خبرگزاری کار ایران

هشدار درباره ویروس کرونا؛

زائران حج عمره در صورت بروز علائم سرماخوردگی به مراکز درمانی مراجعه کنند

زائران حج عمره در صورت بروز علائم سرماخوردگی به مراکز درمانی مراجعه کنند
کد خبر : ۱۷۱۶۱۱

منبع این بیماری بر اساس آنچه که تاکنون معلوم شده، شتر بوده است، اما هنوز نقش سایر حیوانات معلوم نیست و راه‌های انتقال بیماری نیز به صورت قطعی مشخص نشده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: زائران تا ۱۴ روز بعد از بازگشت از حج چنانچه علائمی از یک سرماخوردگی یا بیماری اسهالی پیدا کردند، از خوددرمانی اکیدا پرهیز کرده و به پزشک یا نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

به گزارش ایلنا، محمدمهدی گویا افزود: ویروس کرونا ویروسی است که جزو ویروس‌های سرماخوردگی محسوب می‌شود و بسیار شایع است اما ویروسی که امروز تحت عنوان MERS - CoVشناخته می‌شود، نوعی از ویروس کرونا است که با انواع قبلی متفاوت بوده و ایجاد بیماری‌های شدید تنفسی و گوارشی می‌کند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه این ویروس عوارض بیشتری نیز ممکن است داشته باشد، توضیح داد: موارد ابتلا به این ویروس جدید از حدود یک سال و نیم پیش در منطقه خاورمیانه بخصوص عربستان سعودی و به دنبال آن در کشورهای امارات، قطر، اردن، کویت و عمان مشاهده شد. البته تعداد موارد ابتلا به این عفونت در عربستان سعودی به مراتب بیشتر از سایر کشور‌ها بود.

وی با بیان اینکه مطالعات نشان می‌دهد ابتلا به موارد شدید این عفونت در یک سوم موارد منجر به مرگ می‌شود، خاطرنشان کرد: موارد شدید ابتلا و مرگ ناشی از این عفونت بیشتر در گروه‌های پرخطر دیده می‌شود که دارای یک بیماری زمینه‌ای هستند؛ از قبیل افراد مبتلا به دیابت شدید کنترل نشده، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی - ریوی شدید و مزمن، نارسایی کلیه، سرطان و سایر بیماری‌های خونی شدید، و همچنین بیماری‌ها و درمان‌هایی که باعثتضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

گویا همچنین توضیح داد: منبع این بیماری بر اساس آنچه که تاکنون معلوم شده، شتر بوده است. اما هنوز نقش سایر حیوانات معلوم نیست و راه‌های انتقال بیماری نیز به صورت قطعی مشخص نشده است. به هر حال نکته مسلم این است که تماس خیلی نزدیک با ش‌تر، استفاده از لبنیات پاستوریزه نشده ش‌تر بخصوص شیر و خوردن گوشت خوب پخته نشده ش‌تر باعثابتلا به این بیماری شده است.

وی تاکید کرد: این بیماری همچنین می‌تواند از طریق فرد مبتلا در بعضی موارد باعثانتقال به دیگران بخصوص اطرافیان نزدیک و کادر درمانی که وظیفه مراقبت از بیماران را دارند، شود. این موارد بخصوص هنگامی رخ می‌دهد که هنوز ابتلا به بیماری قطعی نشده و کادر درمانی رعایت نکات حفاظت از خود را نکرده باشند.

گویا گفت: موارد خفیف این بیماری بهتر است در منزل تحت مراقبت قرار گیرند. موارد شدید و توام با اختلال تنفسی باید حتما در بیمارستان و در شرایط ایزوله بستری شوند. ولی به هر حال تجربه نشان داده مراقبت در منزل در موارد خفیف به مراتب بهتر از بیمارستان بوده و احتمال انتقال بیماری را کمتر می‌کند. به شرط آنکه نکات ضروری رعایت شود در غیر این صورت بهتر است بیمار در بیمارستان بستری گردد.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: وظیفه مراقبت از بیمار در منزل تنها به یک نفر سپرده شود و بقیه اطرافیان در صورت امکان از رفت و آمد به اتاق بیمار حتی الامکان خودداری کرده و یا فاصله حداقل یک متر را هنگام تماس با بیمار رعایت نمایند.

وی تاکید کرد: همچنین فردی که مراقبت از بیمار را بعهده دارد، نباید جزو گروه افراد پرخطری باشد که از آن‌ها یاد شد. شستشوی دست‌ها بخصوص قبل از تماس با بیمار و بعد از تماس با او اجباری بوده و اهمیت بسیاری در جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران دارد.

گویا با اشاره به اینکه سطوح داخل اتاق بیمار لازم است روزانه ضدعفونی و تمیز شود، خاطرنشان کرد: مدفوع و ادرار بیمار می‌تواند برای دیگران آلوده کننده باشد. خود بیمار و فرد باید به دقت نکات بهداشتی را در این رابطه رعایت کرده و دستهای خود را مکررا شستشو دهند.

وی توضیح داد: کسانی که از مسافرت حج یا یکی از کشورهای یادشده بازمی گردند، بخصوص زائران حج تا ۱۴ روز بعد از بازگشت لازم است مراقب بوده و چنانچه علائمی از یک سرماخوردگی یا بیماری اسهالی پیدا کردند، از خوددرمانی اکیدا پرهیز و به پزشک یا نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند. همچنین این افراد باید اعلام کنند که از سفر حج بازگشته‌اند.

گویا با بیان اینکه زائری که دچار چنین علائمی می‌شود، حدالامکان از دیده بوسی و تماس نزدیک با دیگران پرهیز کند، در پایان گفت: این بیماری در حال حاضر واکسن ندارد. دارویی نیز در دنیا برای درمان آن در دسترس نیست. علاوه بر این بهترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس، رعایت نکات بهداشتی یاد شده است.

در حال حاضر موارد ابتلا به این بیماری در کشورهای ایالات متحده آمریکا، انگلستان، فرانسه، ایتالیا، یونان، هلند، عربستان، امارات متحده عربی، قطر، اردن، عمان، کویت، مصر، یمن، لبنان، تونس، مالزی و فیلیپین گزارش شده است. همچنین براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در حال حاضر ۶۷۲ نفر در ۱۸ کشور جهان مبتلا به این بیماری شده‌اند که از این تعداد ۲۰۷ نفر فوت کرده‌اند.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز