شیرکانی تشریح کرد؛
جزئیات اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان روستایی
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان روستایی را تشریح کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ علی شیرکانی، گفت: صندوق بیمه روستاییان و عشایر مانند سایر صندوقهای بیمهای موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان را اجرا میکند. اقدامات اولیه برای این کار انجام شده تا یک همسانسازی خوب و به معنی واقعی را در صندوق ایجاد کنیم و برای افرادی که در سطوح مختلف قرار دارند، تفاوتی بین مبلغ مستمری سطوحهای مشابه آنها نباشد. طرح اولیه این اقدام آماده شده است و در حال دریافت مجوزهای قانونی هستیم. امیدواریم بتوانیم هرچه زودتر این مجوزها را دریافت کنیم و هر زمان که مجوز اجرای طرح همسانسازی داده شود، ما از تاریخ ۱ فروردین ۹۹ محاسبات خود را انجام میدهیم و معوقات برای بازنشستگان واریز خواهد شد. امیدواریم تا پایان نیمه اول امسال، این همسانسازی انجام شود.
وی افزود: قصد داریم در این همسانسازی، مثلا دریافتی فردی که ۱۰ سال پیش بازنشسته شده است با فردی که در سال گذشته بازنشسته شده و هر دو در یک سطح حقوق قرار دارند، همسانشود. همانطور که میدانید صندوق بیمه روستاییان و عشایر ۸ سطوح درآمدی دارد و افراد در روز اول انتخاب میکنند که میخواهند در کدام یک از این سطوح قرار گیرند و بیمهپردازی هم بر همین مبنا انجام میشود. ۱۵ درصد هر سطح، بهعنوان حق بیمه در نظر گرفته میشود که ۵ درصد را بیمهپرداز و ۱۰ درصد را دولت پرداخت میکند؛ بهنوعی دو سوم حق بیمه روستاییان را دولت پرداخت کرده و حکم کارفرما را دارد. در هر یک از این سطوح که افراد بیمهپردازی کردهاند، قصد داریم کاری کنیم تا بیمهشدگانی که در سالهای گذشته بازنشسته شدهاند با بیمهشدگانی که در سالهای اخیر بازنشسته شدهاند و هر دو در یک سطح بیمهپردازی هستند، یک میزان حقوق را دریافت کنند.
وی تصریح کرد: بر اساس اصول بیمه ای، میزان مستمری که صندوق های بازنشستگی پرداخت میکنند باید با میزان حق بیمهای که دریافت کردهاند و سنوات بیمه پردازی متناسب باشد؛ اگر این تناسب وجود نداشته باشد و مستمری بیش از حق بیمه دریافتی باشد، پایداری صندوق به خطر خواهد افتاد. علاوه بر این، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر یک میکروپنشن یا صندوق خرد بازنشستگی است و مستمریای که می پردازد، یک کمک هزینه است. هنگامی که این مبلغ مستمری را با میزان حق بیمهای که از بیمهشدگان دریافت میکنیم مقایسه کنیم، متوجه میشویم که بیش از آنچه پرداخت کردهاند، دریافت میکنند. امسال برای حق بیمه سطح یک که حدود ۵۵۰ هزار تومان است از هر روستایی تنها ۲۷ هزار تومان در ماه گرفته میشود؛ حق بیمه صندوق در سطح ۸ بیمهپردازی هم فقط ۷۰ هزار تومان است. به عبارت بهتر، اگر یک فرد روستایی ۱۴ سال بیمهپردازی کرده و بعد از آن ۱۹ سال مستمری دریافت میکند، به نرخ روز اگر محاسبه کنیم، ۱۸ برابر حق بیمهای که پرداخت کرده از صندوق مستمری گرفته است.
وی افزود: علاوه بر این، ذات روستا با ذات شهر متفاوت است؛ در شهر وقتی یک کارمند بازنشسته میشود، دیگر نمیتواند کاری انجام دهد و فقط باید با حقوق بازنشستگی خود امرار معاش کند، اما در روستا اینطور نیست. در صندوق روستاییان و عشایر، ملاک بیمه شدن شغل افراد نیست و افراد عموما حتی پس از بازنشستگی نیز به فعالیت خود ادامه میدهند. یک روستایی پس از بازنشستگی، زمین کشاورزی خود را از دست نمیدهد و میتواند فعالیت خود را بر روی زمین خود ادامه دهد و هیچ کس هم نمیگوید دیگر اجازه کار در مزرعه خود را ندارد. صندوق بیمه روستاییان و عشایر از روستاییانی که سنشان بالا رفته و دیگر مانند گذشته نمیتوانند بر روی زمینهای کشاورزی خود کار کنند حمایت میکند و مبلغی را به عنوان مستمری پرداخت میکند. این مستمری یک کمک هزینه برای روستاییان است و وقتی این رقم در کنار سایر درآمدهایهای روستاییان قرار میگیرد، در افزایش کیفیت زندگیشان کمک زیادی خواهد بود.