طرز تهیه قرهقروت و کشک خانگی
در گزارش زیر طرز تهیه قرهقروت و کشک در خانه را آموزش میدهیم.
به گزارش ایلنا، کشک یکی از فراوردههای شیر است که از تغلیظ دوغ حاصل میشود. از آنجا که کشک دارای ارزش غذایی بالایی است، بهتر است در برنامه غذایی همه افراد و به خصوص کودکان قرار گیرد. در ادامه طرز تهیه کشک و قره قروت در خانه را برای شما آورده ایم.
مواد لازم برای تهیهی کشک:
ماست ترش ۲ کیلو
آب ۲ لیتر (۹ لیوان دسته دار فرانسوی)
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه کشک خانگی:
برای تهیهی کشک ابتدا ماست را بیرون از یخچال در محیط خانه قرار بدهید تا ماست شما کاملا ترش شود. سپس آب را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا دوغ تهیه شود. میتوانید مقداری نمک به آن اضافه کنید میتوانید در مرحلهی بعد اضافه کنید. دقت کنید نمک باید به میزان کم باشد، زیرا بعد از خارج شدن آب آن کشک شما شور میشود؛ بنابراین بهتر است در پایان نمک به آن اضافه کنید؛ بنابراین دوغ آماده شده را داخل قابلمه روی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید بجوشد تا حدی که دوغ شما بریده شود. پس از آن دوغ بریده شده را داخل پارچه یا کیسهای نخی سفیدی بریزید و از جایی آویزان کنید و ظرف آب را زیر آن قرار بدهید تا آبهای اضافی آن خارج شود. هرگز کیسه را فشار ندهید که آب آن خارج شود.
اجازه بدهید حدودا ۸ تا ۱۰ ساعت آن را ثابت بماند. تا آب اضافی آن خارج شود. سپس کشکهای نرم را از داخل کیسه خارج کنید و مقداری از آن بچشید اگر بی نمک بود هم اکنون نمک به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید اگر خیلی خشک بود یکی دو قاشق از آب داخل کاسه به کشک اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا نرم شود. سپس از آنها به اندازهی گردوهای کوچکی بردارید و با دست فشار بدهید و آن را گرد و یا هر حالتی که دوست داشتید شکل بدهید؛ و آن را داخل سبدی قرار بدهید و در هوای آزاد بگذارید تا هوا از زیر و روی کشکها عبور کند و زودتر خشک شوند. کشکها را بچرخانید تا زیر و روی آنها زودتر خشک شوند.
میزان خشکی کشک به ذائقهی شما بستگی دارد. میتوانید کمی نرمتر آنها را بردارید یا اجازه بدهید کاملا خشک شوند. سپس آن را داخل ظرف درداری قرار بدهید و داخل یخچال قرار بدهید.
نکاتی برای تهیه کشک خانگی:
• اگر کشکها کمی نرم بودند باید آنها را در ظرف دربستهای داخل یخچال یا فریزر قرار بدهید. تا کپک نزنند.
• اگر کاملا خشک شوند داخل ظرف در دار و بیرون از فریزر قرار بدهید.
• ماست باید حتما محلی باشد از ماستهای پاستوریزه استفاده نکنید.
• اگر ماست شما خیلی چرب بود و کره داشت مقداری از کره را بگیرید به این صورت که تکهای یخ داخل آن بیاندازید تا کرهها اطراف یخ جمع شوند و بعد آن را روی شعلهی گاز قرار بدهید.
طرز تهیه قره قروت:
برای تهیهی قره قروت، آب بدست آمده از کشک را داخل قابلمهای بریزید و اجازه بدهید به مدت طولانی بجوشد و به مقدار مورد نظرتان سفت شود. اگر همان ابتدای کار نمک اضافه کرده باشید قره قروت شما شور یا با نمک میشود.
منبع: بیتوته