ظریف در جمع اساتید و اندیشمندان اندونزی:
ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست
تسلیحات هسته ای در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران جایی نداشته، چرا که معتقدیم این دست تسلیحات، امنیت را به ارمغان نمی آوردند. / ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست. ما خواهان رسیدن به توافق هستیم و غرب باید در این مسیر اعتماد ملت ایران را جلب نماید و ما بر حفظ عزت و داشتن تکنولوژی روز تاکید داریم
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه و در دومین روز سفر خود به اندونزی در جمع اندیشمندان، متفکرین، تعدادی از دیپلماتهای سابق و کنونی وزارت امور خارجه اندونزی و شماری از اساتید و دانشجویان روابط بین الملل این کشور به تبیین اصول سیاست خارجی کشورمان پرداخت.
به گزارش ایلنا، محمد جواد ظریف در این سخنرانی با اشاره به شرایط نوین حاکم بر جهان و نقش وافر سمنها، شبکههای اجتماعی و حتی افراد افزون بر دیگر صاحبان سنتی قدرت، گفت: هم اینک از وضعیت جوامع ملی به وضعیت نو جامعه جهانی رسیدهایم و دیگر دو قدرت برتر دوران جنگ سرد نقش تعیین کننده قبل را ندارند، لذا بایستی عناصر دوران گذار را به خوبی شناخت، چرا که این عناصر نقش مستقلانهتر داشته و به سهم خود وظیفهای بعهده دارند.
ظریف در این راستا با ذکر اینکه مقولهای همانند امنیت، توسعه و محیط زیست اموری کاملا جهانی شدهاند، اضافه کرد: امنیت همه جامعه جهانی بهم پیوسته شده و امنیت در نقطهای از جهان نباید به بهای ناامنی نقاط دیگر جهان تامین شود.
وی تاکید کرد: امروز ثابت شده است هیچ سلاح کشتار جمعی نمیتواند امنیت به همراه بیاورد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سابقه فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران و فشار غیرمنطقی و زورگویانه غرب برای متوقف و محدود ساختن این فعالیت بر خلاف همه معاهدات و قوانین و مقررات بین المللی، گفت: این نگاه به دنبال این بود تا با فشار و تحریم، ایران را از دستیابی و استفاده از فناوری صلح آمیز هستهای باز دارد که با حضور حماسی ملت ایران در انتخابات سال جاری بینتیجه بودن سیاست فشار و تحریم به اثبات رسید.
وی گفت: در چنین شرایطی بود که روشن شد محاسبات آمریکاییها در نگاه به مردم ما کاملا غلط بوده است. لذا دیدیم که ملت ایران با مشارکت ۷۳ درصدی خود در انتخابات نشان داد که ایران از یک سرمایه اجتماعی ارزنده و در نتیجه نوعی امنیت بومی برخوردار است که این معنیای جز شکست تحریمها ندارد.
ظریف در ادامه افزود: تسلیحات هستهای در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران جایی نداشته، چرا که معتقدیم این دست تسلیحات، امنیت را به ارمغان نمیآوردند.
وی در سخنان خود به تشریح رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مذاکره با پنچ بعلاوه یک پرداخت و گفت: در نتیجه این رویکرد توافق اولیه حاصل شده که در مسیر اجرایی خود قرار دارد. امری که بسیاری فکر نمیکردند که حتی توافق صورت بگیرد یا حتی اجرایی شود.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ایران به دنبال سلاح هستهای نیست. ما خواهان رسیدن به توافق هستیم و غرب باید در این مسیر اعتماد ملت ایران را جلب نماید و ما بر حفظ عزت و داشتن تکنولوژی روز تاکید داریم.
وی مانع اصلی فراروی طرف مقابل را وجود برخی موانع روانی دانست که بایستی به کنارگذاشته شود.
ظریف در این ارتباط تاکید کرد: باور داریم که با رفع این مانع روانی مذاکرات به نتیجه خواهد رسید.
وی در خصوص روابط دو جانبه ایران و اندونزی نیز گفت: در این ارتباط محدودیتی وجود نداشته و این روابط میتواند با توجه به پتانسیلهای موجود بدون اینکه زیانی برای طرف ثالثداشته باشد، ادامه یابد.
وزیر امور خارجه با اشاره به نقش اندونزی در جنبش غیرمتعهدها و گروه دی هشت، گفت: ضروری است کشورهای در حال توسعه به تواناییهای خود باور داشته و مبتنی بر داشتههای خود گام بردارند.
وی تاکید کرد: امروز کشورهای مختلف جهان باید برای یافتن راه حل مشترک معضلات مشترک همکاری کنند، چرا که راه حل جهانی برای مشکلات جهانی یک ضرورت است.
ظریف در پایان این جلسه به پرسشهای حاضرین پاسخ داد.