خبرگزاری کار ایران

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران:

٣٠ میلیون روستایی تحت پوشش پزشکی خانواده و نظام ارجاع قرار می‌گیرند

٣٠ میلیون روستایی تحت پوشش پزشکی خانواده و نظام ارجاع قرار می‌گیرند
کد خبر : ۱۶۲۶۴۱۲

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:‌ امیدواریم امسال بتوانیم جمعیت روستایی را که حدود ٣٠ میلیون نفر می‌شوند، در طرح پزشکی خانواده بگنجانیم و روستاییان و شهرهای زیر بیست هزار نفر را به تدریج در آن جای دهیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدرضا رییس‌کرمی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نامگذارى هاى هفته سلامت عنوان کرد: امروز دوشنبه، اول اردیبهشت‌ماه و آغاز هفتهٔ سلامت است، شعار آن «عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع» است که برنامه اصلی دولت چهاردهم در حوزهٔ سلامت، بحث پزشکی خانواده و نظام ارجاع است. بنابراین امسال این کار از روستاها آغاز خواهد شد. البته پیشتر نیز شروع شده و سابقهٔ زیادی دارد؛ اما با برنامه‌ریزی جدید و در نظر گرفتن تمام مسائل مرتبط با این طرح و درگیر کردن سطوح دوم و سوم، پروندهٔ الکترونیک و بازخوردهای مناسب در این طرح دیده شده است. امیدواریم امسال بتوانیم جمعیت روستایی را که حدود ٣٠ میلیون نفر می‌شوند، در این طرح بگنجانیم و روستاییان و شهرهای زیر بیست هزار نفر را به تدریج در آن جای دهیم.

او ادامه داد: دومین روز از هفته سلامت تحت عنوان «محیط سالم، جامعهٔ سالم، مشارکت مردم» نامیده شده است که موارد مرتبط با آن در این روز بیان می‌شود. بالاخره محیط زندگی ما مشکلاتی در حوزهٔ زیست‌محیطی دارد؛ به طور مثال اگر در مورد تهران بخواهیم بحث کنیم، مسائلی مانند آلودگی هوا، کیفیت آب، تغییرات اقلیمی و مسائل مختلف دیگر وجود دارد که قطعاً باید در حوزهٔ سلامت مد نظر قرار گیرد.
 
رئیس کرمى تصریح کرد: سومین روز از هفته سلامت تحت عنوان «سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند» نامگذاری شده است. به دلیل اهمیت این موضوع، بحث افزایش سواد سلامت با استفاده از روش‌های نوین، فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌ها باید حتماً انجام شود. روز گذشته سامانهٔ پژوهشی «فصل بالندگی» که برای دوران نوجوانی طراحی شده، رونمایی شد و شروع به کار خواهد کرد.
 
وی افزود:‌ نوجوانی دوران بسیار مهمی است که متأسفانه در حوزهٔ سلامت آموزشی کمتر مورد توجه بوده است. از آنجا که در بحث جوانی جمعیت خیلی تأکید داریم و به‌عنوان یکی از مباحث اصلی‌، سواد سلامت مادر در اولویت قرار دارد. قطعاً مادری که اطلاعات کافی داشته باشد، مراقبت خوبی خواهد داشت و همچنین بارداری سالم و بسیار خوبی خواهد داشت که در نهایت نسلی توانمند را خواهیم داشت.

وى اضافه کرد:چهارمین روز از هفته سلامت با عنوان «فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت» نامگذاری شده که در صدد هستیم برای افزایش سواد سلامت و آموزش‌های مناسب در حوزهٔ سلامت و بهداشت از همهٔ روش‌های هنری، فرهنگی و رسانه‌ای استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکى تهران بیان کرد: روز پنجم از هفته سلامت با عنوان «ورزش همگانی» نامیده شده است. همهٔ از اهمیت تحرک و سلامت آگاه هستند اما مهم این است که این موضوع را به مرحلهٔ عمل برسانیم؛ یعنی باور کنیم که برای حفظ سلامتی نیاز به تحرک و ورزش داریم.

وى اضافه کرد: چهارمین روز از هفته سلامت با عنوان «فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت» نامگذاری شده که در صدد هستیم برای افزایش سواد سلامت و آموزش‌های مناسب در حوزهٔ سلامت و بهداشت از همهٔ روش‌های هنری، فرهنگی و رسانه‌ای استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکى تهران بیان کرد: روز پنجم از هفته سلامت با عنوان «ورزش همگانی» نامیده شده است. همه از اهمیت تحرک و سلامت آگاه هستند اما مهم این است که این موضوع را به مرحلهٔ عمل برسانیم؛ یعنی باور کنیم که برای حفظ سلامتی نیاز به تحرک و ورزش داریم.

او یادآور شد: ششمین روز از هفته سلامت با عنوان «مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آیندهٔ امیدبخش» نامگذاری شده است که مراقبت در بارداری و آموزش‌های مناسب برای مادران موضوع بسیار مهمی است. فعالیت‌های خوبی در حوزهٔ بهداشت انجام شده که به باروری مناسب و در پی آن تولد سالم نوزادی منجر خواهد شد که قطعاً آیندهٔ نویدبخشی را برای فرزندان‌مان رقم می‌زند.

وى خاطرنشان کرد: آخرین روز از هفته سلامت با عنوان «نه به تصادفات» نامگذاری شده است. دو ماه پیش این برنامه را آغاز کردیم و امسال نیز با جدیت آن را ادامه می‌دهیم. این موضوع ابعاد مختلفی دارد؛ بخشی از آن مربوط به مردم است آگاهی‌بخشی، افزایش اطلاعات، اطلاع‌رسانی و رساندن مردم به این باور که باید قوانین را رعایت کنند تا سالم بمانند. این کار ادامه خواهد یافت و آنچه بر عهدهٔ ماست، قطعاً باز هم انجام خواهد شد. اما ابعاد دیگر این ماجرا مانند صنعت و راه نیز بسته‌های کاری خود را مشخص کرده‌اند. خواهشم این است که در طول هفته سلامت، رسانه‌ها به سراغ آن‌ها بروند و از آن‌ها مطالبه کنند که برنامهٔ آنها در سال ۱۴۰۴ در موضوع کاهش تصادفات چیست؛ این که در نقاط حادثه‌خیز ما چه برنامه‌ای دارند و خودروهای ما چه تغییراتی نیاز دارند.

 

 

 

او در پاسخ به پرسشى مبنى بر گلایه هایى که از عدم حضور برخی اساتید در بخش بالین مى شود و گاها رزیدنت‌ها شیفت‌ها ى بیمارستان را اداره مى کنند، پاسخ داد: در بخش‌های داخلی و هم در بخش‌های جراحی، اقدامات درمانی به‌طور کامل انجام می‌شود و اغلب توسط فوق‌تخصص‌ها که هیئت علمی دانشگاه تهران یا دیگر دانشگاه‌ها هستند، همراه با دستیاران تخصصی و دانشجویان دوره عمومی صورت می‌گیرد. اشکالی هم ندارد، چون آن‌ها دوره فوق‌تخصص می‌گذرانند.مهم‌ترین مشکل ما در بحث کیفیت آموزش، ناشی از افزایش ظرفیت دانشجویان است که باعث کمبود کلاس، آزمایشگاه، شلوغی درمانگاه‌ها و شلوغی سر بالین بیمار شده است. این موارد، کیفیت آموزش پزشکی عمومی، دندان‌پزشکی، و داروسازی را تحت تأثیر قرار داده‌اند. اما اساتید ما حضور دارند و در دانشکده پزشکی حدود ۱۲۰۰ عضو هیئت علمی داریم که حضور خوبی در بیمارستان‌ها دارند.

علیرضا اولیائی منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در این نشست درباره ارائه خدمات درمانی دانشگاه به اتباع خارجی گفت: از جمعیت سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفری تحت پوشش خدمات دانشگاه، ۲۳ درصد را اتباع تشکیل می دهند که حدود یک سوم مراجعات ما را شامل می شود. بحث سلامت موضوعی نیست که در آن بتوان استثنا قائل شد؛ به خصوص در حوزه خدمات بهداشتی. اگرچه برخی از اتباع دارای مجوز قانونی هستند، برخی غیرقانونی؛ اما در زمینه بهداشت موظف هستیم که واکسیناسیون و مراقبت‌های مختلف را به همه ارائه کنیم.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز