خبرگزاری کار ایران

افزایش آمار ابتلا به سنگ کلیه در کشور

افزایش آمار ابتلا به سنگ کلیه در کشور
کد خبر : ۲۰۹۳۲۲

۶۰ درصد از بیمارانی که مبتلا به سنگ‌های دستگاه ادراری می‌شوند، طی پنج سال بعد از آن شانس ابتلا به سنگ‌های ادراری جدید را دارند.

رئیس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران گفت: تغییر سبک زندگی و روی آوردن به غذاهای شور به ویژه فست فود‌ها، آمار ابتلا به سنگ‌های کلیه را در کشور افزایش داده است.

به گزارش ایلنا، عباس بصیری در آستانه برپایی هفتمین کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران، افزود: یافته‌های پژوهشی بیانگر آن است که مصرف بیش از ۶ گرم نمک در روز خطر ابتلا به سنگ‌های کلیه را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: بر اساس یک تحقیق انجام شده در بیمارستان لبافی‌نژاد که نتایج آن در مجله بین المللی تحقیقات اورولوژی نیز به چاپ رسیده، مشخص شده است، کسانی که فشار خون بالا یا دیابت دارند یا افراد چاق، بیش از سایرین در خطر ابتلا به سنگهای کلیه هستند و می‌بایست با رعایت رژیم غذایی از ابتلا به سنگ‌های کلیه پیشگیری کنند.

به گفته بصیری، بر اساس یافته‌های یک پژوهش دیگر که در مجله بین المللی تغذیه و کلیه به چاپ رسیده، مصرف بیش از حد پروتئین حیوانی(گوشت) نیز می‌تواند به عنوان یک عامل تشدید کننده تشکیل سنگهای کلیوی موثر باشد.

رئیس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی خاطر نشان ساخت: همچنین مصرف مایعات فراوان به شکل منظم در طول روز از تشکیل سنگ‌های کلیه جلوگیری می‌کند.

وی با اشاره به اینکه قابلیت تولید و تشکیل سنگ‌های ادراری به عنوان یک خطر برخی افراد را بیش از سایرین تهدید می‌کند و با درمان یک بار سنگ کلیه در بیمار نمی‌توان از تشکیل نشدن مجدد آن اطمینان حاصل کرد، گفت: یافته‌های مطالعات انجام شده، نشان می‌دهد، ۶۰ درصد از بیمارانی که مبتلا به سنگ‌های دستگاه ادراری می‌شوند، طی پنج سال بعد از آن شانس ابتلا به سنگ‌های ادراری جدید را دارند.

بصیری افزود: از سوی دیگر مطالعات متعددی اثبات کرده است که در ۹۰ درصد موارد می‌توان با بررسی آزمایش‌های لازم، علت ساخت سنگ کلیه را در افرادی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند، کشف و از بروز آن جلوگیری کرد.

وی اظهار داشت: یکی از خدماتی که به صورت ابتکاری در بیمارستان لبافی‌نژاد تهران انجام گرفته، راه اندازی کلینیکی با هدف جلوگیری از تشکیل سنگ‌های ادراری است که این مرکز نه تنها در خاورمیانه که در آسیا از نمونه مشابهی برخوردار نیست.

بصیری گفت: در این مرکز، متخصصان با بررسی آزمایش‌ها و رادیولوژی بیماران، توصیه‌های درمانی لازم را به آنان برای جلوگیری از تشکیل سنگ‌های ادراری ارایه می‌دهند تا آنان بتوانند، پیش از ابتلا به سنگ‌های کلیوی و انجام درمان‌های پیچیده از ابتلا به آن پیشگیری کنند.

وی افزود: جدید‌ترین دستاورد‌ها در زمینه درمان سنگهای کلیه و مجاری ادراری در هفتمین کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران که از ۹ تا ۱۱ مهر ماه در بیمارستان لبافی‌نژاد تهران برپا می‌شود به متخصصان داخل و خارج کشور ارایه می‌شود.

رئیس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران یادآور شد: در این کنگره، روش‌های جراحی در زمینه غده آدرنال(فوق کلیوی)، جراحی کلیه شامل جراحی سرطانهای کلیه، جراحی آندوسکوپیک سنگ کلیه و جراحی آندوسکوپیک و لاپاراسکوپیک برای اختلالات مادرزاری دستگاه ادراری که شایع‌ترین آن تنگی محل اتصال لگنچه به حالب(می‌زنای) است، جراحی سنگ‌ها، تومور‌ها و سرطان‌های حالب و جراحی‌های مثانه و پروستات و نیز در مورد جزییات دیگر شیوه‌های نوین جراحی که به کمک اندویورولوژی و بدون جراحی باز انجام می‌شود، مباحثی ارایه خواهد شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز