ساداتیان در گفتوگو با ایلنا تشریح کرد:
بهرهبرداری کشورهای منطقه و اسرائیل از اختلاف ایران و آمریکا
خیلی از کشورهای خارجی نمی خواهند روابط بین ما و آمریکا به وجود آید چراکه بیشترین بهره برداری را اسرائیل و اعراب منطقه از این موضوع کرده اند و این نزدیکی می تواند فاصله ها و خلاء ها را پر کند.
سفیر سابق ایران در لندن اظهار داشت: اگر روابط میان آمریکا و ایران متعادل و بعد از آن مناسب شود میتوانیم بسیاری از معظلات مانند تحریمها در بخشهای صادرات؛ حمل و نقل و دیگر مباحثرا از بین ببریم و فوایدی هم برای ما خواهد داشت.
سیدجلال ساداتیان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا٬ بیان داشت: رابطهها در دوران فعلی بر اساس منافع ملی و امنیتملی کشورها شکل میگیرد به طوریکه امنیت ملی زیرمجموعه منافع ملی است و باید گفت نه دعواها دائمیست نه دوستیها چراکه هر کشوری بر اساس منافع خود بررسی میکند که در چه زمانی و با چه کسی رابطه بر قرار کند.
وی تصریح کرد: بر اساس اسناد و به استناد تاریخ؛ گلهمندیهایی در روابط میان ایران و آمریکا وجود دارد که بر همین اساس مقاومتی در مردم ایران بر اساس آن سوابق و نسبت به عملکردها به وجود آمد اما باید خاطرنشان کنم که حضرت امام در آن موقع در دیدار با سفرای جمهوری اسلامی ایران در تهران گفتند که اگر آمریکا آدم بشود با آن هم رابطه برقرار میکنیم چراکه اصل بر رابطه برقرار کردن با تمامی کشورها به جزء اسرائیل است.
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به لازمه تغییر نگرشها در روابط بین دو کشور افزود: زمانی که آقای اوباما به ریاست جمهوری آمریکا رسید حرکاتی در جهت بهبود روابط صورت گرفت به شکلی که در بعضی جاها هم انتقادی نسبت به آمریکا صورت گرفت اما با اشاره به تحریمهای نادرستی که در بحثهستهای علیه ایران به وجود آمد مجدداَ یک گلایهمندی در این روابط به وجود آمد و باید این نگرشها تغییر پیدا کند چراکه در شرایط فعلی آمریکاییها در بحثمنطقهای به ما نیاز دارند و ما هم میتوانیم بگوییم به نوعی به آنها نیاز داریم و باید دو طرف در بهبود شرایط اقداماتی را انجام داده و با هم ارتباط برقرار کنند.
وی با تاکید بر اینکه ایجاد ارتباط میتواند مشکلات را تا حد زیادی حلوفصل کند؛ ابراز داشت: ایجاد این ارتباط میتواند معضلات را مانند انواع صادرات مثل صادرات فرش و خشکبار ایران به آمریکا را تا حد زیادی تسهیل کند و به طور کلی فوایدی برای صادرات نفتی و غیرنفتی ما خواهد داشت.
سفیر سابق ایران در لندن با خاطرنشان کردن بهرهبرداری کشورهای منطقه و اسرائیل از اختلاف میان ایران و آمریکا؛ ادامه داد: خیلی از کشورهای خارجی نمیخواهند روابط بین ما و آمریکا شکل گیرد چراکه بیشترین بهرهبرداری را اسرائیل و اعراب منطقه از این موضوع کردهاند و این نزدیکی میتواند فاصلهها و خلاءها را پر کند.
سیدجلال ساداتیان در پایان با اشاره به نظرات مخالف این موضوع٬ گفت: بعضیها میگویند که اگر آمریکا به تهران ورود پیدا کند اقدام به جاسوسی و مباحثی از این قبیل میکنند اما باید دانست ایجاد روابط میتواند جاسوسی یا موارد اینچنینی را متوقف کند نه قطع روابط؛ چراکه این مدل در کشورهای دیگر جهان هم وجود دارد و برای آن راهحلهایی وضع شده است اما بطور کلی میتوان گفت که با برقراری ارتباط میتواند سفارت ایران در واشنگتن و هم سفارت آمریکا در تهران راه اندازی شود به طوریکه این روابط میتواند از پائینترین نقطه به بالاترین مرتبه برسد.