۸ غذای جدید و خوشمزه با مرغ
مرغ منبع بسیار خوب پروتئین است و ۱۲۰ گرم آن حدود ۷۰ درصد نیاز پروتئین بدن را فراهم میکند. افرادی که میخواهند مقدار چربی غذای خود را کاهش دهند، میتوانند از گوشت مرغ استفاده کنند.
به گزارش ایلنا، مرغ منبع بسیار خوب پروتئین است و ۱۲۰ گرم آن حدود ۷۰ درصد نیاز پروتئین بدن را فراهم می کند. افرادی که می خواهند مقدار چربی غذای خود را کاهش دهند، می توانند از گوشت مرغ استفاده کنند. گوشت سینه مرغ در مقایسه با ران چربی کمتری دارد. با مرغ غذاهای متنوع و زیادی را می توان تهیه کرد که در اینجا چند نمونه را در اختیارتان قرار می دهیم.
نکاتی درباره مرغ
- گوشت مرغ باید بوی طبیعی داشته باشد. اگر بوی مرغ غیرطبیعی باشد نشانه فاسد بودن گوشت است.
- گوشت مرغ فساد تیره، پرخون یا کبود است. گوشت مرغ در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به تدریج خاکستری و سبز رنگ می شود که بایستی در این مواقع از مصرف آن خودداری کرد.
خوراک مرغ با سس قارچ
ستایش پاکدل
میزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم:
- سینه مرغ: ۲ عدد
- آرد: یک سوم پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه تازه (پودرشده): به مقدار لازم
- روغن زیتون: ۲ ق س
- قارچ (خردشده): ۳۰۰ گرم
- سیر (ریز خردشده): ۲ حبه
- کره: ۲ ق س
- آب مرغ: یک و یک چهارم پیمانه + یک ق س
- پودر آویشن: یک دوم ق چ
- ارگانوی خشک: یک دوم ق چ
- نشاسته ذرت: دو و یک دوم ق چ
- پنیر پارمزان (رنده شده): یک سوم پیمانه
- خامه پرچرب: یک چهارم پیمانه
- برگ جعفری تازه (خردشده): ۲ ق س
۱. سینه های مرغ را از درازا به دو نیم برش دهید. آرد، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. برش های مرغ را ابتدا کاملا به مخلوط آرد آغشته کنید و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند و سپس کنار بگذارید.
۲. کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و قارچ و سیر را در آن (حدود ۳ دقیقه) تفت دهید تا قارچ نرم شود.
۳. یک و یک چهارم پیمانه آب مرغ را در ظرفی که مرغ را تفت دادید بریزید. مخلوط قارچ و سیر را اضافه کنید. آویشن و ارگانو را اضافه کنید. پس از به جوش آمدن آب مرغ حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود ۴ الی ۵ دقیقه به آرامی بپزد و حجم مواد نصف شود.
ناگت مرغ
غزاله خالدی
مواد لازم:
- فیله مرغ (چرخ شده): ۳ عدد
- شیر: به مقدار لازم
- تخم مرغ: ۳ عدد
- نان تست: نصف یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- پاپریکا: به مقدار لازم
- پودر سوخاری: به مقدار لازم
- روغن: برای سرخ کردن
- آرد: ۳ ق س
مرغ بریان معطر
بیتا منوچهری
مواد لازم:
- مرغ تازه (درسته): ۱ عدد
- روغن مایع: به مقدار لازم
- ارگانوی خشک: به مقدار لازم
- فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- سیر (له شده): ۲ حبه
- آویشن: به مقدار لازم
- پاپریکا: ۲ ق چ
۱. مرغ را شسته و خشک کنید. روغن مایع، ارگانو، فلفل قرمز، نمک، فلفل قرمز، نمک، فلفل سیاه، آویشن، پاپریکا و سیر له شده را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.
مواد لازم:
- سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
- آناناس تازه: ۱ عدد
- فلفل دلمه ای قرمز: ۱ عدد
- روغن: ۲ ق س
- ارگانو: ۲ ق س
- آویشن: دوسوم ق چ
- زردچوبه: دوسوم ق چ
- تخم گشنیز (پودر شده): یک ق چ
- پاپریکا: یک ق چ
- فلفل قرمز (پودر شده): یک سوم ق چ
- برگ جعفری تازه (ریز خرد شده): دو ق س
- سیر (له شده): دو حبه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
۱. سینه مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید. آناناس و فلفل دلمه ای را نیز به ابعاد کوچک برش دهید.
۲. تمامی چاشنی ها، برگ جعفری ریز خرد شده و سیر له شده را با هم مخلوط کنید. روغن را اضافه و مخلوط کنید. مرغ و مخلوط را در ظرف مناسبی با هم کاملا مخلوط کنید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و حداقل یک ساعت (ترجیحا از شب قبل) در یخچال قرار دهید تا مرغ مزه دار شود.
۳. سیخ های چوبی را چند ساعت قبل از به سیخ کشیدن مرغ در آب قرار دهید تا خیس بخورند. مرغ، آناناس و فلفل دلمه ای را به سیخ کشیده و گریل کنید. می توانید آن ها را حدود ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند.
۴. همچنین می توانید سیخ های کباب را حدود ۲۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا کباب شوند.
نکاتی درباره مرغ:
- پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت باید پوست آن را کاملا جدا کرد.
- برای مزه دار کردن گوشت مرغ آن را در مخلوط ماست، پیاز، آّبلیمو، سرکه بالزامیک، سویا سس، چاشنی ها و... قرار دهید.
ساندویچ فاهیتای مرغ
غزاله خالدی
میزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم:
- سینه مرغ (بدون پوست و استخوان): ۷۰۰ گرم
- فلفل قرمز (پودر شده): ۲ ق چ
- زیر (پودر شده): یک و یک دوم ق چ
- پاپریکا: یک ق چ
- تخم گشنیز: یک دوم ق چ
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- فلفل دلمه ای قرم: ۱ عدد
- فلفل دلمه ای سبز: ۱ عدد
- فلفل دلمه ای زرد: ۱ عدد
- پیاز: ۱ عدد
- سیر (ریز خرد شده): ۱ حبه
- روغن زیتون: ۳ ق س
- آب لیموی شیرازی تازه: ۲ ق س
- برگ گشنیز (خرد شده): ۳ ق س
- نان تورتیا: ۸ عدد
۱. ابتدا دمای فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) قرار دهید و سینی فر را با اسپری روغن چرب کنید. فلفل قرمز، زیره، پاپریکا، تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
۲. فلفل دلمه ای و پیاز را باریک برش داده و در سینی فر پخش کنید. مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید و روی فلفل ها قرار دهید. سیر ریز خرد شده و مخلوط چاشنی ها را اضافه کنید روغن زیتون را روی مواد بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
چیکن لقمه پنیری
راضیه عمادی
مواد لازم:
- فیله مرغ: ۲ عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- پاپریکا: دو ق چ
- پودر سوخاری: یک پیمانه
- پودر نارگیل: یک دوم پیمانه
- تخم مرغ (کمی زده شده): ۲ عدد
۱. فیله های مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید، روی آنها نمک، فلفل سیاه و پاپریکا بپاشید. پودر سوخاری و پودر نارگیل را با هم مخلوط کنید.
مرغ گریل شده با سالسای آووکادو
بیتا منوچهری
میزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم:
- سینه مرغ (بدون پوست و استخوان): ۴ عدد
- پوست لیمو سنگی (رنده شده): یک ق س
- آب لیموی شیرازی تازه: یک سوم پیمانه
- روغن زیتون: یک چهارم پیمانه (مقداری برای چرب کردن گریل)
- عسل: یک و یک دو ق چ
- برگ گشنیز (خرد شده): یک سوم پیمانه
- سیر: ۳ حبه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- آووکادو (نگینی خرد شده): یک و نیم عدد
- گوجه فرنگی (خردشده): ۲ عدد
- پیاز قرمز (خرد شده): یک دوم پیمانه
- سیر (ریز خرد شده): ۱ حبه
- آب لیمو شیرازی تازه: یک ق س
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
۱. سینه های مرغ را در میان سلفون قرار داده و با استیک کوب روی آنها بکوبید تا نرم شوند. پوست رنده شده لیمو، آب لیمو شیرازی، روغن زیتون، عسل، برگ گشنیز، سیر ریز خرد شده، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.
۳. گریل را گرم کنید و آن را با مقداری روغن زیتون چرب کنید. مرغ مزه دار شده را در گریل کباب کنید. سالسا را روی مرغ بریزید و مقداری برگ گشنیز خرد شده بپاشید و سرو کنید.
طرز تهیه سالسا:
آووکادو، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و آب لیموترش را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و نمک و فلفل سیاه بزنید.
نکاتی درباره مرغ:
- سطح بالایی از ویتامین B۳ که به آن نیاسین نیز می گویند در گوشت مرغ موجود است که از بیماری های ناشی از افزایش سن جلوگیری می کند.
- برای معطر کردن مرغ در هنگام پخت می توانید از چند برگ سبزی معطر مانند ترخان، نعناع، برگ بو یا رزماری استفاده کنید.
غزاله خالدی
مواد لازم:
- فیله مرغ: ۳ عدد
- ژامبون: ۳ ورقه
- پنیر چدار: ۳ ورقه
- تخم مرغ (کمی زده شده): یک عدد
- پودر سوخاری: ۲ پیمانه
- روغن: برای سرخ کردن
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- سیر (له شده): ۲ حبه
- پاپریکا: به مقدار لازم
۱. با استیک کوب روی فیله های مرغ بکوبید تا پهن شوند. سیر له شده را روی فیله های مرغ بمالید و نمک و فلفل سیاه بزنید و پاپریکا بپاشید.
منبع:سفره ایرانی