طرز تهیه فلافل ترد و خوشمزه
فلافل یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار جنوب کشور است که به دلیل طعم بسیار خوب و همچنین ارزان و مقرون به صرفه بودن آن در تمام کشور فراگیر شده است. البته اصالت فلافل متعلق به کشورهای عربی میباشد و یکی از غذاهای پر مصرف و رایج در این کشورها میباشد.
مواد لازم برای تهیه فلافل ویژه ۴ نفر
پیاز متوسط: ۱ عدد
سیر: ۲ تا ۳ حبه
پودر تخم گشنیز: ۲ قاشق چایخوری
زیره: ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
فلفل: ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
بکینگ پودر: ۱/۲ قاشق چایخوری
زردچوبه: به مقدار لازم
تخم مرغ: ۱ عدد
گشنیز تازه: ۱/۲ پیمانه
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
قبل از اینکه بریم سراغ طرز تهیه ابتدا باید توضیحاتی در خصوص مواد اولیه بدیم:
۱- نکات مربوط به نخود فلافل
۲- نکات مربوط به پیاز
۳- نکات مربوط به ادویه
۴- نکات مربوط به گشنیز
دستور پخت و طرز تهیه فلافل
۲- بعد از این مرحله مواد را در یک ظرف بگذارید تا به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید.
۳- سپس مجدد کمی مواد را ورز دهید اگر احساس کردید مواد اولیه خیلی خشک شده است یک قاشق غذاخوری آب سرد به آن اضافه کنید.
۴- در یک ظرف مناسب به مقدار لازم روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید روغن گرم شود نکته مهم در این مرحله مقدار روغنی است که اضافه میکنید روغن را باید به اندازهای اضافه کنید که فلافلها تا نصفه در روغن باشند حتماً شنیده اید که اغلب برای سرخ کردن فلافل به اندازهای روغن اضافه میکنند که فلافلها در روغن شناور باشند، اما این کار اشتباه است، چون باعث میشود روغن به خورد فلافل برود در نتیجه فلافل شما سفت میشود.
۵- فلافلها را میتوانید با دست شکل دهید یا اینکه از قالبهای مخصوص فلافل استفاده کنید میتوانید سر قالب را کمی با روغن چرب کنید و بعد به مقدار لازم از مواد روی آن قرار دهید و سرخ کنید موقع سرخ کردن هر از گاهی با قاشق روغن روی فلافلها بریزید.
۶- برای کنجدی کردن فلافل کافیه فلافلها رو قبل از سرخ کردن در ظرف کنجد بگذارید تا کنجدها به آن بچسبد.
مخلفاتی که میشود در کنار فلافل استفاده کرد؟
خیلی مواقع ممکن است شما تمام مراحل را طبق دستور پیش رفته باشید، اما باز هم فلافل خوش طعم و خوشمزهای نداشته باشید لذا در این قسمت سوالاتی که ممکن است در راستای تهیه فلافل برای شما پیش بیاید را مطرح میکنیم:
چرا فلافل سفت میشود؟
۲- همان طور که گفتیم برای سرخ کردن فلافل حرارت باید متوسط باشد اگر حرارت کم باشد روغن جذب فلافل میشود در نتیجه فلافل سفت میشود.
چرا فلافل خشک میشود؟
۲- همچنین اگر تمام آب پیاز را بگیرید باز هم باعث خشک شدن فلافلها میشود.
۳- اگر تخم مرغ به نسبت بقیه مواد بیشتر باشد باعث خشک شدن فلافل میشود.
چرا فلافل خمیری شده است؟
۲- اگر روغن بیش از حد داغ باشد فلافل زود سرخ میشود، اما داخل آن نپخته و خمیر میماند.
چرا فلافل ترک میخورد؟
۲- مواد را بعد از اینکه با هم مخلوط کردید و کمی ورز دادید داخل یخچال استراحت دهید اگر این مرحله را حذف کنید امکان دارد موقع سرخ کردن متلاشی شود.
چرا موقع سرخ کردن روغن کف میکند؟
چطور دمای مناسب برای روغن را تشخیص دهیم؟