خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری کنگره فیزیوتراپی طرح شد:

حمله رشته‌های پزشکی به حوزه‌های یکدیگر

حمله رشته‌های پزشکی به حوزه‌های یکدیگر
کد خبر : ۱۶۴۹۲۹

چارچوب نظام آموزشی رشته فیزیوتراپی باید تغییر کند / باید در یک برنامه آموزشی جامع تر، یک تغییر نگرش در مبانی آموزشی و پرورشی این رشته داشته باشیم.

دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره فیزیوتراپی گفت: رشته‌های پزشکی به درون همدیگر تهاجم می‌کنند از همین رو وزارت بهداشت باید بدون سو گیری این موضوع را حل کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ نادر معروفی درنشست خبری بیست و پنجمین کنگره فیزیوتراپی که پیش ازظهر امروز برگزار شد، گفت: در مورد تبعاتی که حرکت و بی‌حرکتی بر سیستمهای عضلانی، قلبی، عروقی، تنفسی و سیستم اعصاب دارد در این کنگره پنل علمی خواهیم گذاشت.

وی تصریح کرد: حرکت به صورت تکرار شونده ‌ممکن است آسیب رسان باشد از همین رو برای تامین سلامت آحاد جامعه باید تعریف مناسبی از حرکت درست به آن‌ها داده شود.

معروفی‌ تصریح کرد: این تبعات در کنگره فیزیوتراپی به بحثگذاشته می‌شود و راهکار‌ها برای مقابله با سندرم اختلال حرکت ارائه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه امروزه در دنیا نگاه به فیزیوتراپی بر پیشگیری استوار است، افزود: درحالی که رویکرد نادرست به رشته فیزیوتراپی درکشور و عدم شناخت سیاستگذاران نظام سلامت نسبت به این رشته باعثشده است که نقش درمانی فیزیوتراپی برجسته باشد.

دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره فیزیوتراپی ‌ تصریح کرد: این درحالی است که در کشورهای پیشرفته فیزیوتراپیست به مردم مشورت می‌دهد که چه اقداماتی باید انجام دهند تا آسیب نبینند وزندگی بهتری داشته باشند. که این فعالیتهای پیشگیری کننده باعثمی‌شود هزینه نظام سلامت هم به حداقل برسد.

وی در ادامه با تاکید براینکه چارچوب نظام آموزشی رشته فیزیوتراپی باید تغییر کند، افزود: باید در یک برنامه آموزشی جامع تریک تغییر نگرش در مبانی آموزشی و پرورشی این رشته داشته باشیم به طوری که دانش آموختگان فیزیوتراپی متناسب با شرایط روز و زندگی اجتماعی به توسعه حرفه‌ای دست یابند.

معروفی با تاکید بر توسعه حرفه‌ای فیزیوتراپیست‌ها گفت: دانش آموختگان فیزیوتراپی با علم بیشتر در تعاملات بین رشته‌ای با متخصصین دیگر عملکرد مناسبتری در درمان بیماران خواهد داشت.

وی‌تاکید کرد: تصور می‌شود عدم آشنایی کافی مسئولان با نقش و وظایف حرفه فیزیوتراپی به رغم اینکه بار‌ها در مورد این نقش‌ها و وظایف صحبت و از آن دفاع کرده‌ایم منجر شده است که ارتقای حرفه‌ای فیزیوتراپیست‌ها اتفاق نیفتد.

دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره فیزیوتراپی ادامه داد: ‌ این درحالی است که ارتقای حرفه‌ای در یکی از شاخه‌های پزشکی به ارتقای نظام سلامت منجر می‌شود بنابراین چه دلیلی دارد که جلوی آن گرفته شود.

به گفته وی اگر چنین رویکردی از روی انحصار طلبی باشد زیر سوال می‌رود اما اگر غیر از این باشد باید از دانشگاه‌ها در خواست شود که برای ارتقای حرفه‌ای و توسعه کیفی رشته فیزیو تراپی برنامه ریزی تغییر کند و این برنامه ریزی متناسب با آنچه در حال وقوع در کشورهای توسعه یافته است باشد.

معروفی با تاکید بر اینکه باید به این نتیجه رسید که دکترای حرفه‌ای برای فیزیوتراپیست‌ها یک ضرورت و نیاز است، افزود: این ضرورت باید از سوی سیاست گذاران به وزارت بهداشت ابلاغ شود که برنامه ریزی‌های لازم در این زمینه صورت بگیرد. اما نه تنها ابلاغ نمی‌شود بلکه به رغم قولهای مساعد وزرای بهداشت در دوره‌های مختلف در نشست‌هایی که با ما داشتند شاهد بودیم که خارج از جلسات نشست تصمیم گیری تغییر کرد و متاسفانه موضوع دکترای حرفه‌ای رشته فیزیوتراپی مسکوت ماند.

وی بااشاره به اینکه موانع بر سر این تصمیم گیری ممکن است از ناحیه برخی حرف نیز باشد، افزود: برخی از حرف مانند طب فیزیکی با رشته فیزیوتراپی ارتباط دارند از همین رو انتظار داریم در یک تعامل سالم با ما به بحثبشینند و مرز‌ها و هم پوشانی‌های این دو رشته را باهم مشخص کنیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: یکی از مسائلی که وجود دارد این است که رشته‌های پزشکی به درون یکدیگر تهاجم می‌کنند از همین رو وزارت بهداشت باید بدون سو گیری این موضوع را حل کند.

معروفی ادامه داد: برخی رشته‌های پزشکی شیوه‌های درمانی ما را به عنوان مداخلات درمانی خود مطرح می‌کنند و آن‌ را بکار می‌گیرند ازهمین رواین مسئله باید از سوی وزارت بهداشت با یک پیشنهاد مناسب جلوگیری شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز