خبرگزاری کار ایران

در شصتمین اجلاس منطقه ای سازمان بهداشت جهانی اعلام شد؛

دو دانشمند ایرانی، ‌ جزو ۵ برگزیده سازمان بهداشت جهانی

کد خبر : ۱۱۶۵۲۵

دکتر حسین ملک افضلی و دکتر محمدرضا محمدی به عنوان دو دانشمند ایرانی، ‌ جزو ۵ برگزیده سازمان بهداشت جهانی قرار گرفتند.

ایلنا: در شصتمین اجلاس منطقه ای وزرای بهداشت سازمان جهانی بهداشت، از خدمات دو پزشک و محقق ایرانی برای ارتقاء سلامت، توسعه مراقبت های بهداشتی و مبارزه با گسترش بیماری ها قدردانی شد.

به گزارش ایلنا، دیشب در مراسمی که در محل شصتمین اجلاس منطقه ای وزرای بهداشت سازمان جهانی بهداشت برگزار شد، از پنج پزشک و محقق که فعالیت های ارزنده ای در زمینه ارتقای سلامت و گسترش مراقبت های اولیه بهداشتی در کشور خود و همچنین در منطقه داشته اند قدردانی شد.

سازمان بهداشت جهانی یکی از چهار پزشک موثر در ارتقای سلامت مردم منطقه را دکتر ملک افضلی معرفی و از وی با اهدای لوح سپاس قدردانی کرد. دکتر حسین ملک افضلی(متخصص اپیدمیولوژی) و از بازنشستگان وزارت بهداشت یکی از برگزیدگان است. وی از ۴۰ سال پیش در وزارت بهداشت، اقدامات اولیه را برای تاسیس شبکه خدمات بهداشتی درمانی در ایران برنامه ریزی کرد.

به این ترتیب شبکه بهداشتی درمانی ایران به همت دکتر ملک افضلی و دکتر مرندی از سال ۱۳۶۳ آغاز شد.

این شبکه از ۱۹ هزار خانه بهداشت و چهار هزار مرکز بهداشتی درمانی که بیش از ۲۰ هزار بهورز درآنها خدمت می کنند تشکیل شده است؛ شبکه بهداشتی درمانی ایران تا کنون بارها از طرف سازمان بهداشت جهانی تقدیر و تحسین شده است.

ملک افضلی مزیت اصلی و منحصر به فرد شبکه های بهداشتی درمانی ایران را سرپرستی خانه های بهداشت به دست یکی از افراد بومی منطقه که آموزش دیده است می داند.

وی معتقد است وقتی خدمت دهندگان به روستاییان از خود آنها باشند، افرادی که دوره های مراقبت های اولیه بهداشتی را گذرانده اند، خدمت رسانی سریع تر و موثرتر انجام می شود به گونه ای که بهبود شاخص های سلامتی و کاهش مرگ و میر مادران و کودکان و افزایش امید به زندگی به ویژه در بین روستاییان کشور حکایت از این اثربخشی دارد.

ملک افضلی همچنین پایه گذار طرح ریشه کنی فلج اطفال در ایران است که از حدود ۲۳ سال پیش با واکسیناسیون همگانی کودکان زیر پنج سال کشور آ‌غاز شد و اکنون ده سال است که این بیماری در ایران گزارش نشده است.

در این مراسم همچنین جایزه سالانه " شوشا " سازمان بهداشت جهانی به دکتر محمدرضا محمدی استاد روانپزشکی کودکان در دانشگاه علوم پزشکی تهران تعلق گرفت.

جایزه " شوشا " هر سال به انتخاب کارشناس سازمان بهداشت جهانی به یکی از محققان علوم پزشکی در منطقه مدیترانه شرقی که برجسته ترین تلاش ها را در عرصه پیشگیری از بیماری ها و کنترل آنها دارد اهدا می‌شود.

محمدی از بنیانگذاران دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی در ایران است که سالهاست روش های نوینی را در پیشگیری و درمان بیماری های اعصاب و روان کودکان ارائه کرده و آنها را به کار بسته است.

سازمان بهداشت جهانی درمنطقه مدیترانه شرقی(EMRO) با اهدای جایزه " شوشا " علاوه بر لوح تقدیر مبلغ دو هزار دلار نیز به دکتر محمدی برای خدمات ارزنده اش در زمینه مبارزه با بیماری های روان پزشکی کودکان هدیه کرد.

وزیر بهداشت ایران ریاست جلسات امروز اجلاس را بر عهده دارد

اجلاس منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی که با حضور وزرای بهداشت ۲۳ کشور منطقه و همچنین معاونان و مشاوران آنها از دیروز در مسقط پایتخت عمان شروع به کار کرده است امروز(هفتم آبان) نیز ادامه دارد.

ریاست جلسات امروز این اجلاس را سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان بر عهده دارد.

بحثهای امروز این اجلاس ایدز و مبارزه با دخانیات است.

کارشناسان و وزرای حاضر در شصتمین اجلاس منطقه ای سازمان بهداشت جهانی در پایان جلسات امروز قطعنامه ای را به طور مشترک در عرصه های تقویت نظام های سلامتی و سلامت مادر و کودک و ثبت آمار حیاتی و همچنین مبارزه با بیماریهای واگیر دار صادر خواهند کرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز