارتها شامل میشود که به واسطه وجود ابعاد مختلف و پیچیدهاش، باعثنگرانیهای دوطرف در همه موضوعات شده است.
عراقچی گفت: البته طرفهای مذاکره کننده هم متنوع هستند. در مقابل جمهوری اسلامی ایران، شش کشور هستند که اتحادیه اروپا هم به نوعی وجود دارد، بهر حال همه اینها مذاکرات را پیچیده کرده و یکی از علل طولانی شدن آن، همین موارد است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، عراقچی افزود: با اینحال تلاش ها ادامه دارد و امیدوار هستیم در نهایت به توافقی جامع برسیم. وی درباره رویکرد آمریکا در این مذاکرات گفت: بهرحال جدیتی که در این مذاکرات لازم است در فضای مذاکرات شاهد هستیم. همانطور که ایران جدی هست همه طرفهای مذاکرهکننده هم جدی هستند. ما قبل از مذاکره با آمریکاییها با مقامات روسیه و شخص معاون وزیرخارجه آن کشور یک روز کامل در تهران مذاکره داشتیم و آن جدیت را در آنجا هم احساس کردیم. وی در پایان گفت: فضای مذاکرات کاملا جدی و صریح است و طرفها علاقه مند به رسیدن به توافق هستند. اما نفس توافق به دلایلی که اشاره شد کار مشکلی است.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز ژنو را به مقصد برلین ترک خواهد کرد. تا با وزیرخارجه آلمان دیدار و گفت و گو کند. ظریف پس از آن برای دیدار با موگرینی به بروکسل رفته و با جانشین کاترین اشتون در اروپا ملاقات و گفتگو می کند. از دیگر برنامه های ظریف سفر به پاریس برای دیدار با همتای فرانسوی خود است.
در روز نخست مذاکرات وزرای خارجه ایران و آمریکا پیش از ظهر با حضور معاونانشان یک نشست یک ساعت و نیمه داشتند و سپس در ساعت ۱۴ به وقت محلی گفتگو را ادامه دادند.
ظریف پس از ورود به ژنو در جمع خبرنگاران، گفت: ما در حال حاضر به مرحله ای رسیده ایم که ضرورت دارد طرف مقابل تصمیمات خود را بگیرد تا بتوانیم از این طریق به سمت جلو به پیش برویم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره ارائه پیشنهادات جدید و جامع در این دوره از مذاکرات گفت: باید پیشنهادات تازه و جامعی مطرح شود و آمادگی داریم که همه موضوعات را به نتیجه برسانیم اما باید ببینیم که طرف مقابل چقدر آمادگی دارد.