خبرگزاری کار ایران

تنوع جشن های کریسمس در اروپا و فراتر از اروپا

تنوع جشن های کریسمس در اروپا و فراتر از اروپا
کد خبر : ۷۰۵۷۰۶

جشن کریسمس در اسپانیا با قرعه کشی بزرگ «ال گوردو» آغاز می شود. جایزه امسال این قرعه کشی ۲.۲۴ میلیارد یورو است.

یورونیوز: 

چه کسی هدیه ها را می آورد؟

بریتانیا: پدر کریسمس

فرانسه: بابا نوئل (سنت نیکلا در شمال شرق فرانسه)

آلمان: مسیح نوزاد

یونان: «آگیوس واسیلیس» در اول ژانویه.

مجارستان: مسیح نوزاد (ژزوسکا). پدر زمستان (تلاپوو) قبل از ۱۹۹۰.

ایتالیا: «بابو ناتاله» در ۲۵ دسامبر و «بفانا» در ششم ژانویه.

لهستان: سنت نیکلا

پرتغال: بطور سننتی مسیح نوزاد اما او به «پایی ناتال» یا «سانتا کلوز» تغییر یافته است.

روسیه: «دد موروز» یا پدر بزرگ فراست

اسپانیا: سه پادشاه شامل ملچیور، کاسپار و بالتازار که ششم ژانویه هدیه می آورند.

ترکیه: بابا نوئل

اوکراین: سنت نیکلا یا بابا بزرگ فروست در ۱۹ دسامبر.

بطور سنتی چه غذاهایی در کریسمس صرف می شود؟

بریتانیا: بوقلمون کبابی برای شام شایع ترین غذاست که با سیب زمینی کبابی، سبزیجات از جمله کلم بروکلی، کرنبری، سس نان و سس گریوی و همچنین سوسیس سرخ شده و پیچیده در بیکن سرو می شود. بعنوان دسر پودینک کریسمس و شیرینی پای کریسمس یا کاستارد و یا کیک کریسمس سرو می شود.

فرانسه: جگر چرب، ماهی آزاد دودی، اسکلوپ یا صدف مورد علاقه فرانسوی ها بعنوان پیش غذا در مراسم کریسمس می باشد. غذای اصلی تقریبا همیشه گوشت است از جمله بوقلمون کباب شده یا غاز. همیشه در منوی غذایی کریسمس می توان روز بیف، ژامبون و یا گوشت خرگوش را هم دید. دسر معمولا کیک «بوش دو نوئل» مخصوص کریسمس است که با مقدار زیادی شکلات و یا خامه پوشیده شده است.

آلمان: آلمانی ها یک وعده غذایی بسیار ساده از ماهی یا گوشت آب پز شده با مخلوطی از سبزیجات در شب کریسمس می خورند. در روز کریسمس بیشتر خانواده ها کباب گوشت بز با سیب زمینی صرف می کنند و برخی خانواده ها نیز بوقلمون و یا جوجه کباب می خورند.

یونان: بطور سنتی غذای شام کریسمس در یونان گوشت خوک کباب شده با انواع خوراکی های خوشمزه است. بوقلمون کریسمس در سالهای اخیر در یونان پر طرفدار شده است. ملوماکارونو و کورابیدس دو غذایی است که در کریسمس و شب سال نو در یونان پخته می شود.

مجارستان: سوپ ماهی و یا مرغ غذای اصلی کریسمس در مجارستان است. دسرهای سنتی شامل: کیک «پاپی سید رول» و «نوت رول» می باشد. بر اساس باورهای سنتی فلس های ماهی و گردو پول و ثروت و «پاپی سید» شادی و موفقیت به ارمغان می آورد.

ایتالیا: منوی استاندار ۲۴ دسامبر: سالاد اوختاپوس، رشته فرنگی (نوعی از اسپاگتی) غذای دریایی اسپیگولا، فیله ماهی سرخ شده، مارماهی بزرگ سرخ شده و سلاد گل کلم و زیتون و ترشی. منوی ۲۵ دسامبر شامل: گوشت خوک، ماکارونی، مرغ یا بوقلمون شکم پر، تکه های گوشت پخته شده، سلاد گل کلم با زیتون و انواع ترشی و مخلوطی سرخ شده از میگو و ماهی های مختلف.

لهستان: مهمترین وعده غذایی در ۲۴ دسامبر برای شام صرف می شود که شامل: ماهی کپور، سوپ برش (قرمز رنگ حاوی چغندر) و کلم و قارچ.

پرتغال: یک غذای خیلی ساده شامل فیله ماهی آب پز و مخلوطی از سبزیجات در شب کریسمس صرف می شود. در روز کریسمس اغلب خانواده ها کباب بز با سیب زمینی و برخی نیز بوقلمون و یا مرغ می خورند.

روسیه: برای شب سال نو سالاد، شامپاین و خاویار صرف می شود. همچنین سالادی با نام سیلیودکا که سالادی لایه لایه است شامل شاه ماهی، سیب زمینی، هویج، چغندر، پیاز و سس مایونز. چغندر بکار رفته در این سالاد رنگ آنرا ارغوانی می کند. سالاد اولویه نیز در برخی مناطق صرف می شود.

اسپانیا: در شب سال نو وقتی ساعت نیمه شب را نشان می دهد، اسپانیایی ها ۱۲ دانه انگور می خورند و معتقدند که این کار شانس و ثروت برای سال آینده بهمراه می آورد. در روز ۶ ژانویه که هدیه می دهند یک کیک سنتی با نام کیک پادشاه و نوعی آب نبات بادامی می خورند.

ترکیه : غذای اصلی شب سال نو در ترکیه بوقلمون است.

اوکراین: در ششم ژانویه، اوکراینی ها غذای بسیار مخصوصی که در ۱۲ ظرف سرو می شود می خورند که نماد حواریون مسیح (۱۲ نفر) است. نوشیدنی های غیر الکلی زیادی می نوشند. یکی از غذاهای اصلی کوتیا نام دارد که از گندم یا برنج، با خشبکارهایی چون کشمش و گردو درست شده است.

چه سنت های دیگری در ارتباط با کریسمس وجود دارد؟

بریتانیا: در صبح روز کریسمس برخی از مردم به کلیسا می روند و بسیاری سخنرانی ملکه را بعد از ظهر از تلویزیون تماشا می کنند. روز بعد از کریسمس «بوکسینگ دی» نام دارد. ریشه این اصطلاح از مراسمی نزد طبقات بالای جامعه می آید که به خدمتکاران خود از یک جعبه هدایای کریسمس هدیه می دانند تا از آنها برای تلاشهایی که در یک سال گذشته کرده اند تشکر کنند. در اسکاتلند شب سال نو بیشتر از شب کریسمس جشن گرفته می شود.

فرانسه: در فرانسه جشن کریسمس جشنی خانوادگی است. از آنجا که فرانسه کمتر مذهبی است تعداد زیادی از مردم به مراسم کریسمس در کلیسا در ۲۴ دسامبر نمی روند. هدیه ها در آخر شب کریسمس باز می شود.

آلمان: در آلمان کریسمس در ۲۴ دسامبر جشن گرفته می شود و بر اساس سنت صحنه تولد مسیح شامل مریم مقدس و جوزف و خانه و حیوانات در مقیاس کوچک در خانه درست می شود.

یونان: مراسمی با نام کالاندا در ۲۴ و ۳۱ دسامبر و همچنین ۵ ژانویه برگزای می شود که طی آن کودکان به خیابان ها می آیند و به در خانه ها می روند و «کالاندا» می خوانند.

مجارستان: هدیه ها روز ۲۴ دسامبر داده می شود. در یک مراسم سنتی در روستاها مردم با پوشیدن لباس های شخصیت های داستان تولد مسیح به جشن و پایکوبی می پردازند.

ایتالیا: در ایتالیا نیمه شب مراسم مذهبی در برخی روستاها برگزار می شود.

لهستان: در زمان شام کریسمس، لهستانی ها همیشه یک بشقاب اضافی روی میز می گذارند برای هر کسی که به طور غیر منتظره از راه برسد به این منظور که در این لحظه از سال هیچ کس تنها نباشد. براساس داستان‌های قدیمی در مناطق مرکزی لهستان در نیمه شب کریسمس حیوانات می توانند حرف بزنند.

پرتغال: هدیه ها بعد از مراسم کلیسا در نیمه شب یا صبح روز کریسمس باز می شود.

روسیه : مراسم کریسمس در روسیه بر اساس تقویم ارتدوکس در هفتم ژانویه جشن گرفته می شود. تعطیلات در روسیه از ۳۱ دسامبر شروع می شود.

اسپانیا: جشن کریسمس در اسپانیا با قرعه کشی بزرگ «ال گوردو» آغاز می شود. جایزه امسال این قرعه کشی ۲.۲۴ میلیارد یورو است.

ترکیه : مسیحیان در ترکیه به طور عمده ارتدوکس هستند و کریسمس را ۶ ژانویه برگزار می کنند.

اوکراین: در اوکراین نیز مسیحیان ارتدوکس جشن کریسمس را از هفتم ژانویه و بمدت سه روز جشن می‌گیرند. در برخی مناطق مردم بر سر مزار بستگان خود می روند و شمع روشن می کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز