خبرگزاری کار ایران

یک آسیب شناس در گفت‌وگو با ایلنا؛

نبود فضای مناسب برای شادی سبب بروز رفتارهای پرخطر می‌شود

نبود فضای مناسب برای شادی سبب بروز رفتارهای پرخطر می‌شود
کد خبر : ۱۵۱۹۶۲

۶۸ درصد از کسانی که در مراسم چهارشنبه سوری شرکت می کنند به دنبال یک واکنش هیجانی هستند و نمی‌خواهند که فاجعه به بار بیاورند / وقتی اعلام می شود که با متخلفان چهارشنبه سوری به شدت برخورد می کنیم برخی نوجوانان توجیه نشده به مقابله می پردازند. نباید دو روز مانده به چهارشنبه سوری به فکر این ماجرا بیفتیم.

ایلنا: یک آسیب شناس گفت: فضای عاری از شادی و خاکستری سبب می شود که افراد، نیاز خود به شادی و تخلیه انرژی را به صورت‌های نادرست برآورده کنند.

" مصطفی فروتن "، رفتار شناس اجتماعی، در مورد مدیریت هیجان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: براساس آنچه می‌بینیم برخی افراد به ورزش های پرخطر مانند موتورسواری می پردازند و یا با حیوانات عظیم الجثه معاشرت می کنند و یا به شهر بازی می روند. همه‌ی این رفتارها نشان می دهد که انسان ها به دنبال هیجان هستند.

وی افزود: هیجان از منظر روانشناختی، حالات روانی مثبت و منفی است که شامل خشم، عشق، محبت و… شده و کارکردهای خاص خود را دارد که می تواند باعثتحرک، همبستگی و خلق آثار هنری شود و یا می تواند سبب هدر رفتن انرژی شود.

این رفتار شناس اجتماعی ادامه داد: هیجان باید مدیریت شود به این معنا که هیجان شناسایی شود و تاثیر آن بر و اکنش ها و رفتار ها مورد بررسی قرار گیرد. اگر مدیریت هیجان به موقع انجام شود بسیار مفید خواهد بود و می تواند سبب بهره وری مثبت از هیجان شود.

وی افزود: ما همواره به جوانان و نوجوانانمان «نه» گفته ایم که سبب می شود هیجان و انرژی آنها تخلیه نشود. ۶۸٪ از کسانی که در مراسم چهارشنبه سوری شرکت می کنند به دنبال یک و اکنش هیجانی هستند و به دنبال این نیستند که فاجعه به بار بیاورند. «نه» گفتن به جوانان و نوجوانان از طرف مسئولین و خانواده سبب جری تر شدن احساسات آنها می شود.

فروتن گفت: مراسمی مانند چهارشنبه سوری باید با برنامه ریزی و رعایت نکات مشخصی صورت گیرد زیرا حق مشروع افراداست تا آن ۶۸٪ را متقاعد به برخورد منطقی در چهارشنبه سوری کنیم تا از راه صحیح هیجانشان را تخلیه کنند و در این مسیر باید از برخورد قهری با آنها پرهیز کنیم.

این رفتار شناس اجتماعی ادامه داد: باید با جوانان رو راست باشیم. از گفتن دروغ بپرهیزیم. دروغ گفتن به فرزندان پاک کردن صورت مسأله است. برای مسائل هنگامی که من کودک بودم و الدینم به من می گفتند که تو را پلیکان برای ما آورده و من همیشه دغدغه این مسأله را داشتم که چگونه این اتفاق رخ داده است. گفتگو در خانواده باید به صورت تعاملی باشد نه به صورت دستور عمودی زیرا باعثسوء رفتار نوجوانان می شود.

وی افزود: مشارکت موثر والدین در این گونه برنامه ها و صحبت کردن خانواده در مورد تخلیه هیجانات می تواند از اثرات سوء این مسأله بکاهد. در طی یک تحقیق مشخص شد که ۷۵درصد از نوجوانان ۱۳ ساله‌ی یک کلاس درس استعمال دخانیات را تجربه کرده اند که علت آن کنجکاوی و هیجان کاذب بوده است.

فروتن ادامه داد: هیجان زودگذر است پس نباید جدی با آن برخورد کرد برخی والدین با برچسب زدن به فرزندانشان مانند «شیطان» باعثتشدید هیجانات منفی در آنها می شوند از طرفی نوجوانان و جوانان هم باید به دنبال خویشتنداری باشند و شریک هیجان اطرافیان نشوند و باید راههای کنترل خشم را یاد بگیرند.

این آسیب شناس اجتماعی گفت: راه های موفقیت بی شمارند اما شایع ترین راه شکست، راضی کردن همه است. بسیاری از آسیب ها به دلیل آن است که فرد می خواهد تایید همه را بگیرد.

وی افزود: گاهی وقتی اعلام می شود که با متخلفان چهارشنبه سوری به شدت برخورد می کنیم یک فضای واکنشی ایجاد می شود و برخی نوجوانان توجیه نشده به مقابله می پردازند. نباید دو روز مانده به چهارشنبه سوری به فکر این ماجرا بیفتیم.

فروتن ادامه داد: هنگامی که فضای خاکستری و غیر شاد وجود داشته باشد مردم به دنبال تخلیه انرژی نامناسب می روند نه تنها جوانان بلکه همه افراد به علت نیاز فطری به شادی به این امر نیاز دارند بنابراین مسئولین وظیفه دارند که این فضاها را ایجاد کنند همچنین باید جلو قاچاق مواد آتش بازی غیر ایمن نیز گرفته شود تا آسیب های به وجود آمده به حداقل برسد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز