امیراحمدیان در گفتوگو با ایلنا:
تیم مذاکرهکننده توانسته زبان دیپلماسی را به زبان زور بچرباند
مسائل فنی، حقوقی، اقتصادی و سیاسی در مذاکرات درهم تنیده است / در داخل کسانی که ساز مخالفت را کوک میکنند باید بدانند که همه ارکان حاکمیتی، حامی تیم مذاکرهکننده هستند / اینکه وزرای ۱ + ۵ به وین میآیند، نشان از اهمیت این مذاکرات برای آنان دارد
یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: تیم مذاکرهکننده توانسته زبان دیپلماسی را به زبان زور بچرباند و در یک جایگاه هم سطح با گروه ۱ + ۵ مذاکره کند.
بهرام امیراحمدیان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص مذاکرات وین ۶ گفت: اینکه گروه ۱ + ۵ مانند سابق لحن تهدیدآمیز نسبت به ایران ندارد و برای رسیدن به نتیجه و توافق مذاکرات را تمدید میکند نشان از یک پیروزی دیپلماتیک برای ایران است که توانسته فضایی تفاهمآمیز ایجاد کند.
وی با اشاره به مذاکرات در دولت سابق اظهار داشت: در دوره قبل شاهد این گونه مذاکرات نبودیم و اینکه وزرای ۱ + ۵ به وین میآیند، نشان از اهمیت این مذاکرات برای آنان دارد و این در حالی است که در دوره قبل شاهد اینگونه مسائل نبودیم.
این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: تمدید مذاکرات برای حصول یک موافقتنامه که ناشی از بازی برد - برد باشد و عدم رویکرد خصومتآمیز در مذاکراتی که دارای پیچیدگیها و سابقه تاریخی است، یک پیروزی است.
امیراحمدیان با اشاره به تحرکات برخی از جریانات داخلی برای تضعیف تیم مذاکرهکننده یادآور شد: در داخل کسانی که ساز مخالفت را کوک میکنند باید بدانند که همه ارکان حاکمیتی، حامی تیم مذاکرهکننده هستند که از جمله آنها مقام معظم رهبری است و باید توجه داشت که ما نیاز به یک فضای وحدت و همدلی داریم و نباید برخی محافل یک جو آشوب را ایجاد کنند.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با اشاره به اینکه قرار شده است در زمان تمدید شده مذاکرات تحریمی مجددا صورت نگیرد و ۲.۸ میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران آزاد شود، خاطر نشان کرد: این مسئله نشان از آن دارد که تیم مذاکرهکننده توانسته زبان دیپلماسی را به زبان زور بچرباند و در یک جایگاه هم سطح با آنها مذاکره کند و حداقل پیروزی این مسئله باقی ماندن قیمت دلار در سطح فعلی و ایجاد ثبات در وضعیت اقتصادی کشور است.
وی در خصوص تمدید مذاکرات نیز ابراز داشت: اینکه مذاکرات ادامه مییابد نشان از پیچیدگی مسئله دارد و مسائل فنی، حقوقی، اقتصادی و سیاسی در مذاکرات درهم تنیده است و اینطور نیست که مذاکرات به سادگی حل شود.