صدور پروانه صلاحیت حرفهای پرستاران سختگیرانه نخواهد بود
پروانه صلاحیت حرفهای پرستاران علاوه بر اینکه در داخل کشور به نفع جامعه پرستاری و نظام سلامت است، در مورد ارائه خدمات پرستاری در خارج از کشور نیز بسیار ارزشمند است زیرا پرستاران با داشتن این تاییدیه، در خارج از کشور نیز راحتتر پذیرفته میشوند و میتوانند اشتغال داشته باشند.
ایلنا: رئیس شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به درک شرایط حوزه پرستاری به ویژه کمبود نیروی فعال در این عرصه گفت: به این منظور در نظر است اجرای پروانه صلاحیت حرفهای پرستاران در گام اول به ویژه در خصوص شاغلان کنونی، خیلی سختگیرانه نباشد.
به گزارش ایلنا، " یعقوب جعفری " با تأکید بر لزوم صدور پروانه کار برای تمام حرف پزشکی، افزود: با توجه به حساسیت حرفه پزشکی و ارتباط آن با سلامت و جان مردم نمیتوان پذیرفت که این حوزه رها شده باشد و هیچ نظارتی بر صلاحیت فعالان این عرصه وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: پروانه صلاحیت حرفهای پرستاران علاوه بر اینکه در داخل کشور به نفع جامعه پرستاری و نظام سلامت است، در مورد ارائه خدمات پرستاری در خارج از کشور نیز بسیار ارزشمند است زیرا پرستاران با داشتن این تاییدیه، در خارج از کشور نیز راحتتر پذیرفته میشوند و میتوانند اشتغال داشته باشند.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری اضافه کرد: به دنبال الزام پرستاران به داشتن بروانه کار، قطعاً آنها ملزم به گذراندن دورههای بازآموزی و انجام مطالعات برای کسب آخرین دستاوردهای حوزه پرستاری میشوند و دیگر این طور نخواهد بود که کسی که ۲۰ سال پیش فارغ التحصیل شده است، هنوز هم به اتکای مدرک و آموزههای دوران تحصیل خود در دو دهه قبل در نظام سلامت به ارائه خدمت مشغول باشد.
وی با اشاره به کمبود پرستار و نیاز سیستم بهداشت و درمان کشور به نیروی مراقبتی و پرستاری گفت: البته با لحاظ این شرایط در نظر است که در گام اولیه اجرای این مصوبه خیلی سختگیرانه عمل نشود بالاخص در مورد نیروهای فعال در نظام سلامت و پس از جا افتادن این بحث، به تدریج سختگیرانهتر برخورد شود.
جعفری خاطر نشان کرد: به هر حال شروع این کار باید در جایی زده شود تا در اجرا به تدریج نیازها و الزامات آن روشن و برطرف شود و همه افراد بدانند که در آینده به این سادگی از کنار هر گونه ضعف علمی و مهارتی در حوزه پرستاری گذشت نخواهد شد.