چگونه از پوسیدگی دندانها پیشگیری کنیم؟
پوسیدگی دندان نوعی بیماری است که در آن بافت سخت دندان (مینا و سپس عاج) در اثر ترشح اسید از باکتریهای پوسیدگی زا مواد معدنی کلسیم و فسفر را ازدست داده و به تدریج از بین میروند.
به گزارش ایلنا، پوسیدگی دندان مرحله غیرقابل برگشت در فرایند حل شدن مواد معدنی مینا توسط اسید محسوب شده و درمان آن تنها از راه جایگزینی بافت سخت از دست رفته دندان با مواد ترمیمی دندانپزشکی امکانپذیر است و اگر پوسیدگی تاج دندان به موقع متوقف و جایگزین نشود و پوسیدگی به ریشه دندان برسد نیاز به درمان ریشه یا عصب کشی است.
در موارد شدیدتر ممکن است حتی نیاز به خارج کردن یا کشیدن دندان باشد.خوردن شیرینی جات و تنقلات چند اسید به نامهای اسید لاکتیک، اسید استیک، اسید فرمیک در دندان به وجود میورد آ آورد که میآورد میآورد میکه این اسیدها به دلیل مجاورت با باکتریها منجر به پوسیدگی دندانها میشوند لذا بهتر است افراد از مصرف شکلات و شیرینیهایی که منجر به آسیب به بدن و به ویژه دندانها میشوند خودداری کنند.
مصرف میوه و آجیل سبب شده تا ویتامین و مواد مغزی بدن تامین شوند اما اگر افراد تمایل به میل کردن شیرینی دارند جهت پیشگیری از پوسیدگی دندانها باید بلافاصله یک لیوان آب بنوشند و در طول روز نباید از مسواک زده غافل شوند و بهتر است از نخ دندان و گاهی از دهانشو نیز استفاده کنند.
گفتنی است؛ خوارکیهایی که از پوسیدگی دندانها پیشگیری میکنند شامل تخم مرغ، سیب زمینی شیرین، ماست، اووکادو، توت فرنگی، کره، آجیل و لوبیا هستند که این مسئل نیاز به بررسی بیشتری دارد.
منبع: تندرست نیوز