خبرگزاری کار ایران

رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران:

۱۰۰ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور

۱۰۰ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور
کد خبر : ۲۰۸۸۱۳

آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان می‌دهد حدود ۳۰ هزار بیمار مبتلا به ایدز شناسایی شده‌اند / اعتیاد به مصرف مواد مخدر به ویژه تزریقی باعثافزایش ۱۰ برابری تماس جنسی در میان معتادان شده است.

رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: تخمین زده می‌شود، بطور غیر رسمی یکصد هزار نفر در کشور مبتلا به ایدز باشند که اعتیاد به مواد مخدر بویژه مواد صنعتی و روانگردان مهمترین عامل ابتلای آنان به این بیماری است.

به گزارش ایلنا از ستاد مبارزه با مواد مخدر، «مینو محرز» افزود: آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان می‌دهد حدود ۳۰ هزار بیمار مبتلا به ایدز شناسایی شده‌اند.

وی با هشدار به اینکه اعتیاد به مصرف مواد مخدر به ویژه تزریقی باعثافزایش ۱۰ برابری تماس جنسی در میان معتادان شده است، ادامه داد: این موضوع منجر به بروز بیماری ایدز می‌شود که بسیاری از معتادان از ابتلا به این بیماری بی‌خبرند.

این استاد دانشگاه گفت: مصرف مواد مخدر و روانگردان منجر به افزایش انرژی نمی‌شود بلکه برای بدن کشنده است و رفتارهای پرخطر جنسی و نامطمئن را به همراه دارد، ضروریست مسوولان و دست اندرکاران اجرایی کشور به این هشدار‌ها توجه ویژه داشته باشند، جوانان در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد هستند.

محرز با بیان اینکه آموزش مهارت‌های زندگی بویژه «نه گفتن» باید از دوران مدرسه آغاز شود، تصریح کرد: بسیاری از جوانانی که در کشور به مصرف مواد مخدر روی آورده‌اند، از دوران مدرسه آموزش مهارت‌های زندگی را نداشتند، باید به کودکان، در مقابل شبکه‌های مافیایی مواد مخدر که هوشمندانه عمل می‌کنند، نه گفتن را یاد دهیم تا آنان در نوجوانی و جوانی آگاهانه عمل کنند تا معتاد نشوند.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: رسانه‌ها نقش مهمی در این آگاهی دارند و باید وزارت آموزش و پرورش را همراهی کنند.

محرز، روند افزایش اعتیاد به مواد مخدر را در کشور سریع و بحرانی دانست و تاکید کرد: وظیفه ما و همه دستگاه‌ها این است که همکاری جدی را در رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر با ستاد داشته باشند، زیرا اعتیاد، بی‌بند و باری و افزایش بیماری‌های عفونی و هپاتیت را بدنبال دارد.

به گفته وی، این بیماری‌ها درمان خاصی ندارد و ضروریست برنامه‌های کاهش آسیب و پیشگیری از اعتیاد قوی‌تر شود، باید همه نگاه‌ها و برنامه‌ها را معطوف این کار کنیم.

محرز، تشکیل کمیته یا اتاق فکر ویژه در تمام سازمان‌ها برای اجتماعی کردن رویکرد مبارزه با مواد مخدر را مهم دانست و افزود: باید نهادهایی در زمینه مسایل اجتماعی فعالیت می‌کنند، بخشی از بودجه خود را صرف مداخله در پدیده مبارزه با مواد مخدر کنند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: نهاد‌ها باید با تشکیل اتاق فکرهای ویژه در چارچوب ماموریت‌ها و مقدورات خود، راهکارهای مبارزه با مواد مخدر را شناسایی کرده و به سهم خود برای تحقق آن‌ها گام بردارند.

محرز گفت: هدف مهم و اصلی در این راه باید حمایت از فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در جهت مقابله با اعتیاد به مواد مخدر باشد و اگر عزم ملی در بحثپیشگیری، درمان و مبارزه وجود داشته باشد، بطور قطع شاهد کاهش آسیب اجتماعی‌های خواهیم بود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز