خطر مرگبار نوشیدن آبمیوههای طبیعی
نتیجه یک تحقیق جدید نشان داد که افراط در نوشیدن آبمیوههای ۱۰۰ درصد طبیعی خطر مرگ زودرس را تا ۴۲ درصد افزایش میدهد.
به گزارش ایلنا، بر کسی پوشیده نیست که نوشیدنیهای حاوی شکر برای سلامتی مضر بوده و چاق کنندهاند اما برخی افراد به اشتباه فکر میکنند که آبمیوههای ۱۰۰ درصد طبیعی انتخاب سالمی هستند، فرضیهای که چندان صحت ندارد.
نتایج تحقیقات جدید محققان نشان داد که اگرچه شکر موجود در آبمیوههای طبیعی، مصنوعی و افزودنی نیست اما افراط در نوشیدن این آبمیوهها به اندازه نوشیدنیهای شیرین شده برای بدن مضر بوده و خطر مرگ زودرس را تا ۴۲درصد افزایش میدهد.
محققان به مدت ۶ سال پروندههای مرگ و پرسشنامههای عادات غذایی ۱۳ هزار نفر با سن بالای ۴۵ سال را بررسی کرده و دریافتند که خطر مرگ زودرس در افرادی که ۱۰ درصد یا بیشتر از کالری روزانه خود را از نوشیدنیهای حاوی شکر دریافت میکنند، ۱۴ درصد بیشتر است و مصرف هر مقدار اضافی خطر مرگ را ۲۴ درصد افزایش میدهد.
مصرف بیش از اندازه نوشیدنیهای حاوی شکر مقاومت به انسولین را افزایش داده و باعث انباشت چربی دور کمر می شود که برای سلامتی خطرناک است.
به توصیه محققان، نباید بیش از ۴ تا ۸ اونس (حدود نیم لیتر) در روز آبمیوه نوشید.
توصیه پزشکان در مورد کودکانی که آبمیوه مینوشند هم این است که ضمن کاستن از میزان مصرف، آبمیوههای آنها با افزودن آب رقیق شود.
بهترین گزینه استفاده از خود میوه به جای آب آن است، یک سیب یا پرتقال سرشار از فیبر و مواد مغذی دیگر است که نمی توان آن را با مصرف آبمیوه به دست آورد.
منبع: ایرنا