عناوین اقدامات عادی و برجسته اداره کل سازمان های کارگری و کارفرمایی
فرزاد یوسفی مدیرکل تشکلهای کارگری و کارفرمایی وزارت کار گزارشی از عناوین اقدامات عادی و برجسته اداره کل سازمان های کارگری و کارفرمایی را ارائه داد.
به گزارش ایلنا، متن این گزارش به این شرح است:
باسمه تعالی
عناوین اقدامات عادی و برجسته اداره کل سازمان های کارگری و کارفرمایی
- اداره کل سازمان های کارگری و کارفرمایی یکی از ادارات مهم و حساس حوزه معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی بوده که ارتباط مستقیمی با شرکای اجتماعی خود دارد ومیتوان گفت: این اداره کل پل ارتباطی بین تشکل های کارگری وکارفرمایی با وزارت متبوع و سایر نهادهای دولتی وغیردولتی میباشد.
• از ابتدای اجرای قانون فعلی کار در سال ۱۳۶۹ تاکنون ، مبتنی بر نوع سیاستگذاری دولت های وقت درخصوص سازمان های کارگری و کارفرمایی ، روند توسعه تشکل ها ، فراز و نشیب هایی داشته است.اما از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید ، اهتمام ویژه ای به توسعه کمی و کیفی تشکل هایکارگری وکارفرمایی شدهاست.
گزارش آماری
- مطابق آمار موجود از سال ۱۳۸۴ ، تعداد کل تشکل های کارگری و کارفرمایی ۳۵۵۷ تشکل بوده است . این آمار در ابتدای دولت تدبیر و امید به ۷۹۴۸ تشکل رسیده بود . در حال حاضر( دراول بهمن ماه ۱۳۹۷ ) به ۱۳۱۴۸ تشکل رسیده است که رشد ۶۵ درصدی نسبت به ابتدای دولت تدبیر و امید را نشان می دهد .
جدول فوق را در اینجا بیاورید
- تاسیس ۵ تشکل های عالی کشوری ( ملی )
- کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی سراسر کشور
- کانون عالی کارگران بازنشسته کشور
- کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران
- کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران
- مجمع عالی نمایندگان کارگران جمهوری اسلامی ایران
الف- اقدامات عادی:
۱- راهنمایی و ارشاد متقاضیان تشکیل تشکل ها در تاسیس و تجدید انتخابات صحیح و به موقع تشکل موردتقاضا مبتنی بر مقررات موجود.
۲- برگزاری جلسات و نشست های دو یا سه جانبه با تشکل های کارگری و کارفرمایی به منظور بسترسازی برای جلب مشارکت آنها در انجام امور و پذیرش تصدی گری های قابل واگذاری.
۳- اعتمادسازی و مشروعیتزایی نسبت به انتخاب نمایندگان قانونی و واقعی کارگران و کارفرمایان در تشکل های ذی ربط و به تبع آن در کلیه مراجع و مجامع داخلی و بین المللی از طریق معرفی و اعزام کارشناس به مجامع عمومی تشکل ها و اعمال نظارت دقیق بر رعایت مقررات مربوط در مقاطع پیش ازبرگزاری مجمع عمومی ، حین برگزاری و پس از برگزاری مجامع عمومی عادی و فوق العاده آنها.
۴- بررسی و تطبیق مدارک و مستندات تسلیمی تشکل ها با موازین قانونی موجود و ثبت و صدور مجوز ها و مدارک شناسایی لازم جهت فعالیت قانونمند تشکل ها.
۵-
ب- اقدامات برجسته :
۱- برنامه ریزی و اجرای استراتژِی سازمانی ذی ربط با همکاری واحدهای اجرایی درزمینه :
- افزایش و توسعه کمی تعداد تشکل ها برمبنای نرخ رشد ده درصدی اتخاذ شده در شاخص سطح دستگاهی مربوط و تحقق سالانه بیش از نرخ رشد مورد اشاره.
- آموزش و توانمندسازی مسوولان و مدیران تشکل ها برای آشنایی آنها با ماموریت های سازمانی ذی ربط با ارائه محورهای آموزشی مرتبط.
- بایگانی الکترونیک پرونده های تشکل های کارگری و کارفرمایی .
- نشست کفتگوی اجتماعی سه جانبه در جهت تقویت فرهنگ گفتگوی اجتماعی .
- شیوه نامه تاسیس ، تشکیل ، نظارت و ثبت تشکل های کارگری و کارفرمایی .
- احصاء و ترجمه واژه ها و اصطلاحات تخصصی سازمان های کارگری و کارفرمایی .
- بررسی ، تهیه و تدوین اساسنامه نمونهکانون های کارگران بازنشسته در سطوح شهرستان ، استان و عالی .
-تفویض امور به استان های کشور ( به منظور تسریع در ارایه خدمات به شهروندان )
- بروز رسانی اساسنامه تشکل های صنفی ، چاپ و انتشار بروشورهای راهنما ، تدوین و استاندارد سازی واژه های مرتبط با تشکل های کارگری وکارفرمایی
- تدوین نرم افزارهای تخصصی سازمان های کارگری و کارفرمایی
- طراحی و راه اندازی وب سایت تخصصی ادارات کل ستادی و اجرایی
- استاندار نمودن مفاهیم تشکل های کارگری و کارفرمایی در سطح ملی
- برگزاری همایش ها و کارگاه های آ موزشی تخصصی در سطح کشور