خبرگزاری کار ایران

بروز آلرژی در فصل بهار افزایش می‌یابد

بروز آلرژی در فصل بهار افزایش می‌یابد
کد خبر : ۱۵۶۱۰۷

کنترل موثر بیماریهای آلرژیک نیازمند برنامه ریزی، مهارت و صبر و حوصله است / د‌ها ماده مختلف می‌تواند موجب شعله ور شدن واکنشهای آلرژیک شوند که شایع‌ترین آن‌ها گرده گیاهان، گرده قارچ‌ها، مایت، گردو غبار، سوسکهای حمام، اجزای بدن حیوانات، غذا و نیش حشرات هستند.

ایلنا: رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بروز آلرژی در فصل بهار افزایش می‌یابد.

به گزارش ایلنا، " فرحزاد جباری " ضمن بیان این مطلب افزود: یکی از عجایب بدن انسان، دفاع علیه مهاجمین زیان آور همانند ویروس‌ها و باکتری‌ها است. گاهی اوقات بدن عوامل بی‌ضرری نظیر مایت، گرد و غبار، قارچ‌ها(کپک‌ها)، گرده گیاهان را به عنوان هدف برای سیستم ایمنی شناسایی می‌کند و سیستم دفاع اختصاصی باعثتخریب این عوامل می‌شوند. متاسفانه بدن افرادی که استعداد آلرژی دارند می‌تواند موجب ایجاد واکنشهای ناخوشایند و در موارد شدید حتی تهدید کننده حیات شود.

وی در پاسخ به این سوال که چه عواملی موجب واکنش‌های آلرژیک می‌شوند خاطر نشان کرد: ‌ صد‌ها ماده مختلف می‌تواند موجب شعله ور شدن واکنشهای آلرژیک شوند که شایع‌ترین آن‌ها گرده گیاهان، گرده قارچ‌ها، مایت، گردو غبار، سوسکهای حمام، اجزای بدن حیوانات، غذا و نیش حشرات هستند.

وی در ادامه گفت: به موادی که باعثشعله ور شدن واکنشهای آلرژِیک می‌شوند آلرژن گفته می‌شود. واکنشهای آلرژیک می‌توانند در هر عضوی از بدن ظاهر شوند ولی معمولا در بینی، چشم‌ها، ریه یا پوست بارز‌تر می‌باشد و همچنین قادر است سینوس‌ها، گلو و دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد.

عضو هیئت علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آسم و دیگر بیماریهای آلرژیک می‌توانند تحت تاثیر فاکتورهایی نظیر سن، جنس، ‌نژاد و وضعیت اقتصادی و اجتماعی قرار بگیرد افزود: بیماریهای آلرژیک در کودکان شایع و حتی در سال اول نیز دیده می‌شود و یا در مواردی پس از چندین سال فروکش کردن بیماری، مجددا شعله ور می‌شوند.

جباری با اشاره به اینکه موارد غیر آلرژیک نظیر هورمون‌ها، اضطراب و هیجان، سیگار، عطر و سایر محرکهای محیطی نیز در این میان نقش دارند، گفت: اگر چه فاکتورهای ژنتیکی در این رابطه ناشناخته می‌باشند ولی در بعضی بیماری‌ها نظیر آسم، تب یونجه و اگزما گرایش ارثی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در صورت بروز آلرژی لازم است بیمار به پزشک متخصص مراجعه کند تصریح کرد: ‌ کنترل موثر بیماریهای آلرژیک نیازمند برنامه ریزی، مهارت و صبر و حوصله است. متخصص آلرژی با کمک تجارب مهارتهای خویش قادر است که برنامه درمانی مناسب برای هر فرد ترتیب دهد تا هدف نهایی که ایجاد یک زندگی طبیعی و عاری از هر گونه مشکلات و شکایات آلرژی است، تامین شود.

رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: ‌ در صورتیکه فرد به آسم یا سایر بیماریهای آلرژیک مبتلا باشد، متخصصین آلرژی به وی کمک خواهد کرد که اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کرده و درمانی برای کنترل و تسکین علائم ارائه دهد.

جباری با اشاره به اینکه اغلب علائم آلرژیک بتدریج با گذشت زمان افزایش می‌یابد افزود: بیماران مبتلا به آلرژی معمولا به وجود علائم مزمنی نظیر عطسه، احتقان بینی و یا ویزینگ عادت دارند و وجود این علائم را غیر عادی تلقی نمی‌کنند. در این شرایط متخصص آلرژی کمک خواهد کرد تا این علائم کنترل شده و کیفیت زندگی بیمار به طرز واضحی بهبود یابد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز