چند سال از عمر ما در شبکههای اجتماعی هدر میرود؟
ما انسانها به طور میانگین روزانه ۲ ساعت از وقتمان را در اپلیکیشنهای اجتماعی میگذرانیم؛ یعنی چیزی معادل ۵ سال و ۴ ماه در طول عمرمان!
به گزارش ایلنا، روزنامه سازندگی به نقل از لایفهک نوشت: مردم ۱.۱۵ میلیارد ساعت را در ماه را به بازیهای موبایلی مشغول هستند! بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۱۶ انجام شده بازیهای موبایلی از لحاظ اختصاص دادن وقت مردم به خود درست پشت سر شبکههای اجتماعی قرار دارند یعنی دومین فعالیت مرتبط با تکنولوژی انسانها!
ما انسانها به طور میانگین روزانه ۲ ساعت از وقتمان را در اپلیکیشنهای اجتماعی میگذرانیم؛ یعنی چیزی معادل ۵ سال و ۴ ماه در طول عمرمان! قطعاً خواندن و آگاهی از این اعداد که نمایی از واقعیت هولناک وقت گذرانی بشر عصر جدید در فضای مجازی است به شدت تعجبآور است. جالبتر زمانی است که بدانید شما میتوانید در معادل همین زمان ۳۲ مرتبه به ماه سفر کنید و مجدداً به کره زمین بازگردید!
و البته اینها تنها زمانهایی نیستند که ما به هدر میدهیم!
اپلیکیشنهای اجتماعی از فعالیتهای هر روز ما در آنها میلیونها دلار به دست میآورند! شاید برای خیلی از ما مهم نباشد که پولهایی معادل یک تا دو دلار در اپلیکیشنهای اجتماعی هزینه کنیم که خب هر چه تعداد آنها بالاتر میرود رقم هم بیشتر میشود. برای مثال یکی از بازیها مطرح که طرفداران بسیاری داشته است و به نام pokemon go شناخته میشود روزانه بیش از ۲.۳ میلیون دلار درآمد کسب میکند؛ در حالی که برخی دیگر از این بازیهای محبوب، مثلاً candy crush روزانه ۱.۱ میلیون دلار پول به دست میآورد.
شاید حالا کمی درباره زمان و پولی که برای این بازیها مصرف میکنید بیشتر فکر کنید؛ وقتش رسیده فکر کنید چرا اصلاً چنین اتفاقی میافتد و حالا باید دقیقاً چه کار کنید؟
ما زمان زیادی را به استفاده از تلفنهای همراهمان اختصاص میدهیم شاید چون خیلی راحت حوصلهمان سر میرود و البته موبایلها زیادی دم دستمان هستند! بیحوصلگی چیزی نیست که ما را خوشحال کند شاید به همین دلیل میخواهیم به هر ترتیبی که شده از آن خلاص شویم. یکی از همین راهها بازی کردن با موبایل است. در واقع تلفن همراه ما وسیلهای است که کمک میکند تا از ملامت و بیحوصلگی فرار کنیم؛ هر چند گشت و گذار بیش از اندازه و تمام نشدنی در موبایل میتواند ذهن را کرخت و بیحس کند اما به زعم بسیاری بهتر از هیچی است و خب موضوع اینجاست که اصلاً نمیتوانیم چنین فعالیتی را متوقف کنیم. در حقیقت یکی از دلایلی که شبکههای اجتماعی را برای ما جذاب میکنند همان هیجانی است که در زمانهای ملالت به آن نیاز داریم و خب، این هیجان را در شبکههای اجتماعی جستجو میکنیم. شاید به همین دلیل است که موبایلها همیشه در نزدیکترین فاصله ممکن از ما قرار دارند!
اما آیا میدانستید بازی کردن با موبایل نمیتواند ملامت و بیحوصلگی ما را از بین ببرد؟! تصور ما این است که بازی کردن با موبایل سرگرممان میکند و به نوعی وقتمان را میگذراند؛ با این حال دانشمندان نظر دیگری در این باره دارند و در واقع برعکس این داعیه را مطرح میکنند؛
تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه تمپل نشان داده بازی کردن بیفکر با موبایل نه تنها صبوری که قدرت کنترل خود را هم از ما سلب میکند؛ هر چه زمان بیشتری را در اپلیکیشنهای موبایلی سپری کنیم بیشتر هم حوصلهمان سر میرود. در عین حال ما خیلی بیشتر بدون فکر و با تکیه بر انگیزههای آنی سراغ موبایل میرویم؛ بدین معنی که توانایی ما برای مقاومت در برابر استفاده از موبایل کاهش پیدا میکند.”
موضوع از این قرار است که ما هرچه زمان بیشتری را با موبایل بگذرانیم خودداری و مقاومت در برابر استفاده از آن را کمتر میکنیم. اما در عین حال ملالت و بیحوصلگی هم در ما از بین نمیرود.
با این وصف حالا شما به کمک این راهکارها میتوانید در زمان و پولتان صرفهجویی کرده و وقت کمتری را در اپلیکیشنهای موبایلی بگذرانید.
۱- خودتان را به چالش بکشید؛ در زمانهای خاص موبایلتان را چک نکنید. در برابر این میل مقاومت کنید. برای خودتان قانون بگذارید. مثلاً زمانی که منتظر اتوبوس هستید یا در رستوران نشستهاید تا غذایتان را بیاورند به هیچ عنوان سراغ موبایل نروید.
۲- اپلیکیشنهای اجتماعی و بازیها را در فولدری در صفحه آخر موبایل قرار بدهید و زنگهای آنها را خاموش کنید.
۳- فعالیتهای سرگرم کننده دیگری فراتر از موبایل برای خودتان پیدا کنید. یادتان باشد شما یک زندگی واقعی و جدی خارج از اینستاگرام، فیسبوک و سایر دیگر اپلیکیشنهای اجتماعی دارید بنابراین آنها نمیتوانند تنها سرگرمی شما در زندگی باشند.
منبع: شفقنا