خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل سازمان انتقال خون:

اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه است

اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه است
کد خبر : ۲۴۷۸۸۷

رسیدن به اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه از برنامه‌های ابلاغی سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۰ است در حالی که ایران در سال ۱۳۸۶ به این هدف رسیده است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران به بیان دستاوردهای این سازمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ما چند سالی است که به اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه رسیده‌ایم.

به گزارش ایلنا، علی اکبر پورفتح الله افزود: سازمان انتقال خون ایران از سال ۵۳ که تاسیس شد، رشد فنی و عمرانی گسترده و افزایش آمار اهدای خون قابل توجهی داشته است به نحوی که ایران در حوزه انتقال خون اکنون سرآمد کشورهای منطقه است.

وی گفت: در سال‌های آغازین تاسیس سازمان در سال ۱۲۴ هزار واحد خون دریافت می‌شد اما با آغاز جنگ تحمیلی این آمار ۴۰ تا ۵۰ درصد رشد یافت و تا پایان دفاع مقدس، میزان اهدای خون به ۷۰۰ هزار واحد در سال رسید.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: بعد از جنگ رشد آمار اهدای خون با نرخی آهسته به طور متوسط هر سال پنج تا هفت درصد رشد داشته و دو سال است که آمار اهدای خون در کشور به بیش از دو میلیون واحد در سال رسیده است.

وی با اشاره به موقعیت ممتاز بین المللی انتقال خون ایران در میان کشورهای در حال توسعه، گفت: در حال حاضر شاخص اهدای خون در ایران ۲۷ واحد به ازای هر هزار نفر جمعیت است، در حالی که شاخص اهدای خون در کشورهای در حال توسعه که ما در گروه آن‌ها هستیم ۱۲ واحد است و امیدواریم در سالهای آینده به شاخص کشورهای توسعه یافته نیز برسیم.

وی با اشاره به ارتقای شاخص‌های کیفی، سازمان انتقال خون ایران را در این امر پیشرو توصیف کرد و افزود: پس از تاسیس سازمان اهدا کنندگان حرفه‌ای خون وجود داشتند که در ازای پول خون می‌دادند، این وضع چند سال پس از تاسیس سازمان به طور کامل به اهدای خون جایگزین تبدیل شد و چند سالی است که ما به اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه رسیده‌ایم.

وی گفت: رسیدن به اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه از برنامه‌های ابلاغی سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۰ است در حالی که ایران در سال ۱۳۸۶ به این هدف رسیده است.

مدیر عامل سازمان انتقال خون از رشد شاخص اهدای خون مستمر خبر داد و افزود: اکنون ۷۴ درصد اهدا کنندگان کشور اهداکنندگان با سابقه هستند که ۵۱ درصد آنان سالی دو بار و بیشتر و ۲۴ درصد آنان دارای سابقه اهدا هستند.

پورفتح الله افزود: مستمر بودن و با سابقه بودن اهدای خون از شاخص‌هایی است که سلامت خون اهدایی را تامین می‌کند.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ارتقای شاخص‌های سلامت خون و غربالگری دقیق را از ویژگی‌های انتقال خون کشور دانست و افزود: میزان هپاتیت B، C و HIV در بین مراجعه کنندگان اهدای خون در مقایسه با جامعه طبیعی ۱۰ برابر کمتر است که نشان دهنده برنامه خوب انتخاب و آموزش اهداکنندگان است.

وی افزود: سالانه در ۲۰ هزار جمعیت تالاسمی، به ازای هر نفر ۱۰ تا ۱۲ واحد خون مصرف می‌شود ولی با افتخار می‌گوییم سال‌ها است که حتی یک مورد آلودگی به HIV در این بیماران مشاهده نشده است.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز