خبرگزاری کار ایران

ایاد مدنی در کنفرانس خبری مشترک با ظریف:

به خواسته‌های مردم سوریه توجه شود

به خواسته‌های مردم سوریه توجه شود
کد خبر : ۱۴۳۲۲۵

سازمان همکاری اسلامی آغاز کارش به دلیل حادثه‌ای که در قدس رخ داد، بوده است بنابراین مهم‌ترین مساله‌ای که در این سازمان وجود دارد مساله قدس شریف است.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی درباره عضویت دوباره سوریه در این سازمان، گفت: با توجه به قطعنامه‌هایی که در اجلاس سران و اجلاس وزیران خارجه تصویب شده، سوریه نمی‌تواند جایگاه خود را مجددا در این سازمان باز یابد.

به گزارش ایلنا، ایاد مدنی دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی که به منظور دیدار با مقامات کشورمان به تهران سفر کرده است، صبح چهارشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با وزیر امور خارجه کشورمان، اظهار کرد: سازمان همکاری اسلامی معتقد است که عضویت دوباره سوریه در این سازمان فقط از طریق خود مردم سوریه حل خواهد شد. این سازمان معتقد است باید تمامیت ارضی سوریه حفظ شود و وضعیت به گونه‌ای باشد که نوعی توازون اجتماعی در این کشور برقرار شود و به خواسته‌های به حق مردم سوریه توجه شود.

وی اضافه کرد: سازمان همکاری اسلامی دیدگاه خود را درباره سوریه در بیانیه‌ها اعلام کرده است.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی افزود: اعتراضات در سوریه در ابتدا جنبش مسالمت‌آمیز بود. اگر در ابتدا به طور مسالمت‌آمیز با این مساله برخورد می‌شد با این وضعیت مواجه نمی‌شدیم. ما به اجلاس ژنو چشم دوخته‌ایم. این اجلاس می‌تواند راه‌های عملی و جدی برای رسیدن به اختلاف اصلی در سوریه را باز کند.

مدنی درباره موضع سازمان همکاری اسلامی درباره طرح آمریکا درباره مذاکرات با فلسطین، گفت: سازمان همکاری اسلامی آغاز کارش به دلیل حادثه‌ای که در قدس رخ داد، بوده است، بنابراین مهم‌ترین مساله‌ای که در این سازمان وجود دارد مساله قدس شریف است. این سازمان با همکاری دیگر سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای تاثیرگذار برای مقابله با هرگونه شهرک‌سازی صهیونیست‌ها و تجاوز آن‌ها تلاش می‌کند و معتقد است که با این روش می‌تواند جلوی تشتت را بگیرد. ضمن این که دیدار آینده من با محمود عباس می‌تواند در این باره موثر باشد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نقش سازمان همکاری اسلامی در جلوگیری از خشونت و حل مسائل منطقه، گفت: در مواردی به گروه‌هایی که به دنبال احقاق حقوق خود هستند اتهام خشونت و تندروی زده می‌شود. نباید اجازه دهیم که دشمنان اسلام بخواهند از این موضوع سوء استفاده کنند و گروه‌هایی که دنبال حقوق خود هستند را متهم به تندروی و اقدامات تروریستی کنند.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی ادامه داد: مسوولیت ما این است که در چارچوب این سازمان اقداماتی انجام دهیم تا درباره آن‌ها که به نام اسلام سخن می‌گویند و تمام ارزش‌های اسلامی را زیر پا می‌گذارند روشنگری شود. این نقش رسانه‌هاست که نباید اجازه دهند دیگران ما را متهم به تندروی کنند. ضمن این که باید تلاش کنیم از هرگونه تندروی جلوگیری شود.

مدنی در پاسخ به این پرسش که چه گروه‌هایی را گروه‌های تروریستی می‌داند؟ اظهار کرد: وقتی سخن از گروه‌هایی می‌کنیم که تروریستی هستند اشاره به گروه‌هایی است که قوانین بین‌المللی و ارزش‌ها را زیر پا می‌گذارند. نمی‌توانیم برادران‌مان در فلسطین و آن‌ها که در جنوب فیلیپین و یا میانمار فعالیت می‌کنند را گروه‌های تندرو بنامیم. آن‌ها به دنبال حقوق اساسی خود هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تشکر از میزبانی ایران، آن را صمیمانه توصیف کرد و گفت: گرما و صمیمیت دیدارها برای من از برودت هوا در تهران کاسته است. افتخار یافتم که با رییس‌جمهور ایران دیدار کنم و با دیدگاه‌های ایشان آشنا شوم. خواستم در این سفر از نزدیک با دیدگاه‌ها و تحلیل‌های ایران درباره مسائلی که دنیای اسلام با آن مواجه است، آشنا شوم.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی تشتت و پراکندگی میان امت اسلام را مهم‌ترین چالش جهان اسلام دانست و تاکید کرد: باید تلاش کنیم با این مساله مقابله جدی شود.

مدنی ادامه داد: سازمان همکاری اسلامی می‌تواند نقشی جدی در خروج از بحران‌های جهان اسلام ایفا کند. اگر چنین کاری از سوی این سازمان انجام نشود جهان اسلام متضرر خواهد شد.

وی تاکید کرد: ایران کشور موسس سازمان همکاری اسلامی است و می‌تواند نقش مهمی در فعالیت‌های این سازمان داشته باشد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز