دیابت و دو نوشیدنی مفید برای مدیریت آن
زمانی که به دیابت نوع دو مبتلا هستید، باید هدفتان پرهیز از غذاهایی باشد که می توانند موجب جهش در سطح قند خون شوند.
به گزارش ایلنا، شیوع دیابت در جهان رو به افزایش است و تخمین زده می شود تعداد افراد مبتلا به دیابت نوع دو تا سال 2024 به 380 میلیون نفر برسد.
دو نوع دیابت
دو نوع اصلی دیابت وجود دارند که شامل نوع یک و نوع دو می شوند. هر دو بیماری مزمن بر نحوه تنظیم قند خون در بدن تاثیر می گذارند.
افراد مبتلا به دیابت نوع یک توانایی تولید انسولین ندارند و برای مدیریت این بیماری به مصرف دارو نیاز دارند. افراد مبتلا به دیابت نوع دو دارای سلول هایی مقاوم به انسولین هستند و در تولید انسولین با دشواری مواجه هستند. با توجه به شدت بیماری، دارو ممکن است برای درمان دیابت نیاز باشد اما رژیم غذایی نیز در مدیریت دیابت نوع دو بسیار مفید است.
زمانی که به دیابت نوع دو مبتلا هستید، هدف پرهیز از غذاهایی است که می توانند موجب جهش در سطح قند خون شوند. افت بیش از حد قند خون نیز می تواند مشکل ساز باشد. اغلب، این به معنای پرهیز از برخی انواع خاص غذاها است. اما شاید ادغام مراقبت از دیابت در زندگی روزمره به سادگی نوشیدن قهوه و چای سبز باشد.
نتایج بالینی
اثر مصرف منظم قهوه و چای سبز به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است و این نوشیدنی ها به واسطه محتوای زیاد آنتی آکسیدان ها و فنول های خود ممکن است دارای فواید سلامت بالقوه باشند.
در حقیقت، مطالعه ای بزرگ که اخیرا در ژاپن منتشر شد، تاثیر بالقوه نوشیدن چای سبز و قهوه بر خطر مرگ بین افراد مبتلا به دیابت را بررسی کرده است. این مطالعه که با حضور 4,923 نفر انجام شد، نشان داد که مصرف بیشتر چای سبز و قهوه با 63 درصد کاهش مرگ و میر ناشی از تمام دلایل مرتبط بوده است.
ترکیب نوشیدن 4 فنجان چای سبز یا بیشتر با حداقل دو فنجان قهوه در روز عددی جادویی بود که به بهترین نتایج در این مطالعه منجر شده بود.
همچنین، یک بررسی شامل داده های 18 مطالعه و اطلاعات 457,922 مصرف کننده قهوه نیز نشان داد که نوشیدن هر فنجان قهوه اضافه در روز با هفت درصد کاهش خطر دیابت مرتبط بود. فواید در مورد قهوه های با کافئین و بدون کافئین مشابه بود.
به طور کلی، این خبری امیدوارکننده برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو است. افرادی که قهوه می نوشند ممکن است از مصرف کنندگان چای سبز به ویژه در کشورهای غربی بیشتر باشند اما این بدان معنا نیست که نمی توانید چیزی جدید را امتحان کنید.
چگونه طعم بهتری به چای سبز ببخشیم
اگرچه نوشیدن چای سبز فواید مختلفی را برای سلامت انسان ارائه می کند، برخی افراد به دلیل این که از طعم آن لذت نمی برند، تمایلی به مصرف چای سبز ندارند. اما شما می توانید به روش های زیر عطر و طعم چای سبز را بهبود بخشیده و حتی از فواید سلامت بیشتری نیز برخوردار شوید:
اگر عطر و طعم چای سبز بیش از حد برای شما قوی است، حتما از زمان کشیدن سه تا پنج دقیقه یا کمتر پیروی کنید.
پس از زمان دم کشیدن توصیه شده، مقداری آبلیموی تازه به چای اضافه کنید.
شما می توانید برای بهبود طعم و کاهش تلخی چای سبز به آن نعناع تازه اضافه کنید.
نمونه های طعمدار چای سبز را امتحان کنید.
چوب دارچین به چای سبز اضافه کنید. دارچین ممکن است تاثیرات مثبتی روی قند خون داشته باشد.
مقدار کمی شیر به چای سبز اضافه کنید. مطالعه ای که در نشریه Food Research International منتشر شد، نشان داد زمانی که شیر با چای سبز ترکیب می شود، میزان جذب کاتچین ها - ترکیباتی مفید در چای سبز - در روده ها افزایش می یابد.
از افزودن شکر به چای سبز یا قهوه پرهیز کنید. شما می توانید از شیرین کننده های ایمنتر مانند استویا استفاده کنید.
منبع: عصرایران