درمان کبد چرب با ترکیبات گیاهی
مطالعات محققان دانشگاه چونگ کینگ چین نشان میدهد ترکیبات موجود در بسیاری از سبزیجات محبوب قادر به مقابله با عارضه کبد چرب هستند.
به گزارش ایلنا، کبد چرب عارضهای است که به دلیل شیوه زندگی کمتحرک، مصرف غذاهای چرب، شیرین و پرکالری بوجود میآید. با توجه به گزارش محققان کلینیک کلیولند آمریکا، وجود چربی در کبد طبیعی است؛ ولی زمانی که این میزان افزایش یابد، یعنی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد شود، عارضهای به نام کبد چرب به وجود میآید. دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی وجود دارد.
کبد چرب الکلی به دلیل مصرف الکل بوجود میآید. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلا به کبدچرب الکلی را افزایش میدهد.
هنوز دلیل قطعی ابتلا به کبد چرب غیر الکلی مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال میدهند سن، اضافه وزن، دیابت و کلسترول بالا، مهمترین عوامل خطر این عارضه باشند. علل دیگر کبد چرب غیر الکلی استفاده از داروهای مختلف، هپاتیت، بیماریهای خود ایمنی یا بیماریهای کبد ارثی، کاهش سریع وزن و سوء تغذیه هستند.
مطالعات جدید نشان میدهد سبزیجاتی مانند انواع کلم به ویژه کلم بروکسل حاوی ترکیباتی به نام ایندول هستند که میتواند باکتریوم روده را تنظیم کند و برای مقابله با کبد چرب پتانسیل خوبی دارد. محققان بر این باروند با استفاده از این ترکیبات میتوان به روشهای درمانی فوقالعادهای دست یافت.
متاسفانه این عارضه در مراحل اولیه هیچ علامت خاصی ندارد و با گذشت زمان و پیشرفت بیماری علایمی مانند احساس خستگی، کاهش وزن و اشتها، زرد شدن پوست، ضعف، حالت تهوع، سردرگمی و اختلال حافظه در بیمار دیده میشود. بزرگ شدن کبد، احساس درد در مرکز و قسمت فوقانی راست شکم و تیره شدن پوست گردن و زیر بغل یا مشاهده لکههای تیره، برخی از علایم دیگر کبد چرب هستند.
منبع: رکنا