خبرگزاری کار ایران

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد؛

ضرورت استفاده از مواد اولیه غذایی سالم در نذورات شبهای قدر

کد خبر : ۱۸۶۱۶۳

«معاون مرکز سلامت و محیط کار در ادامه بر ضرورت انگل زدایی و گند زدایی سبزی‌ها تاکید کرد و گفت: در انگل زدایی باید به ازای هر لیتر آب یک تا ۳ قطره از مایع شوینده استفاده شود.»

معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت بر استفاده از مواد غذایی اولیه سالم و دارای پروانه ساخت در نذورات شبهای قدر تاکید کرد.

به گزارش ایلنا، مهندس سید رضا غلامی ضمن بیان این مطلب افزود: گوشت و مرغ مصرفی در نذورات باید از مراکز مجاز سازمان دامپزشکی و دارای پروانه کسب نیز تهیه شود.

وی در ادامه گفت: همچنین بهتر است حبوبات مورد استفاده در غذا نیز، دارای بسته بندی همراه با پروانه ساخت از وزارت بهداشت و دارای تاریخ تولید و مصرف باشند.

معاون مرکز سلامت و محیط کار در ادامه بر ضرورت انگل زدایی و گند زدایی سبزی‌ها تاکید کرد و گفت: در انگل زدایی باید به ازای هر لیتر آب یک تا ۳ قطره از مایع شوینده استفاده شود.

وی در ادامه گفت: همچنین برای گند زدایی سبزی و میوه نیز باید از مواد گندزدای دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت و از مراکز مجاز مثل داروخانه تهیه شود.

مواد غذایی پخته شده را بیش از دو ساعت در هوای آزاد نگهداری نکنید

معاون مرکز سلامت و محیط کار بر عدم نگهداری مواد غذایی پخته شده بیش از دو ساعت در هوای آزاد تاکید کرد و گفت: مراحل پخت نذورات باید طوری صورت گیرد که حداقل ۳۰ دقیقه تا یک ساعت بعد بتوان آن را سرو کرد.
مهندس غلامی محدوه دمایی ۴ تا ۶۰ درجه سانتیگراد را منطقه خطر برای مواد غذایی عنوان کرد و افزود: مواد غذایی پخته شده باید در دمای زیر ۴ درجه و یا بالای ۶۰ درجه سانتیگراد تا زمان سرو آنکه حداکثر به مدت ۴۵ دقیقه می‌باشد، نیز نگهداری شوند.
وی در ادامه گفت: چنانچه ماده غذایی زود‌تر از زمان در نظر گرفته شده آماده شد، باید بر روی شمعک روشن گاز قرار داده شود.

ضرورت توزیع مواد غذایی گرم در ظروف گیاهی و یا ظروف آلومینیومی

معاون مرکز سلامت و محیط کار همچنین بر استفاده از آب لوله کشی و تصفیه شده برای پخت غذا و یا آشامیدن تاکید کرد و گفت: چنانچه منطقه‌ای به آب لوله کشی دسترسی نداشت باید از آبی استفاده شود که از سالم بودن آن اطمینان کامل داشته و در غیر اینصورت باید کلر زنی انجام شود.
مهندس غلامی بر عدم نگهداری مواد غذایی و انواع نوشیدنی‌های گرم در ظروف پلاستیکی یکبار مصرف تاکید کرد و افزود: مواد غذایی گرم باید در ظروف گیاهی و یا آلومینیومی نگهداری و توزیع شود.
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه تکایا و مساجد باید ایمنی کامل را از نظر سیستم برق، گاز و دستگاه‌های صوتی رعایت کنند، افزود: برای طبخ و توزیع مواد غذایی در این اماکن باید از افرادی که بهداشت فردی را رعایت می‌کنند و کارت بهداشت دارند نیز استفاده شود.
وی همچنین، بر تهیه انواع مواد غذایی مناسب ماه رمضان از مراکز دارای مجوز از اتحادیه صنف خود و معتبر تاکید کرد.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز