زنکشی در فرانسه به مرز بحران رسید
در فرانسه آمار بالای زنانی که به دست شریک زندگی فعلی یا قبلیشان کشته میشوند، به مرز بحران رسیده است.
روز یکشنبه ۱۶ تیر زنی در حومه پاریس به دست دوستپسرش کشته شد و به این ترتیب آمار زنان قربانی خشونت زناشویی از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون به ۷۴ نفر رسید.
وضعیت کشته شدن زنان در فرانسه به قدری نگرانکننده شده است که رسانهها مدام درباره آن مینویسند و گروههای مدافع حقوق زنان نیز کارزارهایی را برای مبارزه با این پدیده به راه انداختهاند.
روز شنبه گروهی از افراد خانواده و نزدیکان زنان قربانی و نیز گروههایی از مدافعان حقوق زنان که شمارشان به حدود دو هزار نفر میرسید، برای اعتراض به خشونتهای مرگبار علیه زنان در میدان رپوبلیک (جمهوری) پاریس تجمع کردند.
واکنش ماکرون و اقدام دولت
واکنشها به پدیده زنکشی در فرانسه به بالاترین سطوح این کشور رسیده است.
امانوئل ماکرون روز شنبه در واکنش به این معضل کشورش در توییتر خود نوشت: «خانمها، جمهوری فرانسه نتوانست از شما محافظت کند.»
رئیس جمهوری فرانسه با نام بردن از برخی زنان قربانی خشونت خانگی در فرانسه ادامه داد: «اسامی شما آشناست. شما دوست، مادر، خواهر یا دختر ما هستید. ما از خشونتی که جان شما را گرفت بیزاریم و علیه آن به پا میخیزیم. جمهوری فرانسه باید از همه زنانی که امروز جانشان در خظر است محافظت کند.»
آقای ماکرون با معرفی وبسایت وزارت کشور فرانسه و اعلام یک شماره تلفن برای اعلام خشونتهای خانگی از شهروندان کشورش خواست تا موارد آزار و خشونت علیه زنان را گزارش دهند.
از سوی دیگر مارلن شیاپا، وزیر مشاور در امور برابری زنان و مردان فرانسه از برگزاری نشستی برای بررسی موضوع خشونت علیه زنان در ماههای آینده خبر داد. پیش از این امانوئل ماکرون گفته بود که خانم شیاپا به زودی تصمیمهای تازه دولت در این زمینه را اعلام خواهد کرد.
به نظر میرسد که واکنش ماکرون، پاسخی به درخواست راهپیمایان روز شنبه باشد که از رئیس جمهوری خواسته بودند شخصا وارد این پرونده اجتماعی شود.
هر سه روز یک زن بر اثر خشونت خانگی میمیرد
روزنامه لوموند در شماره دوشنبه ۱۷ تیر با انتشار تحلیلی از وضعیت خشونتهای خانگی در فرانسه نوشت که به طور میانگین هر سه روز یک زن به دست شریک زندگی فعلی یا سابقش کشته میشود. به نوشته این روزنامه شمار کلی این قربانیان در هر سال به ۱۴۰ نفر میرسد.
تحلیلگر لوموند با بیان این که بیشترین موارد زنکشی در هنگام ترک زندگی مشترک از سوی زن یا پس از آن روی میدهد، مینویسد از سال ۲۰۱۷ که هشتگ «میتو» (من هم همینطور) و «خوکت را لو بده» در دفاع از حقوق زنان در فرانسه به راه افتاد، آمار چنین خشونتهایی بیشتر شده است. لورن دوفوشه، خبرنگار لوموند با استناد به آمار همرسان شده در صفحه فیسبوکی کنشگران علیه زنکشی مینویسد که آمار زنان کشته شده در شش ماهه اول سال ۲۰۱۹ در حالی افزایش یافته که در سال ۲۰۱۸ در همین بازه زمانی ۶۴ نفر بوده است.