خبرگزاری کار ایران

منابع غنی ویتامین A, C و D در مواد غذایی

منابع غنی ویتامین A, C و D در مواد غذایی
کد خبر : ۸۹۸۴۷۸

کمبود ویتامین‌هایی مثل C و A و D باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.

به گزارش ایلنا، با شیوع بیماری کرونا در دنیا و همه‌گیری آن یکی از موضوعاتی که مکرراً توصیه می‌شود، تغذیه صحیح است.

غالب پزشکان و متخصصین تاکید می‌کنند که با تقویت سیستم ایمنی بدن می‌توان ویروس کرونا را شکست داد و از مبتلاشدن به این بیماری پیشگیری کرد.

مواد غذایی دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی مختلفی است که بهره‌گیری از تمام آنان برای بدن ما لازم و ضروری است. از همین رو گزیده‌ای از توصیه‌های تغذیه‌ای دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ارائه می‌شود.

توصیه‌های تغذیه برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی و کرونا

عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله ویروس کرونا دارد.

عامل ابتلا به این ویروس بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت و بیماری‌های ریوی، بیماری‌های قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است. کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مثل ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه‌های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزی‌های دارایویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی می‌توان از این ویتامین بهره‌مند شد به عنوان مثال مصرف روزانه یک یا ۲ عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.

هویج، کدو حلوایی و سبزی‌های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند. به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه ۳ واحد از گروه سبزی‌ها (به جز سبزی‌های نشاسته‌ای) و حداقل ۲ واحد میوه توصیه می‌شود.

کودکان زیر ۵ سال، مادران باردار، سالمندان و بیمارانی که دارو‌های کورتنی مصرف می‌کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت کنند:‌

هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنید.

از هویج و کدو حلوایی در غذا‌های روزانه استفاده شود.

مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می‌شود.

از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست‌فود‌ها و غذا‌های چرب و سنگین اجتناب شود.

استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم‌مرغ حائز اهمیت است.

کمبود ریزمغذی‌هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند؛ از از منابع غذایی این ۲ ریز مغذی مثل حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر، لبنیات و سبزی‌های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.

از خوردن غذا‌هایی که خوب پخته نشده (مثل کباب‌هایی که مغز پخت نشده‌اند) خودداری شود.

از خوردن غذا و مایعات در مکان‌هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خودداری شود.

در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید از غذا‌های آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.

از جوانه‌های گندم، ماش و شبدر که حاوی ویتامین C هستند در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

از میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان فصل مثل انار، پرتقال‌های تو سرخ، گریپ‌فروت و ... استفاده کنید.

به خاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی‌ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا دارد.

منبع: تسنیم

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز