چه مقدار چربی در روز مصرف کنیم؟
حداکثر چربی که باید در روز بخورید در صورت پیروی از یک رژیم ۲۰۰۰ کالری ، ۷۸ گرم است.
به گزارش ایلنا، مصرف بیش از حد هیچچیز خوب نیست، به خصوص اگر آن چیز چربی اشباع باشد، که در بسیاری از فرآوردههای جانبی گوشتی و جانوری یافت میشود. چند نشانه هشداردهنده وجود دارد که نشان میدهند حجم چربی مصرفی تان خیلی بالاست.
برخی علائم شایع نشان میدهند شما در رژیم غذاییتان چربی زیادی دارید، حتی اگر آنها چربیهای سالم موجود در آووکادو، ماهی سالمون و مغزیات باشند.
۱. سطح کلسترول شما در حال افزایش است. چربیهای اشباع که در منابع حیوانی مانند کره و پنیر وجود دارد، باعث افزایش کلسترول بد یا LDL میشود.
۲. دهانتان بوی بدی دارد. اگر شما از چربی به عنوان منبع اصلی انرژیتان استفاده میکنید، کتون تولید میکنید که منجر به ایجاد بوی نامطبوعی در دهان میشود.
۳. مشکلات دستگاه گوارش را تجربه میکنید. اگر رژیم غذاییتان پر چربی باشد، به احتمال زیاد سبزیجات، میوه یا غلات سبوسدار کافی مصرف نمیکنید. رژیم غذایی کم فیبر میتواند منجر به یبوست و سایر مشکلات گوارشی شود.
۴. نفخ و تورم زیادی دارید. هم چربی اشباع و هم چربی ترانس هر دو به دلیل ایجاد التهاب در بدن شناخته و باعث نفخ و تورم در بدن میشوند.
۵. وزنتان در حال افزایش است. چربی به لحاظ کالری متراکم است. به طوری که دو برابر کربوهیدراتها و پروتئین کالری دارد. هر گرم چربی ۹ کالری و هر گرم پروتئین و کربوهیدارت ۴ کالری دارد.
چه مقدار چربی باید در روز بخورید؟
FDA میگوید حداکثر چربی که باید در روز بخورید – در صورت پیروی از یک رژیم ۲۰۰۰ کالری در روز – ۷۸ گرم است. البته این میزان بسته به نیازهای کالری روزانهتان متفاوت است. با این حال، این رقم باید به عنوان یک معیار مورد استفاده قرار گیرد.
به علاوه، بیش از ۱۰٪ کالری روزانه شما نباید به چربی اشباع اختصاص یابد. یعنی اگر روزی ۲۰۰۰ کالری میخورید، باید مصرف چربی اشباع را به ۲۲ گرم، محدود کنید. با این حال، انجمن قلب آمریکا پیشنهاد میکند که برای ارتقاء سلامت قلب، این رقم را به ۱۳ گرم در روز محدود کنید.
از چربیهای ترانس باید به طور کلی پرهیز کنید. این چربیها غالبا در غذاهای بستهبندی و فرآوریشده پنهان میشوند.
برخی از عوارض جانبی خوردن چربی بیش از حد
اگر به طور مرتب غذاهای متراکم در کالری یا غذاهای پرچرب مصرف میکنید و متوجه شدهاید که به طور فزاینده وزنتان بالا میرود، ممکن است در معرض خطر بالاتر مقاومت به انسولین قرار بگیرید. این روند میتواند به دیابت نوع ۲، بیماری کبد چرب و فشار خون بالا منجر شود.
منبع: خبرنامه