ضرورت رعایت مسائل بهداشتی در نذریدادن و پذیرایی در ایام محرم
تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید قبلا نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام کنند و رعایت بهداشت فردی آنها ضروری است.
ایلنا: مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: نذریدادن و پذیرایی در ایام محرم باید با رعایت مسائل بهداشت فردی، محیطی، مواد غذایی و ظروف توزیع غذا انجام شود.
به گزارش ایلنا؛ مهندس نعمتاله معروفی گفت: هرگونه پخت و پز در مکانهایی که دارای حداقل شرایط بهداشتی و مورد تأیید مراکز بهداشتی محل است، صورت گیرد.
وی افزود: تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید قبلا نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام کنند و رعایت بهداشت فردی آنها ضروری است.
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: مواد غذایی اولیه حتما سالم و بهداشتی باشد، ترجیحا از مواد غذایی بستهبندی شده که مورد تأیید وزارت بهداشت است، استفاده شود.
معروفی خاطرنشان کرد: آشپزها باید از فرآوردههای دامی با کشتار مجاز و یا بستهبندی شده که مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است، استفاده کنند.
وی یادآور شد: باید از نمکهای بستهبندی یددار تصفیه شده دارای مجوز بهداشتی و آرم استاندارد در تهیه و پخت غذا و مصرف بر روی سفرهها استفاده شود.
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: از نگهداری موادغذایی پخته شده در دمای محیط بهمدت طولانی(حداکثر دو ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته شده در دمای زیر چهار درجه و یا بالای ۶۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود.
معروفی گفت: در توزیع سبزی و سالاد باید چهار مرحله سالمسازی شامل: شست و شو، انگلزدایی و گندزدایی با مواد مجاز و شست و شوی نهایی در مورد هر یک از سبزیها، میوهها و صیفیجات انجام شود.
وی با بیان اینکه تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق بهمنظور کنترل و جلوگیری از آتشسوزیهای احتمالی الزامی است، اظهار داشت: ایمنی مراکز عزاداری از نظر پرتگاههای موجود، راهپلهها، نردهها و سیمکشی برق رعایت شده و قبل از شروع مراسم کنترل لازم توسط افراد متخصص صورت پذیرد.
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به اینکه شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده میشود، صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی(بر پایه نشاسته ذرت) استفاده شود.
معروفی اضافه کرد: توزیع آب، شربت و شیر در بین دستههای عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد و از فرو بردن لیوان و پارچ بهداخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود.