قائم مقام وزارت خارجه:
ایران در سیاست خارجی به دنبال دوری از هرگونه افراطی گری است
مردم ایران در جریان این انتخابات دولت " تدبیر و امید " را بر سر کار آوردند که بهدنبال اعتدال و عقلانیت در سیاستها و فعالیتهای خود است.
قائم مقام وزارت خارجه گفت: مردم ایران در جریان انتخابات دولت " تدبیر و امید " را بر سر کار آوردند که در سیاست خارجی در پی تشنج زدایی، دوری از هر گونه افراطگرایی، همکاری و برقراری روابط دوستانه با همه کشورها، بهویژه کشورهای همسایه و در حال توسعه و یافتن زمینهای مشترک همکاری با دنیاست.
به گزارش ایلنا، مرتضی سرمدی، قائم مقام وزارت خارجه در ششمین نشست مجمع دموکراسی بالی که با عنوان " تحکیم مردم سالاری در جامعه متکثر " برگزار میشود، از دمکراسی و توسعه بهعنوان دو پایه اصلی پیشرفت در منطقه نام برد. در عین حال تصریح کرد که از نظر جمهوری اسلامی ایران دموکراسی لزوما به معنی لیبرالیسم نبوده بلکه نوعی روش حکومت است که در آن کلیه آحاد جامعه بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم در تعیین سرنوشت خود و کشور خود مشارکت دارند و این امر ملاک اصلی دمکراتیک بودن حکومتهاست. در نمونه مردمسالاری دینی که در ایران بوقوع پیوسته است نه تنها تضادی میان دینداری و مردمسالاری وجود ندارد بلکه عنصر دین و آموزههای دینی موید ارزشهای انسانی، برابری و قانونپذیری و راهنمای دولتهای منتخب مردم هستند.
او با اشاره به برگزاری انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران گفت که این انتخابات یک نمونه واقعی مردمسالاری در ایران بود. مردم ایران در جریان این انتخابات دولت " تدبیر و امید " را بر سر کار آوردند که بهدنبال اعتدال و عقلانیت در سیاستها و فعالیتهای خود است و در سیاست خارجی در پی تشنج زدایی، دوری از هر گونه افراطگرایی، همکاری و برقراری روابط دوستانه با همه کشورها، بهویژه کشورهای همسایه و در حال توسعه و یافتن زمینهای مشترک همکاری با دنیاست. دقیقا در همین راستا بود که رییسجمهور ایران در نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل با طرح پیشنهادی خود تحت عنوان " جهان عاری از خشونت و افراطیگری " جامعه بینالمللی را به سوی این اهداف عالی دعوت کرد.
هدف از برگزاری این نشست که از آن بهعنوان ابتکار عمل رییس جمهور فعلی دولت اندونزی یاد میشود و از سال ۲۰۰۸ تا کنون همه ساله برگزار شده است، معرفی اندونزی بهعنوان یک کشور بزرگ اسلامی بهعنوان یک نمونه موفق ایجادهمسویی میان اسلام و دمکراسی است. هر چند خاستگاه اولیه مجمع دموکراسی بالی کشورهای آسیا و اقیانوسیه هستند اما اکنون کشورهای دیگر و نهادهای غیردولتی و سازمانهای غربی نیز در این نشست شرکت میکنند. تعداد، سطح و تنوع شرکتکنندگان در این نشست رو به رشد بوده است.
در حاشیه این نشست مرتضی سرمدی، قائم مقام وزیر امور خارجه با وزیر خارجه اندونزی، وزیر خارجه تیمور شرقی، وزیر خارجه آذربایجان، وزیر خارجه فیجی، وزیر دفاع سنگاپور، وزیر دادگستری نیوزیلند، قائم مقام وزیر خارجه زیمبابوه، قائم مقام وزیر خارجه جمهوری چک و دستیار سیاسی وزیر امور خارجه امارات متحده عربی ملاقات و گفتوگو کرد.
در این گفتوگوها علاوه بر مسائل دو جانبه و گسترش و تعمیق همکاریهای اقتصادی و سیاسی، موضوع رویکرد جدید جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با پرونده هستهیی و آمادگی کشورمان برای حل و فصل این موضوع، بر اساس حفظ حقوق ملت ایران، مورد تاکید قرارگرفت. همچنین آخرین تحولات منطقه خاورمیانه، ارتقای همکاریهای جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مذکور در سازمانهای بینالمللی و لزوم افزایش رایزنیهای دو جانبه در ارتباط با مسائل مهم بینالمللی و منطقهیی مورد بحثقرار گرفت.
در دیدار با مقامات اندونزی، سنگاپور، فیجی و تیمور شرقی بهعلاوه موضوع ارتقای همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و آ. سه. آن و مسائل حوزه اقیانوس آرام نیز مورد بحثو تبادل نظر قرار گرفت.
ششمین نشست مجمع دموکراسی بالی روزهای ۱۷ و ۱۸ آبانماه در شهر بالی اندونزی در حال برگزاری است.