عراقچی:
مهمترین نتیجه مذاکرات ژنو در حقیقت تثبیت نظام است / مذاکرات با ۱ + ۵ جهاد است
ما حق غنی سازی هسته ای را داشته و همواره دارا هستیم. آنچه در مذاکرات ژنو مورد انتظار بود که بحمد الله صورت گرفت آن است که کشورهای ۱ + ۵ این حق مسلم را مورد احترام قرار دهند و آن را معاوضه نکنند.
عباس عراقچی عضو تیم مذاکره کننده هستهای حضور در مذاکرات با کشورهای ۱ + ۵ را نوعی «جهاد» خواند و گفت: مذاکرات را باید با دیدی فراتر از مساله هستهای مورد ارزیابی قرار داد.
به گزارش ایلنا، عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه به عنوان شخصیت سیاسی مدعو بر اساس آیین نامه داخلی مجلس خبرگان در جلسه اول پانزدهمین اجلاسیه این مجلس، حضور پیدا کرد و گزارشی از روند توافق نامه ژنو(برنامه اقدام مشترک) ارائه داد.
وی تصریح کرد: غنی سازی هستهای به رغم اهمیتی که دارد ولی درذیل بحثعزت و استقلال کشور قرار میگیرد. در حقیقت مسأله و دعوا فراتر از بحثهستهای است. در این مذاکرات، بحثتحمیل و نبرد ارادهها از اهمیت فوق العادهای برخوردار است.
معاون حقوقی و بین الملل وزیر امورخارجه گفت: ما در طی ۱۰ سال گذشته و در مذاکراتی که صورت گرفته توانستهایم اراده خود مبنی بر ادامه غنی سازی را بر گروه مقابل تحمیل نماییم و این پیروزی بزرگی است.
عراقچی اظهارداشت: دستاورد ما از توافق نامه ژنو اثبات این حق مسلم است و این دستاورد مقاومت ملت ایران است که خیلی برای ما اهمیت داشته و دارد. این ثمره یک مقاومت و جهاد ۱۰ ساله است که انشاء الله هم تثبیت خواهد شد.
وی افزود: ما حق غنی سازی هستهای را داشته و همواره دارا هستیم. آنچه در مذاکرات ژنو مورد انتظار بود که بحمد الله صورت گرفت آن است که کشورهای ۱ + ۵ این حق مسلم را مورد احترام قرار دهند و آن را معاوضه نکنند.
معاون حقوقی و بینالملل وزرات امور خارجه هدف دوم از مذاکرات هستهای را جلوگیری از هزینههای جمهوری غیر ضروری دانست و گفت: این دستاورد نیز با کاهش تحریمهای اقتصادی و نیز عدم افزایش آن با وجود آنکه قدمی از اصول و ارزشهای انقلاب به عقب گذاشته نشده است، حاصل شده است.
عراقچی مهمترین راه را در مقابله با تحریمهای اقتصادی، پرداختن به اصول و قواعد اقتصاد مقاومتی دانست و تأکید کرد: مهمترین نتیجه مذاکرات ژنو در حقیقت تثبیت نظام سیاسی و قدرت منطقهای جمهوری اسلامی ایران است.