مدیر کل مدیریت بحران استان سمنان:
سمنان کمترین میزان تأمین آب پس از سیستان و بلوچستان را دارد/ خشکسالی بزرگترین مخاطره استان
مدیر کل مدیریت بحران استان سمنان گفت: این استان در سال جاری با ۵.۶ درصد تامین آب، کمترین میزان تامین آب در کشور بعد از سیستان و بلوچستان را دارد.
به گزارش ایلنا، کمال طاهریان مدیر کل مدیریت بحران استان سمنان در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش بلایای طبیعی با بیان اینکه در سال گذشته ۹۱.۶۹ صدم درصد از مساحت استان سمنان تحت تاثیر خشکسالی بوده است، افزود: از این مقدار ۵۴.۴ دهم درصد تحت تاثیرخشکسالی شدید است.
وی گفت: متوسط بارندگی سطح استان از اول مهر ماه تا آخر آذرماه سال جاری ۶.۲ دهم میلیمتر است که نسبت به بلند مدت ۷۳.۶ درصد کاهش داشته است.
طاهریان اظهار کرد: میانگین دمای استان از ابتدای سالجاری ۱۵.۶ دهم است که نسبت به بلندمدت ۱.۸ دهم گرمتر شده است و آرادان با ۳.۱ درجه بیشترین افزایش دما و مهدیشهر با ۵ دهم درجه کمترین افزایش دما را نسبت به بلند مدت دارد.
مدیر کل مدیریت بحران استان سمنان در تشریح وضعیت ذخایر آب سدهای استان، گفت: مخزن سد شهید شاهچراغی دامغان تا پایان آبان ماه سال جاری با ۶۶ درصد ذخیره ، ۱۴ درصد کاهش و سد کالپوش و مجن و حبله رود نیز به ترتیب ۵ ،۴ و۲۲ درصد نسبت به سال گذشته، کاهش ذخایر آب دارند.
وی با بیان اینکه ۷۲ درصد تامین آب در استان سمنان از منابع زیر زمینی است، گفت: میزان آبهای سطحی نیز ۲۸.۲۴ صدم درصد است و بخش کشاورزی با ۸۵.۱ دهم، بیشترین میزان مصرف آب و بخش های شرب و صنعت با ۱۰.۶ دهم درصد و ۴.۳ دهم درصد در رده های بعدی قرار دارند.
طاهریان با بیان اینکه در کشور ۵۴ مخاطره ثبت شده است، گفت: استان سمنان با ۴۰ مخاطره درگیر است که مهمترین آنها خشکسالی،سرمازدگی، سیل،زلزله و آتش سوزی جنگل هاست.
وی اظهار کرد: در ۸ ماهه نخست سالجاری میزان خسارت وارده در حوزه کشاورزی ۲.۶۵۳میلیارد تومان، در حوزه سرمازدگی ۴۱۲ میلیارد تومان و در حوزه سیل ۳۲۳ میلیارد تومان بوده است.
طاهریان گفت: در حال حاضر ۲ پایگاه اطفای حریق، ۳ ایستگاه فعال لرزه نگاری، ۳ ایستگاه ثابت و فعال سنجش آلودگی هوا و ۷۹ ایستگاه مختلف برای کمک به تعیین وضعیت آب و هوای استان، در استان سمنان فعال است.