خبرگزاری کار ایران

عضو مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران به ایلنا خبر داد:

محرومیت بخشی از بیماران " هموفیلی " از دفترچه خاص بعد از ۲۰ سال

محرومیت بخشی از بیماران " هموفیلی " از دفترچه خاص بعد از ۲۰ سال
کد خبر : ۱۵۱۱۳۳

بدون هیچگونه دلیلی این گروه از بیماران از امتیازات بیماران خاص محروم شده‌اند. این بازگشت به عقب سازمان تامین اجتماعی هم غیر عادلانه است و هم برخلاف برنامه توسعه پنجم کشور است.

ایلنا: عضو مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران با تاکید براینکه تداوم محرومیت بخشی از بیماران هموفیلی از دفترچه بیمه خاص عادلانه نیست، افزود: ‌ سازمان تامین اجتماعی بدون دلیل و بدون آنکه بتواند تفاوت خاصی بین بیماری هموفیلی با بیماری " ون ویلبراند " و یا اختلالات پلاکتی ارثی و دیگر اختلالات انعقادی ارثی ارایه کند آن‌ها را از امتیازاتی که بالغ بر ۲۰ سال به آن‌ها اختصاص می‌یافته محروم کرده‌اند.

" احمدقویدل " درگفت‌وگو با ایلنا گفت: بیماران هموفیلی که دفترچه بیماران خاص تامین اجتماعی را در اختیار دارند از پرداخت فرانشیز سهم بیمار در موارد استفاده از خدمات درمانی و آزمایشگاهی و دارویی و تصویربرداری‌های پزشکی و دیگر خدمات پاراکلینیکی تحت پوشش بیمه چه به صورت سرپایی و چه بستری معاف هستند.

وی تصریح کرد: به رغم اطلاع رسانی‌های مکرر سازمان تامین اجتماعی و کانون هموفیلی ایران به نظر می‌رسد هنوز بیماران و برخی مراکز درمانی و داروخانه‌ها از این امر اطلاع کافی ندارند. لذا ضرورت دارد بیماران در صورت دریافت وجه از طرف هر مرکزی، مراتب فورا به دفتر مرکزی کانون هموفیلی ایران گزارش کنند، که با همکاری سازمان تامین اجتماعی از بروز این نوع تخلفات جلوگیری شود.

قویدل با بیان اینکه بیماران و مسئولین مراکز درمانی و داروخانه‌ها باید توجه کنند رنگ نسخ دفترچه‌های بیماران خاص با دفترچه‌های عادی تفاوت دارد، افزود: سازمان تامین اجتماعی فرانشیز سهم بیمار را چه در حوزه سرپایی و چه در موارد بستری مستقیما به مراکز طرف قرارداد این سازمان می‌پردازند.

وی افزود: ‌به اطلاع بیماران مبتلا به انواع اختلالات انعقادی از جمله اختلالات پلاکتی، ون ویلبراند و کمبود فاکتور۷ و… که سازمان تامین اجتماعی اخیرا از تحویل دفترچه بیماری‌های خاص به آنان خود داری کرده می‌رسانم که این تصمیم توسط هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی اتخاذ شده و این سازمان تاکنون به صورت رسمی در رابطه با دلایل این اقدام که بر خلاف برنامه توسعه پنجم کشوراست توضیحی رسمی ارایه نداده است.

وی ادامه داد: اما در مراجعه حضوری مدیر مددکاری این موسسه به این سازمان یکی از کار‌شناسان ارشد این سازمان مطرح کرده‌اند که بیمارانی که دفترچه خاص این سازمان را دارند از پرداخت فرانشیز معاف هستند به عبارت دیگر سازمان تامین اجتماعی کلیه هزینه‌های درمانی آن‌ها را علاوه بر هزینه‌های بیماری خاص آن‌ها تقبل کرده است.

وی افزود: این کارشناس ارشد تصمیم اخیر این سازمان را مبنی بر خارج نمودن گروه قابل توجهی از بیماران با مشکل اختلال انعقادی ارثی را از شمول بیمه خاص تامین اجتماعی مصوب هیئت مدیره دانسته و تاکید کرده‌اند که این بیماران داروی تخصصی خود را رایگان دریافت می‌کنند. اما ایشان نتوانستند توضیحات قانع کننده‌ای در رابطه با نوع بهره‌مندی این بیماران از خدمات درمانی مرتبط با بیماری خود را ارایه دهند. برای نمونه اگر این بیماران نیازمند خدمات عکسبرداری، آزمایشگاهی و یا از آن مهم‌تر نیازمند خدمات بستری در رابطه با بیماری اصلی خود باشند چگونه می‌توانند از حمایت خاص این سازمان بهره‌مند شوند.

قویدل با تاکید براینکه کانون هموفیلی ایران کماکان معتقد است که این تصمیم سازمان تامین اجتماعی بدون کار‌شناسی لازم و بدون مشورت با وزارت بهداشت و مراکز تخصص هموفیلی اتخاذ شده است، افزود: بدون هیچگونه دلیلی این گروه از بیماران از امتیازات بیماران خاص محروم شده‌اند. این بازگشت به عقب سازمان تامین اجتماعی هم غیر عادلانه است و هم برخلاف برنامه توسعه پنجم کشور است.

وی یادآورشد: بر اساس این برنامه می‌بایست سهم مردم در حوزه بهداشت و درمان کاهش یابد ولی این سازمان بدون دلیل و بدون آنکه بتواند تفاوت خاصی بین بیماری هموفیلی با بیماری ون ویلبراند و یا اختلالات پلاکتی ارثی و دیگر اختلالات انعقادی ارثی ارایه کند آن‌ها را از امتیازاتی که بالغ بر ۲۰ سال به آن‌ها اختصاص می‌یافته محروم کرده‌اند.

قویدل اساس درمان بیماران هموفیلی را درمان جامع سلامت محوردانست و افزود: تفکیک تامین سلامت عام این بیماران از سلامت خاص آنان کار بسیار دشوار و در عین حال غیر علمی است. برای نمونه نیاز این بیماران به خدمات دندانپزشکی اساسا از طریق تامین ارتبااط با حوزه درمان تخصصی آن‌ها میسر است و عوارضی که برای این بیماران به وجود می‌آید اصلا قابل مقایسه با افراد عادی جامع نیست.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز