9 دانه روغنی که باید در رژیم غذاییتان باشد
این دانههای روغنی سالم را هر روز وارد رژیم غذاییتان کنید.
به گزارش ایلنا، دانهها سرشار از مزایای بی شمار برای سلامتی هستند و آگاهی از این مزایای آنها شاید تشویق تان کند تا بیشتر از قبل به مصرف آنها روی بیاورید. انواع مختلف دانهها سرشار از پروتئین، فیبر، آهن، ویتامینها و اسیدهای چرب امگا 3 است.
در اینجا 9 دانه خوراکی که بهتر است هر روز آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانید، بیشتر معرفی شده است:
دانههای چیا: فقط دو قاشق غذاخوری از این دانهها حاوی نزدیک به 10 گرم فیبر است. دانههای چیا این دانه ها سرشار از پروتئین، چربیهای امگا 3، کلسیم، منگنز و فسفر است. دانههای چیا همچنین سرشار از آنتی اکسیدانها هستند. آنتی اکسیدان ها به مقابله با تشکیل رادیکالهای آزاد که موجب آسیب به مولکولهای سلولی، تسریع روند پیری و همکاری در بروز بیماریهایی از قبیل سرطان میشود، می پردازند.
برنج قهوهای: آنتی اکسیدان موجود در این برنج 30 برابر بیشتر از برنج سفید است. برنج قهوهای همچنین منبع خوب فولات، منیزیوم، فسفر، روی، ویتامین ب 6 و نیاسین نیز به شمار میرود.
دانه کدو تنبل: سرشار از ویتامین ب، آهن، منیزیم، زینک و پروتئین است. پروتئینهای تخمه کدو به میزان زیادی در اسیدآمینهای به نام تریپتوفان متمرکز شدهاند که باعث کاهش میزان استرس و اضطراب میشوند. این دانهها همچنین حاوی میزان زیادی از اسیدهای چرب ضروری هستند که به سلامت رگ های خونی کمک می کنند و کلسترول بد خون را پایین میآورند.
کوینولا: اگر به دنبال منابع پروتئین سالم هستید، کوینولا یکی از این گزینهها است و در هر فنجان 8 گرم پروتئین دارد. کوینولا همچنین سرشار از فیبر و آهن و یک منبع فاقد گلوتن محسوب میشود.
دانههای کتان: این دانهها، منبع فیبرهای محلول هستند، میزان کلسترول را کاهش داده و باعث میشوند که احساس سیری طولانی مدتی داشته باشید. دانه کتان میزان قند خون را نیز کنترل میکند. دانه کتان حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب امگا 3 است که برای سلامت چشم ها و مغز مفید بوده و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.
شاه دانه: این دانه های ریز حاوی فیبرهایی هستند که برای سلامت قلب و سیستم گوارشی مفید هستند. شاه دانه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 برای سلامت پوست و مو بسیار مفید است. امگا 3 ها همچنین التهاب را کاهش می دهند و سلامت قلب و عروق و مغز را تضمین می کنند. از این گذشته شاه دانه حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتوسترول است که میزان کلسترول خون را پایین می آورد.
دانه های آفتابگردان: هر اونس از این دانه ها، نیمی از نیاز روزانه شما به ویتامینEرا برطرف می کند. این دانه ها همچنین سرشار از چربی های سالم هستند. دانه آفتابگردان منبع فوق العاده ویتامین ب و فولات محسوب می شود. این دانه ها از سیستم ایمنی و سلامت بدن به خصوص در دوره بارداری حفاظت می کنند.
دانه کنجد: یک انتخاب هوشمند برای کاهش سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید است، از ابتلا به فشار خون بالا پیشگیری کرده و باعث تضمین سلامت کبد می شود. دانه های کنجد به خاطر داشتن مقادیر زیادی ویتامینEمحافظ و تقویت کننده قلب و سیستم عصبی است.
منبع: رکنا