چالش های طنازانه با ویروس کرونا در جهان!
همه گیری ویروس (کووید- ۱۹) دستمایه طنازی اهالی هنر در سراسر دنیا شده است.
به گزارش ایلنا، هیچ وقت فکرش را نمیکردیم که یک ویروس کوچک کل دنیا را به هم بریزد و به یک بحران جهانی تبدیل شود. درست است که یک روی این بیماری واگیردار، ناراحتی و درد و رنج است، اما روی دیگر آن که زندگی را برای اهالی جهان کمی خوشایند میکند، شوخیهایی است که با شیوع این ویروس و اثر آن بر سبک زندگی میشود. طبق معمول ایرانیها هم که جزو طنازان درجه یک جهان هستند و با هر شرایط و موقعیتی شوخی میکنند، دست به دست مردم دیگر کشورها دادهاند و با کرونا شوخی کردهاند. در این مطلب نگاهی داریم به انواع طنازی ایرانیها و خارجیها درباره کرونا و قرنطینه.
طنازیهای کاریکاتوری
خیلی قبلتر از این که طنز نوشتاری به وجود بیاید، کاریکاتور سر و کلهاش پیدا شد. شاید بتوان نقاشیهای انسانهای اولیه بر دیواره غارها را اولین کاریکاتورها دانست. کاریکاتور نوعی نقاشی است که موضوعی اجتماعی، سیاسی و... را به شکلی خندهآور ترسیم میکند و البته مخاطب را هم به فکر وامیدارد.
کاریکاتوریستها در هر جای جهان، بسته به موقعیت و شرایطی که در آن قرار دارند، همیشه حرف شان را با استفاده از طنز تصویری زدهاند. حالا هم که شیوع ویروس کرونا به بحرانی جهانی تبدیل شده و دولتها و رسانهها مدام از مردم میخواهند در خانه بمانند و نکات بهداشتی را رعایت کنند، کاریکاتوریستها هم بیکار ننشستهاند و به کمک هنرشان موضوعات کرونایی این روزها را به طنز کشیدهاند.
شهاب جعفرنژاد از جمله کاریکاتوریستهای شناخته شده ایرانی است که وضعیت روزهای کرونایی کشورمان را به طنز درآورده است: از دیگر کاریکاتورهای کرونایی میتوان به اثر آنتونیو رودریگوئز، کارتونیست مکزیکی اشاره کرد که به چالش کشیده شدن دولت آمریکا در برابر شیوع کرونا را سوژه طنز خود کرده است. در این کاریکاتور ویروس کرونا خطاب به آمریکا میگوید: «سلام بازنده»!
طنازیهای نوشتاری
طنزپردازیهای کرونایی روی دیگری هم دارد و آن طنزهای نوشتاری به ویژه در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مانند توئیتر است.
از زمانی که ویروس کرونا وارد ایران شد تا کنون، مطالب طنز فراوانی درباره ویروس کرونا، تأثیراتش بر سبک زندگی افراد و دیگر حواشی مربوط به آن در فضای مجازی دست به دست شده است. علاوه بر ایرانیها، مردم دیگر کشورها از جمله انگلستان، ایتالیا، آلمان و ترکیه هم با این بیماری برخورد طنزآمیز داشتهاند. این یعنی طنز نقش مهمی در تسلیبخشی برای کاهش دردها و رنجهای ناشی از بحرانها ازجمله کرونا دارد. به چند نمونه از طنزهای نوشتاری ایرانیها در فضای مجازی توجه کنید: «توی گروه فامیلی ما از صبح تا الان ۴۵ بار داروی کرونا کشف شده»، «نمیشه از کرونا اجازه بگیریم دونه دونه بریم بیرون قرنطینه آب بخوریم، زود برگردیم؟»، «با توجه به این که کرونا توی سرما تا مدتها زنده میمونه یه مقدارشو توی فریزر نگه میدارم برای وقتایی که بچههای فامیل میان خونهمون مهمونی»، «واسه ما ایرانیها که تا قبل از کرونا همه چی رو با فوت تمیز میکردیم استفاده از این همه آب و وایتکس و ضد عفونی سخته»!
چالشهای طنازانه
یکی از آثار بارز شیوع ویروس کرونا در جهان، قرنطینههای اجباری یا خودخواسته در خانه است. موضوعی که شاید محدودیت به نظر برسد، ولی برای بعضیها یک فرصت برای بروز خلاقیت و طنازی به شمار میرود. یکی از چالشهای بامزه و طنازانهای که به دلیل شیوع کرونا در جهان به راه افتاده، چالش بازآفرینی شاهکارهای هنری در خانه است.
ماجرا از این قرار است که موزه گتی در آمریکا در حساب توئیترش از مردم خواسته در روزهای قرنطینه با افراد و وسایلی که در خانه هستند، به بازآفرینی آثار مشهور هنری بپردازند. نتیجه این بازآفرینیها تصاویر جالبی است که تعدادی از آنها را میبینید.
منبع: خراسان